5 meetoplossingen voor uw bouwproject

Er bestaan veel meetinstrumenten - welke past bij uw projecten?

Controller Tablet PLC 400

Maart 2020  I  5 minuten  I  Batterijtechnologie, meettechnologie

 

"Twee keer meten, één keer zagen" − deze vakwerkregel maakt duidelijk hoe belangrijk meten is voor elk soort werk. Dit geldt in het bijzonder voor bouw gerelateerde werkzaamheden. Onnauwkeurige metingen kunnen dure en gevaarlijke gevolgen hebben.

Vandaag de dag beschikt u voor uw toepassingen, vanaf het opmeten van een bouwplaats tot het uitlijnen van muren tot complexe installaties, over zeer nauwkeurige apparatuur om u te helpen bij uw dagelijkse werkzaamheden.

Deze vijf oplossingen uit de meettechniek zouden interessant voor u kunnen zijn: Uw dagelijks werk wordt gemakkelijker en deze leveren een belangrijke bijdrage aan een succesvolle voltooiing van het project.

1. Start van het bouwproject

Totalstation PLT 300 + PLC 400

Total Station's in de planningsfase van de bouw

Een nieuwbouwproject start met de bouwplanning. Zodra deze digitaal of op papier is voltooid, moet het ontwerp worden overgebracht naar de realiteit. Total Station's - ook wel tachymeters genoemd - zijn hiervoor bijzonder geschikt, bijvoorbeeld voor het plannen van bekistingen, uitzetpunten en het plaatsen van wanden. Uw grote voordeel: Softwarematige, menugestuurde instructies maken nauwkeurige metingen mogelijk, zelfs voor ongeschoolde arbeiders. Bovendien maken de meeste modellen het mogelijk om de meetgegevens snel en eenvoudig te delen met het projectteam.


Onze oplossing: het Hilti Total Station PLT 300 in combinatie met de Controller Tablet PLC 400 bespaart u veel tijd: dit zelfnivellerende meetapparaat ondersteunt u bij de snelle meting van een groot aantal uitzetpunten en vergemakkelijkt de gegevensoverdracht - zelfs in een eenmansbedrijf.

 

2. Robuust voor buiten- en binnengebruik

Rotationslaser PR 30 HVS A-12

Roterende lasers gebruiken om hoogtes over te brengen, bouwassen uit te lijnen en in twee niveaus te hellen

Roterende lasers zijn zeer nauwkeurige meetinstrumenten die vooral nuttig zijn in de eerste bouwfasen, maar ook in de afbouw. Omdat deze zo vaak worden gebruikt, is het belangrijk dat deze robuust genoeg zijn om af en toe een ongeluk te kunnen verwerken zonder dat ze hun meetnauwkeurigheid verliezen. Kleine valpartijen maken immers deel uit van het dagelijkse leven op de bouwplaats. 

Onze oplossing: de Hilti roterende laser PR 30 HVS A-12

Dankzij een gepatenteerde kernmodule is deze roterende laser uiterst bestendig − zelfs als deze van een hoogte tot 1,5 meter valt. Dat komt onder meer dankzij de schokabsorberende handgrepen en een veiligheidskop.

3. Nauwkeuriger meten in de interieurbouw

Multilinienlaser PM 30-MG

Het gebruik van multilijnlasers in de afbouw om profielen uit te lijnen, hoeken te controleren en punten over te brengen van de vloer naar het plafond

Verschillende bouwplaatsen hebben verschillende lichtomstandigheden en herbergen vaak een verscheidenheid aan apparatuur, materialen en accessoires. Bovendien zijn de niveaus waarop u uw meetinstrument moet plaatsen vaak hellend. Uw meetapparaat moet ondanks deze verschillende omstandigheden toch met een constante nauwkeurigheid kunnen meten.

Onze oplossing: de Hilti multilijnlaser PM 30-MG

Met de Hilti multilijnlaser PM 30-MG meet u probleemloos uiterst nauwkeurig: U kunt hem boven objecten plaatsen en de zelfnivellerende functie werkt zelfs op een hellende ondergrond. Dankzij een fijnafstelschroef kan de multilijnlaser eenvoudig worden uitgelijnd, zodat u in één stap rechte hoeken en loodrechte punten van de vloer naar het plafond kunt meten. Een zwenkplatform voor het excentrisch roterende apparaat zorgt ervoor dat de laserkruis tijdens het uitlijnen altijd op het meetpunt blijft staan.

4. Het overzicht behouden tijdens verbouwing en renovatie

Detektionsgeraet PS 300 Ferroscan

Met behulp van detectieapparatuur kunnen niet-destructieve structurele testen worden uitgevoerd wanneer een gebouw een nieuwe bestemming krijgt. Zo spoort u elk probleem op.

In bestaande gebouwen moet er vaak geboord worden. Soms worden zelfs hele muren weggebroken. Daarom is het belangrijk te weten wat er in de muur verborgen zit: buizen, kabels of wapening. Deze obstakels kunnen in het beste geval vervelende vertragingen veroorzaken, in het slechtste zelfs verwondingen als er in muren moet worden geboord. Detectieapparatuur is een betrouwbare partner wanneer tijdens de renovatie of verbouwing wijzigingen in betonnen muren gepland moeten worden.

Onze oplossing: de Hilti betondetector PS 300 Ferroscan

Detectieapparatuur is een betrouwbare partner wanneer tijdens de renovatie of verbouwing wijzigingen in de betonnen muren gepland moeten worden. Het PS 300 Ferroscan-systeem is ideaal voor de niet-destructieve wapeningsanalyse van grotere constructies, bijvoorbeeld bij tunnel- of brugrenovaties, omdat het met een meetuitbreiding zelfs grote betonoppervlakken snel scant. Het detecteert versterkingen, zelfs op dieptes tot 18 cm, en geeft u exacte waarden over de grootte en de positie van het obstakel.

Meer informatie!

5. Planning, proces en exploitatie van het gebouw

Building Information Modeling

Integrale en digitale planning met BIM zorgt voor een efficiënt bouwproces van projectplanning tot gebouwbeheer

Om een bouwproject tot een goed einde te brengen, moeten alle betrokken vakgebieden toegang hebben tot een uniforme en gecoördineerde planning. De BIM-methode biedt hiervoor het passende digitale model. Op deze wijze weet iedereen in het projectteam wat er gedaan moet worden en wanneer. Dit leidt tot een aanzienlijk eenvoudiger en probleemloos bouwproces. Binnen de BIM-methode zijn twee deelgebieden bijzonder interessant voor de meettechniek:

BIM-to-Field verwijst naar het proces waarbij de planningsgegevens van het virtuele model naar de echte bouwplaats worden overgebracht. Daarbij worden bijvoorbeeld Total Station's gebruikt om een nauwkeurige overdracht te garanderen.

Wilt u meer weten over BIM-to-Field?

Field-to-BIM verwijst naar het gebruik van technische gegevens uit de planningsfase in de gebouwentechniek en het gebouwbeheer voor een vlotte exploitatie van het gebouw. Dit vergemakkelijkt het onderhoud, de documentatie en de controle van de bouwapparatuur, bijvoorbeeld inzake brandbeveiliging.

Wilt u meer weten over Field-to-BIM?

 

SERVICE BETREFFENDE ONZE MEETINSTRUMENTEN

De kalibratiedienst voor meetapparatuur

Voortdurend gebruik onder zware omstandigheden op de bouwplaats eist zijn tol van zeer nauwkeurige meetinstrumenten. De kalibratiedienst zet uw meetgereedschap weer op een nauwkeurig spoor.

De 4-daagse reparatieservice

Als er een defect of storing in het apparaat optreedt, moet u zo snel mogelijk verder kunnen werken. Daarom halen wij uw apparaat op, repareren en reinigen het en brengen het naar u terug – binnen 4 dagen.

Meer weten over reparatieservice

Hilti machineparkbeheer: dubbel rendabel voor accu-apparaten

Als machinepark-klant profiteert u van services voor vlotte dagelijkse werkzaamheden op de bouwplaats. Naast de reparatieservice omvat dit ook een service voor het lenen van machines voor een korte stilstandsduur en een service voor het huren van machines om drukke periodes goedkoop te overbruggen. En dit alles geldt natuurlijk ook voor uw accu’s.

Dit vindt u misschien ook interessant

3 Accuplatform

De bouwplaats is tegenwoordig draadloos

Januari 2020  I  3 minuten  I  accutechnologie

Zijn hoge prestaties het belangrijkste als het gaat om accu’s? Nee: Afhankelijk van de toepassing kunnen andere criteria doorslaggevend zijn. Maak kennis met onze 3 accu-platforms die uw machines van precies het juiste vermogen voorzien.

Lees verder
Winkelmedewerker en klant praten voor open koffers

Persoonlijk advies in plaats van kopen op het internet

Januari 2020  I  5 minuten  I  Hilti Stores

Waarom zou je naar de Hilti Store gaan als alles beschikbaar is op het internet? Het is heel eenvoudig: hier ligt de focus op persoonlijk advies en praktijkervaring. Lees hier hoe klanten en medewerkers hun Hilti Store ervaren.

Lees verder
ON!Track Actieve Tracking T380-tag en -vlootkoffer voor actieve tracering op het spoor

Het succesduo voor meer productiviteit

Oktober 2019  I  4 minuten  I  diensten, competentie, interview

Alleen al goed, samen nog beter: velen vertrouwen in het machinebeheer reeds op de combinatie van het bedrijfsmiddelenbeheer ON!Track en het machineparkbeheer. Welke problemen daarmee worden opgelost, berichten klanten in een interview.

Lees verder
Werknemer op de bouwplaats met TE 60-A36

Accutechnologie in een nieuwe dimensie

Januari 2020  I  2 minuten  I  accutechnologie

Draadloos, zelfstandig en veilig werken. Als de prestaties goed zijn, wordt de volgende stap naar een draadloze bouwplaats gezet. Hier kunt u lezen hoe de TE 60-A36 accuschroefboormachine deze balans beheerst.

Lees verder
Set van apparaten voor het geval dat

Make It Fit

Met de Make It Fit configurator stelt u zelf u eigen combinatie kit samen. U kiest de machines die u nodig heeft en combineert deze machines met accu's, opladers en andere accessoires.

Lees verder