Het succesduo voor meer productiviteit

Hoe u bij het beheer van machines meer tijd kunt winnen voor uw werk met behulp van de combinatie van ON!Track en machineparkbeheer

ON!Track Actieve Tracking T380-tag en -vlootkoffer

Oktober 2019  I  bijgewerkt februari 2021  I  4 minuten  I  diensten, competentie, interview

 

Ontbrekende machines, een onoverzichtelijk magazijn of niet-onderhouden machines: Tijdens de dagelijkse werkzaamheden van vakmannen en bouwondernemingen ligt er veel tijdverspilling op de loer.

Hilti biedt voor deze dagelijkse problemen al meer dan vijftien jaar het machineparkbeheer en sinds 2016 het bedrijfsmiddelenbeheer ON!Track. Afzonderlijk kunnen deze al uiterst nuttig zijn. Maar de symbiose tussen de services is een perfect voorbeeld van hoe u nog meer kunt doen met goed machinebeheer. Steeds meer klanten vertrouwen daarom op de combinatie van de twee services en vertellen in het interview over hun successen.

Optimaal georganiseerd – met het machinebeheer van Hilti

Machineparkbeheer zorgt er al een aantal jaren voor dat klanten de machines van Hilti flexibel en met volledige kostenbeheersing op hun bouwplaats kunnen inzetten. Naast deze machines zijn er vaak nog veel gereedschappen in de werkplaats die niet onder het wagenparkbeheer vallen. Hiervoor heeft u meestal weer een aparte beheersoftware nodig.

„Ik ben al vier tot vijf jaar bezig met het opschrijven van dingen, maar er waren altijd problemen en toen kwamen jullie met ON!Track“, zegt Jörg Hustedt, bedrijfsleider van Harald Hustedt GmbH. In zijn gespecialiseerde bedrijf voor technische werkzaamheden in huis, moet hij niet alleen ongeveer 140 medewerkers coördineren, maar ook zorgen dat er genoeg gereedschap beschikbaar is. Met ON!Track is het altijd voor elke collega zichtbaar wie welke machine heeft. Zo heeft men een aanzienlijke tijdsbesparing kunnen realiseren in het magazijn van Harald Hustedt GmbH.

In een interview: Jörg Hustedt kan duurzaam bouwen door het gebruik van ON!Track en Fleet

Jörg Hustedt

„Zo hebben wij ons machinepark geoptimaliseerd.“

Klant-interview: Steeds meer gereedschap stapelt zich op, ook al gebruik je veel machines niet elke dag. Optimaliseer en analyseer de inventaris met Hilti ON!Track kan daarbij nuttig zijn. Bedrijfsleider Jörg Hustedt bespreekt in een interview de verdere positieve ontwikkelingen - ook dankzij machineparkbeheer.

Wilt u meer weten?
Martin Noorlander

„Aan dat vervelende zoeken naar gereedschap hebben we een einde gemaakt.“

Interview met een klant: Waar is mijn gereedschap? Dat is een vraag die ook de isolatiespecialist Nederland Isoleert BV zich stelde. Bedrijfsleider Martin Noorlander legt uit hoe dit probleem met het materieelbeheersysteem Hilti ON!Track en het machineparkbeheer opgelost kon worden.

Naar het interview
Piotr Przyborowski

„Strakke tijdschema's? Dat is voor ons geen probleem meer!“

Interview met een klant: Wanneer bij krappe deadlines een belangrijke machine uitvalt, kan dat tot grote problemen leiden. Een probleem waarmee het bouwbedrijf Budextan dankzij machineparkbeheer niet meer te kampen heeft. Verdere verbeteringen in combinatie met ON!Track bespreekt logistiek manager Piotr Przyborowski in een interview.

Lees meer

Het zoeken komt tot een einde

AOok bij Nederland Isoleert BV kent men het probleem van het altijd moeten zoeken naar machines. Bedrijfsleider Martin Noorlander weet waarom: „Monteurs moeten eerst wennen aan hun machines, omdat elk model anders is. Daarom hebben ze in het verleden hun gebruikelijke uitrusting in hun busje gelaten en niets in het magazijn teruggebracht.“ Dit verstoppertje spelen werkt niet meer met ON!Track.

In een interview: Martin Noorlander is enthousiast over het duurzame gereedschap door ON!Track en Fleetmanagement

 

Bouwplaats met rode symbolische verstoppingsplaatsvlaggen
Dit verstoppertje spelen werkt niet meer met ON!Track

Met het wagenparkbeheer kon men al machines aan bepaalde collega's toewijzen. Met de ON!Track-software van Hilti en de mobiele app kan bijvoorbeeld de magazijnbeheerder deze toewijzing zelf onderhouden. Met het Active Tracking System, dat werkt via Bluetooth, kunt u uw omgeving ook scannen met uw smartphone. Zo kan men dus in enkele seconden zien of een machine op de bouwplaats is vergeten of wat er zich allemaal in het voertuig van de monteur bevindt.

Machineparkbeheer biedt u de mogelijkheid om een set samen te stellen die uit verschillende componenten bestaat, zoals de machine, de accu en de lader. In orde van de grootte van het Poolse bouwbedrijf Budextan leidde dit soms tot problemen bij de teruggave, herinnert zich logistiek manager Piotr Przyborowski: „Het was bijvoorbeeld met 100 accu's vóór de tijd met ON!Track uiterst moeilijk om elke accu weer aan de juiste machine toe te wijzen. Dankzij jullie service kunnen we nu eenvoudig de juiste machine vinden en deze als een set compleet met accu's en accessoires retourneren.“

In een interview: Piotr Przyborowski profiteert van de duurzaamheidsstrategie van Hilti

Transparantie maakt optimalisatie mogelijk

Natuurlijk kunnen de gegevens over het machinegebruik ook worden geëvalueerd. Dit opent volledig nieuwe mogelijkheden voor het analyseren en optimaliseren van het machinepark. Volgens Przyborowski gebruikt Budextan de informatie verkregen met ON!Track voornamelijk voor aankoopbeslissingen. „We willen voorkomen dat machines speciaal voor een nieuwe bouwplaats worden gekocht, terwijl dezelfde machines op een andere locatie ongebruikt blijven liggen. Dit zal ons uiteindelijk veel geld besparen.“

Jörg Hustedt gaat zelfs nog een stap verder: „In alle opzichten hebben we onze voorraad geoptimaliseerd en krijgen meer werk gedaan met minder machines.“ Ook hij streeft naar bijna 100% gebruik van de machines. En mocht dat te veel zijn voor een gereedschap en gaat het kapot, dan krijgt hij via het machineparkbeheer snel een vervangend apparaat. Dit is ook het geval bij diefstal. Het probleem van uitvalmomenten is ook opgelost.

 

Apparaten scannen met de smartphone

Een pluspunt voor veiligheid

De documentatie van auditgeschiedenissen en veiligheidscertificaten op papier zetten, evenals de onderhoudsafspraken op een kalender noteren, is omslachtig en verouderd. Dat gaat digitaal gemakkelijker. Aangezien ON!Track u herinnert aan onderhoud, hebben  medewerkers de garantie om altijd met veilige machines te werken. Nog een pluspunt: Tegelijkertijd wordt door de richtlijnen voor onderhoud en veiligheidstests van de bedrijfsmiddelen, met weinig inspanning voldaan aan de vereisten. „Het was nooit heel veel werk om alle documenten te overleggen, maar nu is alles toegewezen en kunnen alle werknemers op de bouwplaats de documenten ophalen“, vertelt Jörg Hustedt.

Ondersteuning op locatie

Het invoeren van On!Track services en machineparkbeheer is niet zo ingewikkeld als u misschien zou denken. Hilti en Nederland Isoleert BV hebben samen de software geïnstalleerd en binnen twee weken ongeveer 400 bedrijfsmiddelen aan het systeem toegevoegd. „De Hilti specialisten hebben onze medewerkers op locatie ondersteund en hen waar nodig was in bedrijfsmiddelenbeheer getraind“, aldus Noorlander.

Hilti maakt het ook gemakkelijker voor zijn klanten om ON!Track te gebruiken in vergelijking met andere branche-oplossingen. Zo worden nieuwe machines al geleverd met bijgevoegde slimme tags. Jörg Hustedt: „Als de machine met behulp van het serienummer in het systeem wordt ingevoerd, worden automatisch de machineparkprijs en -toewijzing opgeslagen.“ Dit zorgt voor nauwkeurige gegevens en bespaart tijd die u in plaats daarvan kunt investeren in uw werk.

 

 

Dit vindt u misschien ook interessant

Martin Noorlander, Nederland Isoleert

Gemakkelijk Gereedschapbeheer

De vraag: ‘waar is mijn gereedschap?‘ zal nooit meer gesteld hoeven worden. Met de Hilti gereedschapsbeheer app kunt u gemakkelijk uw magazijn beheren. Dit vindt ook bedrijfsleider Martin Noorlander van Nederland Isoleert BV. Hij legt uit hoe zijn problemen wat betreft gereedschapsbeheer werd opgelost door ON!Track.

Lees verder
Piotr Przyborowski (Budextan Sp. z o.o.)

Geen angst voor strakke schema's

Als een belangrijke machine onder tijdsdruk toch uitvalt, kan dit een groot probleem worden. Een probleem dat het bouwbedrijf Budextan niet langer heeft met het gereedschapsbeheer van Hilti. Logistiek Manager Piotr Przyborowski rapporteert in een interview over verdere verbeteringen in combinatie met ON!Track.

Lees verder
De heer Hunstedt met twee Hilti verkoopadviseurs arm in arm

Een goed gesorteerd zwembad met apparatuur

Steeds meer mensen verzamelen zich in het machinepark, hoewel veel machines niet elke dag nodig zijn. Een optimalisatie en analyse van de inventarisatie door Hilti ON!Track kan helpen. Directeur Jörg Hustedt brengt in een interview verslag uit over verdere positieve ontwikkelingen - ook dankzij fleetmanagement.

Lees verder
Label voor vlootbeheer op het apparaat

Hilti Fleet Management

Ontdek meer over Hilti Fleet management. Profiteer van een professioneel beheerd machinepark, inclusief snelle reparaties en vervanging tegen vaste kosten, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Lees verder
ON!Track Active Tracking T380

Hilti ON!Track

Ontdek de voordelen van een efficiënt machinepark beheer voor uw bedrijf. Hilti ON!Track maakt het eenvoudig om het gebruik, de  veiligheid en productiviteit van uw machines te optimaliseren.

Lees verder