2 arbeiders controleren een houten constructie

Duurzamer bouwen met hout

Complete projectondersteuning van Hilti

Welke richtlijnen gelden voor duurzaam bouwen? Welke productinnovaties maken uw project veiliger en efficiënter? Hoe kunt u profiteren van de huidige stand van de techniek bij uw houtconstructies?

Of het nu gaat om digitale meettechniek, ankertechniek, expertise op het gebied van brandbeveiliging of het machineparkbeheer - Hilti ondersteunt u in elke bouwfase met innovatieve ideeën en compatibele producten. U kunt daarbij op ons vertrouwen als partner en u concentreren op uw project - zowel op de bouwplaats, op kantoor als tijdens het ontwerpen.

Zo realiseert u met ons uw houtbouwproject

Ontdek oplossingen op maat voor elke fase van uw houtbouwproject. U kunt daarbij vertrouwen op ons team van accountmanagers, ingenieurs en specialisten in de meettechniek die u direct en ter plaatse adviseren bij alle uitdagingen zoals dimensionering, digitaal ontwerp, implementatie en documentatie.

Ontwerp van het gebouwmodel met verbindingselementen

Ontwerp en aanbesteding

Heeft u ondersteuning nodig bij het ontwerp en hulp bij technische dimensionering? Samen onderbouwen wij uw ideeën in de digitale ontwerpomgeving.

Informatie over de technische uitwerkings- & CAD-tekenservice
Met uw smartphone en machineparkbeheer arbeidsprocessen optimaliseren

Machineparkbeheer

Optimaliseer uw arbeidsprocessen en laat ons het juiste machinepark voor uw project samenstellen.

Naar machineparkbeheer Naar ON!Track
Technische documenten van een boorhamer kunnen direct op de smartphone worden gedownload

Technische documenten om te downloaden

Informeer bij ons naar technische vereisten: relevante afmetingen, gegevensbladen, certificaten, normen en richtlijnen in één oogopslag.

Naar de downloads

De juiste oplossingen en producten

Steekverbinding met HCW houtverbinder in gebruik

Innovatieve steekverbindingen

De HCW houtverbinder opent nieuwe mogelijkheden voor het verbinden van hout met beton en hout met hout.

Zo kunt u de HCW integreren in uw projecten
Brandwerende afdichting in de houtbouw

Brandbeveiliging in de houtbouw

Bent u op zoek naar een veilige brandbeveiligingsoplossing voor uw houtbouwproject? Lees meer over beproefde, brandwerende afdichtingsoplossingen – met en vooral ook zonder mortel, bekisting en kozijnen.

Meer over brandbeveiliging in de houtbouw
Brandschutz Abschottung im Holzbau

Houtbouwschroeven

Ontwerp dragende verbindingen met onze gratis ontwerpsoftware en profiteer van de kleinst mogelijke randafstanden, hoge belastingswaarden, het meest effectieve aantal schroeven en hoge initiële verplaatsingsmodulus.

Maak kennis met ons assortiment houtbouwschroeven

De belangrijkste producten voor uw houtbouwproject

Productafbeelding Hilti HCW houtverbinder

Innovatieve houtverbinder HCW

Het innovatieve systeem met voorgemonteerde houtverbinders bespaart werk, tijd en het risico op nabewerking bij het monteren van geprefabriceerde houtconstructies.

Naar de houtverbinder HCW
Productafbeelding Hilti totaalstation

Digitale lay-outtool PLT 300

Nauwkeurig digitaal meetapparaat met verlengde meetafstand. De complete oplossing geeft u maximale flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid bij het meten voor bediening door één persoon.

Naar het totaalstation PLT 300
Productafbeelding boorhamer

Accuboorhamer TE 30-22

Onze krachtigste Nuron SDS Plus accuboorhamer met uitstekende boorsnelheid en uitgebreide veiligheidsfuncties. Een heel veelzijdig apparaat met een breed scala aan toepassingen voor op uw bouwplaats.

Naar de accuboorhamer TE 30-22
Productafbeelding van de accuhandcirkelzaag SC 30WR-22

Accuhandcirkelzaag SC 30WR-22

Werk nauwkeurig, snel en vrijwel stofvrij met de ergonomische accuhandcirkelzaag met maximale zaagdiepte en verbeterde looptijd.

Naar de handcirkelzaag SC 30WR-22

Houtbouwprojecten voor meer duurzaamheid

Houtbouwproject Walden 48

Houtbouw wordt steeds relevanter. Dankzij nieuwe technische ontwikkelingen is deze bouwmethode ingeburgerd geraakt in de hoogbouw met meerdere verdiepingen en voortdurend in ontwikkeling. 

Het materiaal is licht, duurzaam, veerkrachtig en heeft uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Door de natuurlijke regulering van het vochtgehalte en de opname van schadelijke stoffen zorgt het bovendien voor een aangenaam binnenklimaat. Met moderne, digitale meetmethoden en verbeterde bouwtechniek kunnen houtbouwprojecten steeds sneller en nauwkeuriger worden uitgevoerd. 

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het ideale Hilti machinepark voor houtbouwprojecten eruit?

Wij adviseren u graag over het machinepark dat past bij uw projecten. Wij kunnen u voorzien van meetapparatuur, zagen en bevestigingsmachines. Ons productassortiment is onderling compatibel en wordt voortdurend uitgebreid. Met Hilti machineparkbeheer kunnen wij uw machinepark optimaliseren voor meer efficiëntie. Daarnaast kunt u ook chemische en mechanische ankers en houtverbinders bij ons vinden.

Hoe kan Hilti mij helpen met mijn houtbouwontwerp?

In de ontwerpfase nemen wij de dimensionering van bevestigingspunten of het uitzetten van een gevel van u over. Ook bij het digitaal ontwerpen ondersteunen wij bij de prefabricage met innovatieve verbinders zoals bijvoorbeeld de Hilti HCW houtverbinder. Bij de montage kunt u rekenen op onze houtbouwkundigen en de machines van Hilti-kwaliteit.

Hoe ondersteunt Hilti mij bij het bevestigen van houtelementen aan beton?

Met onze jarenlange ervaring in betonontwerp volgens Eurocode 2 en onze technische expertise in Eurocode 5, ondersteunen wij u graag bij uw bevestigingen van hout op beton