Ontdek de meettechniek van Hilti

Digitaliseer uw bouwplaats

Met Hilti BIM-to-Field-oplossingen ontvangt u nauwkeurige overdracht naar de bouwlocatie: wij presenteren u onze topklasse Hilti  meettechniek. Regel nu een productdemo zonder verdere voorwaarden!

In de productpresentatie kunt u alles over de nieuwste BIM-to-Field innovaties op het gebied van meettechniek direct ter plaatse te weten komen - en dit natuurlijk kosteloos.

WAT BETEKENT BIM-TO-FIELD?

BIM-to-Field verwijst naar het deelproces van een bouwproject waarbij de kaartgegevens van het virtuele model op de werkelijke bouwplaats worden uitgezonden: de overdracht van digitale kaartgegevens naar de bouwplaats moet gemakkelijk en nauwkeurig functioneren.

Het is op dit punt dat door traditionele handmatige handelingen, zoals een beslag, een tachymeter of bij het gebruik van een theodoliet met twee man, fouten of onnauwkeurigheden makkelijk worden gemaakt. 

Oplossing hierbij is het meten met mechanische Total Stations. Deze halen de gegevens uit het BIM-model:  indien de gebruiker van het digitale plan op de tablet een afzetelement selecteert - een afzetpunt, bouwas of boog - leidt de tablet net zoals een "navigatie" hem precies naar de geplande positie. Met behulp van het Total Station kan nu per laser-richtpunt een marker worden ingesteld.

Naar het optisch gereedschap > 

 

Het Hilti BIM-to-field-proces

Nauwkeurigheid op uw bouwplaats

Please enter alternative text here (optional)

Op kantoor of op de bouw: maak meetpunten in uw digitale terreinmodel (BIM, 3D-model of 2D CAD) met de PROFIS Layout-software, uw huidige ontwerpsoftware of direct on-site met uw tablet..

Op de bouwplaats: plaats de total station en importeer uw gegevens in de tablet.

Op de bouwplaats: gebruik de total station en de tablet om uw punten en assen op de bouwplaats te plaatsen.

Het proces van hilti bim-to-field

1. Op kantoor of op de bouwplaats:  leg uw meetpunten in uw digitale model (BIM, 3D-model of 2D CAD) vast met de PROFIS Layout software, uw huidige ontwerp software of ter plaatse met uw controller-tablet.
2. Op de bouwplaats: stel uw Total Station op en importeer uw gegevens in de controller-tablet.
3. Op de bouwplaats: gebruik uw controller-tablet om uitzetpunten op de bouwplaats te maken.

Met Hilti meettechniek, bijvoorbeeld ons mechanisch Total Station PLT 300, in combinatie met BIM-planning profiteert u van:

Eenvoudig bediening en intuïtieve rondleiding door de controller-tablet
Een krachtige software voor een groot aantal formaten
Snelle ondersteuning door Hilti meettechniekspecialisten op locatie, per telefoon of met ondersteuning op afstand. 

 

De reis begint

Introductie van de nieuwe PLC 400 tablet

De nieuwe tablet wordt de standaard voor alle 1-mans besturingssystemen

IFC compatibiliteit (gereed voor BIM)

Ontdek de voordelen van Hilti meettechniek

  • Hilti, uw partner voor meettechniek!

    De PLT 300 is een eenvoudig te gebruiken, zelfnivellerend totaalstation voor de bediening door één persoon. De automatische stationering op de bouwplaats zorgt voor maximaal werkcomfort en productiviteit.

    Ontdek de meettechniek van Hilti

Toepassingsgeval meettechniek

Please enter alternative text here (optional)

 

Voor BIM-toepassingen in meettechniek biedt Hilti u Point Creator dit is een plug-in voor de verwerking van ontwerpdata in AutoCAD® en Revit®. De export en import naar de Hilti-meettechniek met behulp van de digitale meetpunten van een BIM-model zorgt voor de precieze bouwuitvoering van het project ontwerp. U kunt onze geavanceerde en jarenlang geteste meettechnologie intuïtief met een tablet bedienen. Uiteraard kunt u de meetpunten op de bouwplaats ook terug naar kantoor overdragen. 
 

Wilt u meer weten over de Hilti-meettechniek?

Uitvoering

Coördineren - op maat maken - samenbouwen - prefab - just in time leveringen

Verder naar het volgende hoofdstuk

Meer informatie