L056544.tif

Samen duurzaam ondernemen

Oplossingen voor een betere toekomst

We hebben een gemeenschappelijk doel: duurzamer ondernemen. Een wereld creëren die niet onder de gevolgen van de bouwsector gebukt gaat en een wereld die veiliger en gezonder is voor iedereen.

Hoe kunnen we helpen om verandering in de bouwsector te stimuleren? We zetten ons in voor het Science Based Targets initiatief (SBTi) om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We volgen ook bedrijfsstrategieën die niet alleen rekening houden met economische factoren, maar ook met de gezondheid van mensen en de samenleving.

Een totaalstrategie: drie belangrijke aspecten

Milieu

Wij willen de impact van onze activiteiten op het milieu verminderen. Zo streven wij ernaar om tegen 2023 CO2-neutraal te zijn en in onze sector een koploper te zijn op het gebied van duurzaamheid.

Mensen

We hebben allemaal belang bij een veiligere en gezondere industrie. Wij bekommeren ons om het welzijn van onze werknemers en helpen onze klanten oplossingen te vinden die de gezondheid en veiligheid op de bouw bevorderen.

Maatschappij

Door te werken aan een betere samenleving en door de bouwsector te houden aan hoge ethische normen, kunnen we positieve veranderingen realiseren.

Image alt text (optional)

Voor ons milieu

Vermindering van onze milieu-impact in een grondstof intensieve industrie

Ons doel is om in de bouwsector de toonaangevende leverancier te zijn van circulaire economie en oplossingen voor de CO2-voetafdruk om uw duurzaamheidsinitiatieven te versnellen en veranderingen in de grondstofintensieve bouwsector te stimuleren.

Daarom zetten we ons in voor een aantal doelen als onderdeel van het Science Based Targets initiatief (SBTi). We hebben een actieplan ontwikkeld om de CO2-uitstoot in onze waardeketen aanzienlijk te verminderen tegen 2033 (korte termijn doel) en netto nul-uitstoot te bereiken tegen 2050 (lange termijn doel).

Minder is meer

Dankzij ons machineparkbeheer hebben wij de volledige controle over de levenscyclus van onze producten. We verminderen verspilling door uw machinepark te optimaliseren en ervoor te zorgen dat u nooit meer machines hebt dan u daadwerkelijk nodig hebt.

Hergebruik

Wanneer u onze machines teruggeeft, schenken wij ze voor humanitaire of educatieve doeleinden, of we knappen ze op en hergebruiken de onderdelen voor reparaties in plaats van nieuwe reserveonderdelen te gebruiken. 

Recycelen

Machines die niet kunnen worden hergebruikt, worden gerecycled door ons wereldwijde netwerk van gecontroleerde partners. Om afval te voorkomen, streven we er ook tijdens onze productieprocessen naar meer te recyclen.

Image alt text (optional)

Voor onze werknemers en klanten

Gezondheid en veiligheid als topprioriteit voor iedereen overal ter wereld

Wij zetten ons in voor de gezondheid en veiligheid van onze werknemers. We willen u helpen hetzelfde te doen.

We bieden niet alleen producten en diensten aan die gericht zijn op de veiligheid op bouwplaatsen en in gebouwen, maar dragen ook bij aan de verbetering van de veiligheidsnormen door samen te werken met onderzoeksinstituten en goedkeuringsinstanties. We vermijden waar mogelijk het gebruik van potentieel gevaarlijke stoffen zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Ook beschermen onze innovatieve uitrustingen uw teams tegen vermoeidheid en letsel.  

Image alt text (optional)

Voor de samenleving

Brede inzet voor duurzame oplossingen

We zijn ons ervan bewust dat er sociale uitdagingen bestaan op de plaatsen waar wij wonen en werken. Daarom moedigen we onze medewerkers aan een bijdrage te leveren die verder gaat dan hun beroepsactiviteiten.

In ontwikkelingslanden zet de Hilti Foundation zich in om mensen te helpen een onafhankelijk en zelfstandig leven te leiden. Het doel is om op grote schaal een sociale impact te bereiken. Door met Hilti te werken, draagt u bij aan een betere wereld: wij doneren 2% van onze winst aan de Foundation.

Het welzijn van werknemers op de eerste plaats

Maak nagenoeg stofvrije werkplekken mogelijk met afzuigsystemen en bevestigingsmiddelen die boren vervangen. Bestrijd verwondingen, vermoeidheid en tekort aan arbeidskrachten op de werkplek met machines die terugslag voorkomen en hand-armtrillingen verminderen, menselijke ondersteuningssystemen (exoskeletten) die helpen bij inspannend werk, en semi-autonome robots (Jaibot) die repetitieve boortaken uitvoeren.

Meer informatie over veiligheid op het werk

Ontdek mogelijkheden voor duurzamer werken

Breid uw portefeuille van duurzame gebouwen uit

Behaal certificaten voor groen bouwen door te werken met milieuvriendelijke bouwproducten die extern zijn gecertificeerd voor naleving van milieu- en gezondheidsnormen. Veiliger en minder verspillend bouwen mogelijk maken door middel van diensten, software en oplossingen zoals BIM.

Ontdek oplossingen voor ecologisch duurzaam bouwen

Vermijd onnodige kosten

Verminder onnodige kosten door uw machinepark te optimaliseren met onze Fleet Management en ON!Track diensten. Op deze manier heeft u minder accu's en machines die u niet nodig heeft en kunt u productiever te werk gaan.

Meer informatie over Fleet Management en ON!Track