MODULAIRE INSTALLATIESYSTEMEN ONTWERPEN VOOR AARDBEVINGSGEBIEDEN

Producten, diensten en software voor seismische toepassingen

Hilti modular support systems MQ-41-L installation channel for medium-heavy duty applications

Vaak horen wij alleen over aardbevingen als ze echt verwoestend zijn. In werkelijkheid vinden ze elke dag over de hele wereld plaats. 

Ter voorbereiding op aardbevingen, vereisen de bouwrichtlijnen (NTC 2008 en Eurocode 8) nu ook dat niet-structurele elementen en technische installaties aardbevingsbestendig zijn. 

Dit geldt voor alle openbare gebouwen zoals ziekenhuizen, winkelcentra, hotels en scholen.

DE WERKING VAN EEN AARDBEVING

Please enter alternative text here (optional)
 • Een aardbeving veroorzaakt in alle richtingen extra belasting op pijpleidingen.
 • Belastingen in het horizontale vlak (Ex en Ey) zijn in het algemeen het meest schadelijk voor de leidingsteunen.
 • Bouwrichtlijnen (zoals EC8, IBC) bieden vereenvoudigde methodes om de seismische belastingen te berekenen op basis van een equivalente statische analyse.
 • Volgens de meeste bouwrichtlijnen hoeft met de extra verticale seismische belasting geen rekening te worden gehouden.
 • Om de horizontale krachten te weerstaan, moeten de modulaire installatiesystemen voldoende stijf zijn. Een andere oplossing is dat ze ontworpen worden met versterking in zowel de lengte- als dwarsrichting en goed verankerd zijn aan het basismateriaal.

VRAAG HET EEN INGENIEUR

AARDBEVINGSBESTENDIG ONTWERPEN EN BOUWEN

 • MQS channel/channel Trapeze

  Hilti’s MQS Modulaire installatiesysteem

  Dit systeem is getest in onze eigen onderzoekslaboratoria. Het is ontworpen om de horizontale seismische krachten die tijdens een aardbeving plaatsvinden te weerstaan. In combinatie met het Hilti MQ Systeem maken de nieuwe Hilti MQS componenten aardbevingbestendige oplossingen op maat.

  Meer informatie
  Engineering Support, Installations, Computer,

  Engineering en technische diensten

  Ons team van ingenieurs is beschikbaar voor technische tekeningen en CAD-modellen, betrouwbare berekeningen, duidelijke documentatie en BIM services. Ook kunnen wij u ondersteunen met bouwkundig en technisch advies ter plaatse voor de meest geschikte aardbeveingsbestendige oplossing.

  Neem contact op

HILTI’S AARDBEVINGSONDERZOEK EN TESTS

Samenwerking met de Universiteit van Californië, San Diego

Bij Hilti geloven we sterk in onderzoek en ontwikkeling. Hiervoor hebben wij onze eigen laboratoria en testfaciliteiten en werken wij samen met vooraanstaande partners van over de hele wereld. 

Voor seismische tests werken wij met onze partners van het Department of Structural Engineering aan de Universiteit van Californië, San Diego. 

Dit is een spannend project, waarin wij full-scale prestatietests uitvoeren op onze producten, met behulp van de grootste vibrerende tafel ter wereld. Een speciaal ontworpen gebouw van vijf verdiepingen, onderworpen aan een reeks nagebootste schokken. 

Het project biedt een geweldige kans om onze seismische producten te onderzoeken en ontwerpen, inclusief alle onderdelen van ons innovatieve Hilti MQS modulair installatiesysteem.

BESCHIKBARE DOWNLOADS