Afbeelding met enkele gebouwen die driedimensionaal in een houten plank zijn uitgesneden

Betrouwbare brandbeveiliging in de houtbouw

Beproefde oplossingen voor brandwerende afdichtingen - met, maar vooral ook zonder mortel, bekisting en bouwdelen

Na eeuwenlang gebruik beleeft hout een renaissance als bouwmateriaal. Een veelvoud aan voordelen ten opzichte van minerale bouwmaterialen en constructiemethoden zoals duurzaamheid als hernieuwbare grondstof, energie-efficiëntie door goede isolatiewaarden, hoge vormstabiliteit bij laag eigen gewicht, korte montagetijden of droge bouwmethodes weten architecten, bouwers en ontwerpers te overtuigen. Daarnaast is ook het politieke engagement om hout blijvend in te zetten als duurzaam, modern CO2-neutraal bouwmateriaal zeer groot.

Om recht te doen aan de voordelen van houtbouw, moet vooraf gedetailleerd worden ontworpen – met name als het gaat om brandbeveiliging. Hierin ondersteunt Hilti u met de juiste producten en jarenlange ervaring uit vele brandveiligheidstesten op houten ondergronden.

Onze oplossingen voor brandveiligheid

Voorgevormde en opschuimende brandwerende producten zijn bijzonder geschikt voor houten constructies. Deze kunnen namelijk snel en eenvoudig direct in het hout kunnen worden geïnstalleerd, verminderen foutief gebruik en vervullen zelfs hun functie bij houtbrand. Hilti heeft hier de brandbeveiliging in houtbouw voor u getest. 

De voordelen van de oplossingen van Hilti voor brandbeveiliging in houtbouw zijn onder meer:

  • Brandwerende uitvoeringen in zichtbaar hout mogelijk
  • Schone, droge en snelle installatie
  • Eenvoudig te inspecteren en eenvoudig achteraf aan te brengen

Natuurlijk bieden wij ook de klassieke oplossingen voor brandbeveiliging in de houtbouw.

Een enkele buis die door een houten plaat loopt

Buisdoorvoeringen

Ontdek onze oplossingen in houtbouw voor brandbeveiliging van leidingen in afvalwater-, drinkwater- en verwarmingsinstallaties.

Naar de brandwerende bandage CFS-B

Naar de brandwerend manchet op rol CFS-C EL

Leidingen en kabels lopen door een houten wand

Combi-afdichtingen

Voor grote openingen in de houtbouw bieden wij speciale oplossingen waarmee u leidingen, kabels en kabelgoten samen kunt afdichten.

Naar brandwerende steen CFS-BL

Naar brandwerend schuim CFS-F FX

Gebundelde kabels die door een houten wand lopen

Elektrische installaties

Hier vindt u al onze oplossingen voor kabels, kabelbundels en elektrische leidingen voor brandbeveiliging in de houtbouw.

Naar de brandwerende huls CFS-SL GA

Naar het brandwerende kabelmanchet CFS-RCC

Volledige ondersteuning voor brandbeveiliging

Omdat er voor brandbeveiliging zelden maar één oplossing is, ondersteunen wij u met onze brandbeveiliging-selector, documentatiemanager of andere oplossingen bij alle stappen van uw project.

Brandbeveiliging-selector

Weet u niet zeker welke oplossing voor een brandwerende buisafdichting geschikt is voor uw project? De brandbeveiliging-selector helpt u het geschikte product voor uw toepassing te vinden.

Naar de brandbeveiliging-selector

Brandbeveiligingsdocumentatie

Snel en eenvoudig: professionele en digitale documentatie in slechts een paar klikken.

Naar de software

Please enter a subline

Please enter link

Adviesgesprek

Uiteraard kunt u ook altijd een afspraak maken voor een adviesgesprek met onze experts. Zij helpen u graag verder met individuele vragen.

Contact opnemen

Voordelen voor uw project

Hilti ondersteunt de houtbouw met oplossingen voor brandbeveiliging die al jaren een gevestigde norm zijn in de klassieke betonconstructiewereld. Hilti vereenvoudigt het planningsproces in de houtbouw met goedkeuringen die in heel Europa geldig zijn, bewijzen van onafhankelijke testinstituten en onze technische adviseurs.

Lees meer over de voordelen die wij u als brandbeveiligingspartner voor uw houtbouwproject kunnen bieden.

Dit is wat onze klanten vertellen

Bij Hilti kunnen wij terugblikken op 30 jaar ervaring met brandbeveiliging en talrijke succesvolle projecten. Wij hechten hierbij altijd bijzonder belang aan de tevredenheid van onze klanten.

In de video komt u meer te weten over enkele geselecteerde brandbeveiligingsprojecten en hoort u uit eerste hand van onze klanten hoe zij het werken met Hilti hebben ervaren. 

Ik ben erg blij dat wij in de toekomst met Hilti kunnen samenwerken, met volledige aandacht voor alle projectvereisten.

Dr. Dirk Kruse
Brandbeveiligingsingenieur
DK Brandschutzingenieure GmbH
Duitsland

Brandwerende Doorvoeringen

Onze projectreferenties

Foto van een appartementengebouw van bouwklasse 5

Combi-afdichting in een flatgebouw van bouwklasse 5

Voor de verdeling op verdiepingen van de gebouwinstallaties waren brandwerende afdichtingen in massief houten wanden nodig. Het geteste Hilti brandbeveiligingsblok CFS-BL P werd gebruikt als combi-afdichting voor een uitvoering in zichtbaar hout en de gemeenschappelijke kabelgeleiding in een opening. Deze droge brandwerende oplossing voldeed aan aanvullende eisen op het gebied van geluidsisolatie.

(Architectuur: ARGE Scharabi | Raupach, Berlin, www.scharabi.de Rendering: © Render-Manufaktur, Berlin)

Foto van een appartementengebouw van bouwklasse 4

Sanitaire en elektrische toepassingen in een appartementengebouw van bouwklasse 4

Samen met de firma Lignotrend werden brandwerendheidstests uitgevoerd om het project uit te kunnen voeren in zichtbaar hout, zonder bijkomende bekleding met onbrandbare gipsplaten te gebruiken. Dit vormde de basis voor toepassingen in een sterk brandvertragend ontwerp. Een deel van de oplossing zijn het brandwerend manchet CFS-C EL op rol en de brandwerende steen CFS-BL P. 

(Afbeelding: Lignotrend / Foto&Design, Waldshut-Tiengen)

Foto van een modulair houten gebouw

Buisafdichtingen in een modulair houten gebouw

Scholen zijn bijzondere gebouwen die moeten voldoen aan de strengste voorschriften voor brandbeveiliging. In dit project is het schoolgebouw ontworpen als een modulaire houtconstructie. Vanwege de hoge mate van prefabricage waren productieve en geteste afdichtingsoplossingen voor de houtbouw vereist. Aan deze eisen werd onder meer voldaan door het brandwerend manchet CFS-C EL. 

(© Architectuur: Kaden + Lager; visualisering: Atelier Noise)

Andere interessante onderwerpen

Twee bouwvakkers in gesprek

Uw partner voor betrouwbare brandbeveiliging

Of het nu gaat om technisch advies, training door specialisten of innovatieve software - wij bieden u precies de ondersteuning die u nodig heeft voor uw project.

Meer over brandbeveiliging bij Hilti

Iemand met stofmasker

Stof op de bouwplaats

Van gezondheidsrisico's en hoge maar onnodige kosten tot stilleggen van de bouwplaats en boetes - stof op de bouwplaats mag niet worden onderschat. Wij vertellen u alles wat u moet weten over stof.

Naar de informatie