De bouwplaats is tegenwoordig draadloos

Deze drie accu-platforms bieden u flexibel en mobiel het juiste vermogen

3 Accuplatform

Januari 2020  I  3 minuten  I  accutechnologie

 

Er is geen bouwproject hetzelfde: Elk project brengt nieuwe uitdagingen en andere taken met zich mee. Dit vereist veel flexibiliteit  van de uitvoerende bedrijven, hun medewerkers en de gebruikte machines.

Het logische gevolg is de ontwikkeling naar een draadloze bouwplaats. Daar waar u kunt werken zonder over kabels te struikelen, zonder stroomaansluiting en met minder gewicht, gaat het werk immers sneller. Tegelijkertijd vereist de enorm uitgebreide reeks taken een flexibele, veilige accu-technologie.

Hier kunt u ontdekken wat de voordelen van onze 12 volt-, 22 volt- en 36 volt-platforms zijn.

Handzaam en licht

12V-batterij

Hoge prestaties en ruwe kracht zijn voor sommige toepassingen onbelangrijk of zelfs hinderlijk. In plaats daarvan gaat het bij toepassingen boven het hoofd of in krappe werkomgevingen veel meer wendbaarheid en flexibiliteit. Het is dan belangrijk dat de accu van de machine door zijn grootte en gewicht de gebruiker niet beperkt.

Het 12 volt-accuplatform biedt de juiste gewicht-/prestatieverhouding voor het werken in krappe of moeilijk bereikbare werkgebieden: Bijvoorbeeld bij het zagen van metalen, plastic buizen of isolatiemateriaal met de handzame, lichtgewicht accu-reciprozaag SR 2-A12, of bij de werkzaamheden bij elektrische schakelkasten, buisklemmen of inbouwonderdelen met de supercompacte accuboor- en schroefmachine SF 2-A. De goed doordachte grip- en balansergonomie van deze machines in combinatie met de lichte accu maken het werken eenvoudiger.

Trouwens: ook onze meetapparatuur werkt op 12 volt. U kunt daarom de 12 volt-accu's van veel verschillende machines onderling uitwisselen en u hebt daarom dus minder accu's nodig.

 

Duurzaam en robuust

22V-batterij

Machines op 22 volt zijn de solide middenklasse als het om vermogen gaat. Deze vormen de groep machines die het meest worden gebruikt bij alle werkzaamheden: bijvoorbeeld haakse slijpers, boor- en schroefmachines, recipro-, decoupeer-, band- en spiraalzagen evenals boor- en beitelhamers voor lichte en middelzware toepassingen. Om in dit toepassingsgebied verstandig te kunnen werken, moeten de accuprestaties toereikend zijn. Aan de andere kant hebben machines van deze klasse accu's nodig die bestand zijn tegen het frequente gebruik in het zware dagelijkse werk op bouwplaatsen en die een geschikte looptijd per acculading kunnen garanderen.

In vergelijking met de gebruikelijke 18 volt-platforms, worden de accu's van het Hilti 22 volt-platform gekenmerkt door hun prestaties, die geenszins inferieur zijn aan die van bekabelde machines in deze prestatieklasse. De extra 4 volt die hier wordt geleverd, vergroot het bereik en de prestaties in de meest gebruikte toepassingen in de bouwsector aanzienlijk. Bovenal combineren deze robuustheid en duurzaamheid. Met een versterkte behuizing zijn ze bestand tegen vallen en ongevallen en zorgen ze voor een ononderbroken werkritme.

VC 5-A22 in rugzak

Comfortabele reiniging van de bouwplaats

Maar niet alleen accu-machines zorgen voor flexibiliteit. Voor de accu-bouwstofzuiger VC 5 is er bijvoorbeeld een heel eenvoudig accessoire dat draadloos en flexibel werken op de bouwplaats nog eenvoudiger maakt: de VC 5 rugzak ondersteunt met zijn set accessoires de comfortabele reiniging van de bouwplaats. Maar het maakt ook stofvrij werken direct in de toepassing mogelijk, bijvoorbeeld in combinatie bij boren met de DRS-D stofafzuiging.

 

   

Zware toepassingen met accu-machines

36V-batterij

Bij zware toepassingen, draadloos, mobiel en flexibel blijven? Tot nu toe was dit vaak niet mogelijk omdat accu-machines simpelweg niet genoeg vermogen hadden – of de bijbehorende accu's te zwaar waren om moeiteloos te kunnen werken.

Ondertussen heeft de lithium-ion-accu van 36 volt een einde gemaakt aan dit probleem: dankzij deze accu is het struikelen over kabels nu verleden tijd, zelfs bij sloopwerkzaamheden en andere zware toepassingen. Zo kunt u met de accuboor- en beitelhamer TE 60 A-36 en de  accu-reciprozaag SR 30-A36 probleemloos met hetzelfde vermogen als met bekabelde machines boren, beitelen en zagen.

„Ik was zeer verrast over de kracht die daarachter zit. De TE 60 maakt mijn dagelijkse werk echt veel gemakkelijker.“ Christoph Scholz, voorman, Firma Zechbau, München

 

Draadloos machinepark: het grote voordeel voor fleet-klanten

Fleet-klanten doen automatisch meer met hun draadloze bouwplaats: Want de services, van de gratis reparatieservice, snel beschikbare leenapparaten tot de precies passende set van machine en accu voor uw belangrijkste toepassingen, gelden zowel voor machines als de bijbehorende accu’s. Dit bespaart u tijd en geld en voorkomt stress op twee manieren.

Ontdek hoe andere bedrijven de combinatie van On!Track en machines gebruiken om hun draadloze machines transparant en gemakkelijk te beheren.

Dit vindt u misschien ook interessant

Batterijen uit de heksenketel

7 feiten over accu's die u nog niet wist

Januari 2020  I  6 minuten  I  accutechnologie

Zwavel, kalk en spinnenbloed – zijn dit de accu’s van de toekomst? Hoe klein is precies de kleinste accu ter wereld en hoe groot is de grootste? Hier zijn 7 feiten over accu’s die u nog niet wist.

Lees verder
Winkelmedewerker en klant praten voor open koffers

Persoonlijk advies in plaats van kopen op het internet

Januari 2020  I  5 minuten  I  Hilti Stores

Waarom zou je naar de Hilti Store gaan als alles beschikbaar is op het internet? Het is heel eenvoudig: hier ligt de focus op persoonlijk advies en praktijkervaring. Lees hier hoe klanten en medewerkers hun Hilti Store ervaren.

Lees verder
ON!Track Actieve Tracking T380-tag en -vlootkoffer voor actieve tracering op het spoor

Het succesduo voor meer productiviteit

Oktober 2019  I  4 minuten  I  diensten, competentie, interview

Alleen al goed, samen nog beter: velen vertrouwen in het machinebeheer reeds op de combinatie van het bedrijfsmiddelenbeheer ON!Track en het machineparkbeheer. Welke problemen daarmee worden opgelost, berichten klanten in een interview.

Lees verder
Bouwvakker boort in beton

Krachtig, flexibel & snoerloos

Het is tijd om de stekker eruit te trekken met de SDS-Max boorhamer TE 60-A36.

Lees verder
Set van apparaten voor het geval dat

Make It Fit

Met de Make It Fit configurator stelt u zelf u eigen combinatie kit samen. U kiest de machines die u nodig heeft en combineert deze machines met accu's, opladers en andere accessoires.

Lees verder