HILTI HELPT HET RISCO OP CORROSIE IN GEBOUWEN TE VERMINDEREN

Corrosiebestendig ontwerp voor installatie- en bevestigingssystemen

Natural gas processing plant

Corrosie is een serieuze zaak. Het kan constructies onveilig en instabiel maken. Ook kan het leiden tot de vervanging van onderdelen en zelfs complete installaties. Dit alles kan kostbaar zijn, zowel in geld als tijd, met een kans op serieus letsel. Dus wat kunt u doen?

KIES DE JUISTE CORROSIEBESCHERMING

Waar gaat u bouwen? Dat is de kernvraag bij corrosiebescherming. In welk milieu en klimaat werkt u en aan wat voor materiaal gaat u bevestigen?

Corrosie neemt, afhankelijk van de omgeving, verschillende vormen aan. Dus voor uw eigen bouw dient u deze risicofactoren voor corrosie te overwegen:

  • Vochtigheid

Voor een atmosferische reactie moet vocht aanwezig zijn.

  • Temperatuur

Hoe hoger de temperatuur, des te hoger de corrosiesnelheid.

  • Zout

Dit kan zoute lucht in de buurt van een kust zijn, of bijvoorbeeld strooizout in de winter.

  • Industriële vervuiling

Hoge niveaus van zwaveldioxide versnellen corrosieve reacties.

  • Galvanische (contact) corrosie

Veroorzaakt door twee verschillende materialen die met elkaar in aanraking komen.

Sommige omgevingen, zoals binnenzwembaden, tunnels of chemische fabrieken, hebben bijzondere aandacht nodig. Onze lokale Hilti ingenieurs bieden u in dit geval graag technisch advies.

VRAAG HET EEN INGENIEUR

Corrosion protection and environment

WAT IS CORROSIEBESCHERMING

Corrosie wordt veroorzaakt wanneer er een fysisch-chemische reactie optreedt tussen metaal en zijn omgeving. Corrosie verandert de metaaleigenschappen, waardoor het veel zwakker wordt.

Corrosie kan ook het installatiesysteem en het metaalbestanddeel en bijbehorende bescherming beschadigen. Dit kan de gehele installatie onveilig maken en zelfs tot vervanging leiden.

Aan de hand van twee soorten corrosiebescherming kunt u de levensduur van metalen onderdelen die u op locatie gebruikt verlengen. U kunt kiezen uit actieve en passieve corrosiebescherming.

Actieve corrosiebescherming beïnvloedt direct een corrosieve reactie, ofwel met bestendige materialen, een galvanische scheiding of kathodische bescherming.

Passieve corrosiebescherming stopt of vertraagt ​​corrosie door metaal van een corrosief middel te scheiden. Dit wordt bereikt door metalen of niet-metalen beschermlagen aan te brengen.

WAT DOET HILTI OM CORROSIE TE VOORKOMEN

Onze plaatselijke Hilti ingenieurs helpen u graag en kunnen op locatie direct bekijken wat het best werkt voor uw bouwproject. Wij produceren en ontwerpen ook een volledig assortiment aan corrosiebescherming. 

Hilti corrosie testcenters
1 / 7
Hilti corrosie testcentra

Onze corrosiewerende producten zijn sterk. Ze zijn allemaal uitvoerig getest, in exact dezelfde omstandigheden waarin u bouwt. Onze producten zijn niet alleen in een laboratorium getest, ze hebben maandenlang buiten in de kou, de tropen, zoute gebieden, industriële fabrieken en zelfs op zee gelegen. Daardoor weten wij dat ze werken. Klik door en bekijk meer foto's van de externe en interne tests bij Hilti.

Hilti corrosion testing center Sweden
2 / 7
Zweden

Koud klimaat, kust

Hilti corrosion testing center Germany
3 / 7
Duitsland

Koud klimaat, kust

Hilti corrosion testing center Austria
4 / 7
Oostenrijk

Industrie en metaalnijverheid

Hilti corrosion testing center Mexico
5 / 7
Mexico

Tropisch klimaat, kust

Hilti corrosion testing center France
6 / 7
Frankrijk

Matig klimaat, kust

Hilti corrosion testing center China
7 / 7
China

Tropisch klimaat, kust

CORROSIEBESCHERMING IN DE PRAKTIJK