2 arbeiders controleren een houten constructie

Duurzaam bouwen met hout

Uitgebreide projectondersteuning van Hilti

Welke richtlijnen moeten in acht worden genomen voor duurzaam bouwen? Welke productinnovaties maken jouw project veiliger en efficiënter? Hoe kun jij profiteren van de nieuwste technieken in houtbouwconstructies?

Of het nu gaat om digitale meettechnologie, verankeringstechnieken, expertise op het gebied van brandbeveiliging of materieelbeheer - Hilti ondersteunt jou in elke bouwfase met innovatieve technieken en bijbehorende producten. Daardoor kun jij je concentreren op jouw projectaanpak - zowel op de bouwplaats als op kantoor en tijdens de planning.

Meer weten over houtbouw of advies nodig?

Hilti Toolpark in houtbouw

Houtbouw machinepark

Nuron biedt je een accuplatform voor alle toepassingen in de houtbouw. In combinatie met Hilti Fleet Management zijn wij jouw betrouwbare partner voor alle zaken omtrent jouw machinepark.

Naar de machines Naar Fleet Management
Insteekverbinding met HCW houten connector in gebruik

Hout bevestigen aan beton

Hoe bevestig je hout aan beton? Kies de juiste bevestigingsmiddelen, zoals de HCW houtverbinder, en houdt rekening met constructietoleranties, randafstanden, seismische belasting en betonkwaliteit. 

Meer informatie over hout-betonverbindingen HCW - de innovatieve insteekverbinding in houtbouw
Bouwvakker die hout met hout verbindt

Hout met hout verbinden

Ontdek hoe hout op hout kan worden bevestigd, waarom jij kunt vertrouwen op technisch goedgekeurde bevestigingsmiddelen in de professionele houtbouw en welke oplossingen Hilti biedt voor jouw houtbouwproject.

Meer informatie over hout-houtverbindingen Bekijk het assortiment
Brandwerende doorvoeringafdichting in houtbouw

Houtbouwprojecten

Ben jij op zoek naar een veilige brandbeveiligingsoplossing voor jouw houtbouwproject? Of ben je geïnteresseerd in houten gevelbekleding?

Meer informatie

Het optimale machinepark voor de houtbouw

TE 6-22 accuboorhamer

TE 6-22 accuboorhamer

Het ideale gereedschap voor hout-betonverbindingen: de veelzijdige SDS plus Nuron accuboorhamer met groot boorbereik, fijne beitel en snelspanboorkop.

Naar de TE 6-22
SF 10W-22 boor- en schroefmachine op accu

SF 10W-22 houtboormachine

De krachtige accuboormachine met ATC technologie en uitstekende ergonomie voor universeel gebruik in de houtbouw. Het ideale gereedschap voor het verzinken van onze houtbouwschroeven.

Naar de SF 10W-22
SC 6WP-22 invalzaag op accu

SC 6WP-22 invalzaag op accu

Werk nauwkeurig, snel en vrijwel stofvrij met de ergonomische accu-invalzaag. Dankzij de Nuron accutechnologie biedt deze de perfecte combinatie van prestatie en looptijd.

Naar de SC 6WP-22
PLT 400-2 lay-outtool voor de bouw

PLT 400-2 lay-outtool

Nauwkeurig digitaal uitzetten met uitgebreid meetbereik. Dit totaalstation biedt maximale flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid voor meetwerk door één persoon. Ideaal in combinatie met onze HCW verbinder.

Naar de PLT 400-2

Jouw houtbouwproject met Hilti

Houtbouw wordt steeds relevanter. Dankzij nieuwe technische ontwikkelingen heeft deze bouwmethode zich gevestigd in de hoogbouw, en blijft het doorontwikkelen. Hout is licht, duurzaam, veerkrachtig en heeft uitstekende thermische isolatiewaardes. Doordat het op natuurlijke wijze het vochtgehalte reguleert en verontreinigende stoffen absorbeert, zorgt hout ook voor een aangenaam binnenklimaat. Met moderne, digitale meettechnieken en verbeterde bouwtechnologie kunnen houtbouwprojecten steeds sneller en nauwkeuriger worden gerealiseerd.

Ontdek oplossingen op maat voor elke fase van jouw houtbouwproject. Je kunt vertrouwen op ons team van verkoopadviseurs, ingenieurs, meet- en optische specialisten om jou direct en ter plekke te adviseren over alle uitdagingen, zoals maatvoering, digitale planning, implementatie en documentatie.

Het gebouwmodel plannen met verbindingselementen

Planning en aanbesteding

Heb je ondersteuning nodig bij je planning of ontwerp? Samen maken we jouw ideeën concreet in de digitale planningsomgeving.

Meer informatie
Werkprocessen optimaliseren met de smartphone en vlootbeheer

Fleet Management gebruiken

Optimaliseer jouw werkprocessen door ons een materieelpark op maat te laten samenstellen en gebruik te maken van onze ON!Track software voor bedrijfsmiddelenbeheer.

Naar Fleet Management Naar ON!Track
Technische documenten van een boorhamer direct te downloaden naar je smartphone

Technische documenten om te downloaden

Laat je door ons adviseren over technische vereisten: relevante afmetingen, gegevensbladen, certificaten, normen en richtlijnen in één oogopslag.

Naar de technische documenten

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het ideale Hilti machinepark voor houtbouwprojecten eruit?

We geven graag advies over een machinepark dat past bij jouw projecten. Hierin bieden wij onder andere meetapparatuur, zagen en machines voor diverse bevestigingen. Ons productassortiment sluit volledig aan op elkaar en wordt voortdurend uitgebreid. Met Hilti Fleet Management optimaliseren we jouw machinepark voor meer efficiëntie. We bieden ook chemische- en mechanische ankers en houtverbinders.

Hoe kan Hilti mij helpen met mijn houtbouwontwerp?

Tijdens de planningsfase nemen we de positionering van bevestigingspunten of het ontwerp van een gevel voor onze rekening. We bieden ook ondersteuning in de digitale planningsfase met innovatieve verbinders zoals de Hilti HCW houtverbinder. Tijdens de installatie kun je vertrouwen op onze houtconstructeurs en Hilti kwaliteitsapparatuur.

Hoe ondersteunt Hilti mij bij het bevestigen van houtelementen aan beton?

Wij ondersteunen jou bij het bevestigen van hout aan beton met onze jarenlange ervaring in betonontwerp volgens Eurocode 2 en onze technische expertise volgens Eurocode 5.