Bouwplaats met zware bevestigingen

Bespaar tijd bij zware bevestigingen

Zware lasten snel en veilig bevestigen

Wilt u zware bevestigingen of dragende elementen aan gescheurd beton bevestigen? Met betrouwbare en ETA-goedgekeurde ankersystemen voor afzonderlijke bevestiging in gescheurd beton, bent u zeker van uw zaak! Vind hier de juiste oplossing voor uw uitdaging.

Hier vindt u verschillende toepassingsoplossingen

Loading

Hekwerken op beton bevestigen

Relingbevestiging met segmentanker HST3 met geïntegreerde dopmoer

Montage met de HST3-segmentanker

Dankzij de voormontage en zonder tijdrovende, foutgevoelige boorgatreiniging maakt het HST3-segmentanker met geïntegreerde dopmoer en ETA-goedkeuring een snelle montage mogelijk.

Zo monteert u hekwerken snel, betrouwbaar en visueel aantrekkelijk: dankzij de voormontage en zonder tijdrovende, foutgevoelige boorgatreiniging maakt het HST3-segmentanker met dopmoer en ETA-goedkeuring een snelle montage mogelijk.

U kunt altijd het juiste koppel instellen met de intelligente koppelmodule SI-AT-A22.

Bekijk het segmentanker HST3 met dopmoer Ontdek nu het ankerassortiment Instructievideo
Leuningen voor binnen

Visueel aantrekkelijke installatie met de HUS4-C schroefanker

Leuningen en relingen kunnen ook worden bevestigd met betonschroeven. Deze zijn snel en eenvoudig te plaatsen en kunnen ook bij kleine rand- en hartafstanden worden ingezet.

Het Hilti-assortiment van betonschroeven omvat verschillende varianten met een zeskantkop, verzonken kop of buitendraad. Eveneens kan er aan diverse kwaliteitseisen aan het materiaal worden voldaan: van verzinkte schroefankers voor het gebruik binnen, via innovatieve meerlaagse coatings, tot roestvaststalen varianten voor buitengebruik of voor het bevestigen van roestvaststalen balustrades.

Naar het HUS4-C schroefanker Meer weten over betonschroeven?

Zware bevestiging aan wand en plafond

De betrouwbare bevestiging van zware lasten aan wanden en plafonds vormt een bijzondere uitdaging voor uw project. Met innovatieve gereedschappen en materialen voor de bouwplaats werkt u niet alleen in de toekomst veiliger, maar doorloopt u ook geen onnodige werkstappen.

Betrouwbaarheid in combinatie

Gebruik voor het ideale koppel het Hilti anker HSL4-B voor zware toepassingen

Belang van het koppel

Onderschat nooit het belang van het koppel bij het bevestigen van stalen liggers aan wanden en plafonds! Want als het koppel te laag is, is de bevestiging niet meer veilig – de last wordt niet meer betrouwbaar gedragen. Een te hoog koppel kan scheuren in het beton veroorzaken of het anker faalt volledig. Het anker HSL4-B voor zware toepassingen "kent" daarom een ideale koppel: de beschermkap breekt af zodra het juiste montagekoppel is bereikt. 

Ontdek nu het anker HSL4-B voor zware toepassingen
Door de barcode van het anker voor zware toepassingen te scannen, herkent de module het juiste koppel

Anker voor zware toepassingen en koppelmodule

U kunt het anker voor zware toepassingen ook met een accuschroevendraaier zonder momentsleutel vastzetten. Tot een diameter van M16 kunt u de adaptieve koppelmodule SI-AT-A22 in één handeling instellen en aandraaien: wanneer u de barcode op de verpakking van het anker voor zware toepassingen scant, zal de module zich automatisch instellen en de accuslagmoersleutel op het juiste moment stoppen.

Meer informatie over de koppelmodule SI-AT-A22

Voor een nette afwerking

Een mooie oplossing: anker HSL4-SK voor zware toepassingen

Naast belastbaarheid en betrouwbaarheid is esthetiek ook een selectiecriterium. Het anker HSL4-SK voor zware toepassingen biedt u een mooie oplossing. Door de speciale kopvorm met verzonken kop kan het anker volledig worden verzonken. Absoluut een pluspunt voor uw opdrachtgevers en bouwheren.

Reiniging van boorgaten? Voert u tegelijkertijd uit!

Om ervoor te zorgen dat de verankering in het beton absoluut betrouwbaar is, moet het boorstof dat tijdens het boren ontstaat uit het gat worden verwijderd. In de praktijk wordt de boorgatreiniging vaak achterwege gelaten of onvoldoende uitgevoerd. Bovendien kan bij het uitblazen van het boorgat betonstof in de omgevingslucht terechtkomen en ingeademd worden – vermijdbare risico's voor uw project en uw medewerkers.

De betere oplossing: de holle boor in combinatie met onze bouwstofzuigers VC 20 of VC 40. Het stof wordt tijdens het boren direct afgezogen en het anker voor zware toepassingen kan daarna direct zonder tussenstappen worden geplaatst. Zo bent u veilig en werkt u toch volgens SUVA.

Zware bevestiging aan beton

De snelle en eenvoudige oplossing voor de bevestiging van stalen liggers aan beton conform de regelgeving

Bij het bevestigen van stalen liggers aan gescheurd beton is het vooral van belang dat betrouwbare ankersystemen, die voldoen aan de huidige regelgeving, gebruikt worden. De uitdagingen hierbij zijn de boorgatreiniging en de juiste hoeveelheid mortel. De producten en oplossingen van Hilti besparen werkstappen en zorgen voor stabiele zware bevestigingen.

HUS4-MAX toepassing relingen

Door het combineren van betonschroeven en chemische ankers krijgt u nog meer mogelijkheden

Combineer de voordelen van betonschroeven en chemische ankers en breng nog meer productiviteit in uw bevestigingstoepassingen. Nieuwe mogelijkheden door maximale prestaties en eenvoudig gebruik. HUS4-MAX schroefankers zijn de enige chemische ankers waarbij de uithardingstijd compleet kan worden genegeerd en die onmiddellijk na de plaatsing volledig kunnen worden belast.

Ankerpatroon HUS4-MAX
Normale boorgatreiniging met een roestvrijstalen borstel

Het boorgat hoeft niet te worden gereinigd met de holle boren

Bij gangbare systemen moet het boorgat vrij zijn van stof en vervuiling. Als het niet wordt schoongemaakt, daalt het belastingniveau van de zware bevestiging aanzienlijk, aangenomen dat het hiervoor niet is goedgekeurd. Dit houdt een hoog veiligheidsrisico in. 

De kegelankerstang kan direct na het boren worden geplaatst. In combinatie met de injectiemortel HIT-HY 200-A heeft de boorgatreiniging conform ETA-12/0006 geen effect meer op het belastingniveau en is daarom niet meer nodig. Dit vermindert toepassingsfouten, werkstappen en investering in tijd, evenals reinigingsaccessoires. Zo bespaart u kosten en beschermt u tevens de gezondheid van de monteur die niet in aanraking komt met het opwaaiende bouwstof.

Meer informatie over HAS-U
Geen boorgatreiniging met een holle boor

Als alternatief bespaart u uzelf de afzonderlijke boorgat-reiniging door het gebruik van de Hilti holboren in beton met veel mogelijke bevestigingsoplossingen te gebruiken met onze HIT-HY 170, HIT-HY 200 en HIT-RE 500 injectiemortels. Ook dit bespaart kosten, vermijdt bouwstof en beschermt de gezondheid van de monteur.

Ontdek nu de holle boren van Hilti Hilti-ankerstangen Chemische ankers
Juist doseren van de hoeveelheid mortel met behulp van een accu-mortelspuit

De juiste hoeveelheid mortel

Om een chemisch anker op zijn plaats te houden en de stabiliteit van de constructie te garanderen, moet de juiste hoeveelheid mortel in het boorgat worden geïnjecteerd. 

Nauwkeurige mortelinjectie met de accu-mortelspuit HDE 500-22

De mortelspuit heeft een hoge accu-capaciteit en maakt exacte injecties mogelijk, zelfs bij lage temperaturen. Met de Volume Calculator-app bepaalt u de hoeveelheid mortel die u nodig heeft. Dit berekende volume stelt u in op de instelknop voor dosering zodat altijd dezelfde hoeveelheid wordt geïnjecteerd. Zo blijft het werkgebied schoon en worden kosten verlaagd.

Naar de HDE 500-22 accumortelspuit Naar de Volume Calculator-app

Meer informatie over het onderwerp bevestigingstechniek

Innovatie-uur

Demo op locatie

Krijg van een specialist een demo over bevestigingstechniek.

Vraag een afspraak op locatie aan
Ankerdimensionering

Ankerdimensionering

Heeft u meer informatie nodig over de ankerdimensionering of het technische ontwerp van de grondplaat?

Wilt u meer weten?
Belastingtest

Zwaarlast verankering in beton

Indien het anker geplaatst moet worden in een ondergrond die niet in de goedkeuring is opgenomen, ondersteunen wij u graag met een trektest op locatie.

Wilt u meer weten?