BIM (Building Information Modeling)

Hilti is uw partner voor elk BIM project

Hilti heeft BIM oplossingen gedurende het gehele bouwproces die passen bij uw manier van werken. Hilti biedt BIM services, software en hardware oplossingen in elke fase van uw project: van ontwerp, uitvoering tot en met de exploitatie van een gebouw. Oplossingen op gebied van engineering, BIM to field, uitvoering en Field to BIM. Hilti kan in elke fase van uw project ondersteuning bieden. 


Hilti kan uw hele engineering in BIM van bijvoorbeeld uw leidingsupports uit handen nemen. Hilti neemt hierbij de montage volgorde en eenvoud van de toegepaste producten mee in het ontwerp. Door middel van een samen op te stellen ontwerprichtlijn wordt vastgelegd dat er zoveel mogelijk repititie in het ontwerp van de supports wordt aangebracht. Dit zorgt direct voor een reductie van het aantal aanpassingen op de bouwplaats en voor een hogere productiesnelheid. Door in de ontwerprichtlijn rekening te houden met toekomstige extra te verwachten belastingen kan men het veildigheidsrisico elimineren bij toekomstige wijzigingen in het gebouw.

Hilti biedt tevens modelleer-services aan. Hierbij wordt een in Revit gemodelleerd (aspect) model volgens de opgestelde ontwerprichtlijn gemodelleerd. Tevens kan Hilti voorzien in het in detail berekenen en modelleren van specifieke bevestigings systemen en supports. Instructies en tekeningen ten behoeve van het assembleren en plaatsen van supports behoort tot de mogelijkheden. 

Meer weten op het gebied van engineering, BIM to field, uitvoering en Field to BIM? Hilti biedt BIM services, software en hardware oplossingen in elke fase van uw project:

ENGINEERING

Advies - ontwerpen - inmeten - modelleren - Uitvoeren

Meer informatie

BIM-to-Field

BIM-model – export en uitwisselbaarheid – gebruik op de bouwplaats – as built model

Meer informatie

Uitvoering

Coördineren - op maat maken - just in time delivery - kitting - prefab

Meer informatie

Field-to-BIM

As-built documenteren - informeren - uitvoeren

Meer informatie