Innovaties in de automobielindustrie

Automobilindustrie

Van perswerkzaamheden tot en met de assemblage van een motorvoertuig, de automobielbouw omvat een groot aantal toepassingen in proceskritische installaties, robots en machines. Deze toepassingen kunnen grofweg worden onderverdeeld in installatiemateriaal, bevestiging van de mechaniek, constructie- en installatiesystemen, evenals elektrische toepassingen.

Bij Hilti hebben wij ons ten doel gesteld om u en uw bedrijf te ondersteunen in de hele applicatieketen in de automobielindustrie. Wij hebben de juiste, flexibele en modulaire oplossingen voor uw dagelijkse toepassingen in bevestigingen en assemblage voor beton en staal, voor dynamische en statische belastingen.

Hier presenteren wij onze innovatieve producten en oplossingen die uw dagelijkse werk in elke fase eenvoudiger en productiever maken.  

1. Bevestigen van installaties

Robots en machines zijn cruciaal voor het productieproces - storingen in de productielijn zijn uitgesloten. De veilige bevestiging van de installatie in beton moet altijd worden gegarandeerd: het is belangrijk om dynamische, statische en in voorkomende gevallen ook seismische belastingen af te leiden. De montageruimte is klein en de locatie van de boorgaten biedt weinig flexibiliteit. Kort gezegd: om efficiënt te kunnen werken, heeft u een afgestemd systeem van meettechniek, bevestigingen, apparatuur en machines, evenals geschikte software en services nodig. 

robotic arms in a car plant

Installatie met dynamische of statische belastingen

Machines van de productielijn zoals robotconsoles, turbines of pompen moeten in beton worden bevestigd. Ons grote productassortiment van ankers voor dynamische en statische belastingen wordt aangevuld door onze krachtige Hilti boor- en combihamers TE 30 tot TE 60 of de slagmoersleutel SIW 6-AT-A22 & SI-AT-A22 adaptieve koppelmodule in overeenstemming met relevante ETA-goedkeuringen. Met holle boren of geïntegreerde oplossingen voor stofafzuiging kunt u daarnaast zo goed als stofvrij werken. Het systeem wordt met de uitgebreide, efficiënte PROFIS Engineering Suite voor het selecteren en berekenen van ankers gecomplementeerd.

Hilti beveelt voor deze toepassingen de volgende ankeroplossingen aan: HVU-TZ + HAS-TZ + dynamiekset of HIT-Z-D + HAS-D en voor stationaire ladingen  HST3 + HUS3 aan.

robotic arms in a car factory

Bevestiging van verdere apparatuur

Ook apparatuur buiten de productielijn moet in beton worden bevestigd - van beveiligingsruimtes, schakelapparatuur en regeleenheden tot logistieke systemen. Met ons assortiment mechanische en chemische ankers kunt u de machines veilig en betrouwbaar in gescheurd beton bevestigen. Onze Hilti accu-boorhamer® TE 4-A22TE 6-A22 en Accu-combihamer TE 30-A36 zijn naast de Hilti slagmoersleutel SIW 6-ATSI-AT-A22 adaptieve koppelmodule, uw perfecte partner voor bevestigingstoepassingen. Alle ankermetingen kunnen snel en eenvoudig worden uitgevoerd met de PROFIS Engineering Suite.

Hilti beveelt voor deze toepassingen de volgende ankeroplossingen aan: HST3 en HUS in combinatie met de chemische ankers HIT-RE 500, HIT-HY 200-A V3 & de ankerstang HIT-Z.

L025450.tif

Bevestiging van schappenmagazijnen en hoge schappenmagazijnen

Schappenmagazijnen, die tot 40 meter hoog zijn en deels zijn uitgerust met tussentijdse opslag, vormen een bijzondere uitdaging voor de bevestigingen in de ondergrond. De juiste Hilti ankertechnologie garandeert een lange levensduur en wereldwijde goedkeuringen. In het systeem met de Hilti boor- en combi boorhamers TE 30 - TE 60 of de Hilti slagmoersleutel SIW 6-AT, onze diamanttechnologie voor het doorboren van wapeningsstaven en de ankerselectie- en berekeningssoftware PROFIS Engineering Suite, bent u altijd productief.

Hilti beveelt voor deze toepassingen de volgende oplossingen aan: de chemische ankers RE-500HY-200 & de ankerstang HIT-Z evenals de mechanische ankers HST3 en HUS3 aan.

2. Bevestiging van leidingen

Please enter alternative text here (optional)

De bevestiging van leidingen moet afzonderlijk worden beschouwd. Immers, leidingen transporteren bij de fabricatie van auto's naast de conventionele installatiebuizen, de meest verscheidene middelen, van koelmiddelen tot smeermiddelen en perslucht. Dit resulteert in een complexe lay-out van de leidingen met een behoefte aan verschillende, technisch bepaalde oplossingen. Het systeem moet modulair, flexibel en aanpasbaar zijn om de productielijn regelmatig te kunnen wijzigen.

3. Constructie/installatiesystemen

Van plafondspanten, tijdelijke werkplatforms tot roosterbevestiging op tijdelijke gangboorden en vloeren: bevestigingstoepassingen in de automobielbouw moeten zo zijn ontworpen dat deze niet alleen kosteneffectief en veilig zijn, maar ook snel en eenvoudig kunnen worden omgebouwd of uitgebreid, indien nodig. Dit bespaart veel tijd en geld op de bedrijfstijd van een productiehal.

Installatie-grid (plafondspanten)

Met het Hilti GRID-installatieraster denkt u mee over de toekomst: het bestaat uit doorlopende hoofdrails en secundaire rails verbonden door railelementen. Op deze manier kunt u in een handomdraai een individueel instelbaar installatieniveau voor uw media-aansluitingen installeren. Natuurlijk vindt u ook de passende ankers en machines van de boorhamer, de zaagtechniek tot de slagmoersleutel.

Hilti beveelt voor deze toepassingen de volgende ankeroplossingen aan: HST, HSA, HIT en HUS.

System MI, System MQ, HDG Plus

Flexibel en modulaire systeem voor werkplatformen en overgangen

Met de Hilti MQ en MI railsystemen kunt u eenvoudig en efficiënt werkplatforms bouwen rond de machines en constructies waaraan u onderhoud wilt plegen, wilt ombouwen of uitbreiden. Omdat beide systemen modulair zijn, is tijdrovend lassen verdwenen en blijven de werkplatforms en overgangen flexibel. Ook is een kraan niet nodig. De nodige roostersteunen kunnen veilig en snel worden bevestigd met de Hilti plaatsingstechniek voor bevestigingen op staal. Hiervoor biedt ons comfortabele systeem van de Hilti kruitschiethamer DX 5 met het bijpassende nagelassortiment en de Hilti SBT 4-A22 accuboormachine in combinatie met de Hilti S-BT draadbouten zich aan.

abelgoten eenvoudig monteren en ongecompliceerd ombouwen

Kabelgoten moeten ook aan veranderde productielijnen kunnen worden aangepast: u heeft een flexibel systeem dat eenvoudig is te monteren en te demonteren. Veilig en snel werkt u hier met de Hilti railsystemen MQ en MI met inbegrip van accessoires en ankertechniek (bijvoorbeeld HST3 of HUS3) - eenvoudig selecteren in de installatie-selector. Een extra factor die bij kabelgoten moet worden overwogen, is de brandbeveiliging. Omdat kabelgoten vaak door wanden moeten worden gelegd, moet er een veilige en betrouwbare brandwerende kabeldoorvoer aanwezig zijn. Op die manier is in geval van brand het vuur eenvoudig te beheersen. Ontdek onze effectieve systemen voor brandbeveiliging.

4. Toepassingen in de elektriciteit

Bevestigingen en railsystemen of elektrische machines op gecoat staal vereisen speciale maatregelen. Verdeelkasten of machines met een elektrische spanning moeten worden beschermd tegen overspanning. Tegelijkertijd moeten de staalcoatings zo intact mogelijk blijven, zodat corrosiebescherming op het staal wordt gehandhaafd. En zoals met alle toepassingen in de productiehal, moeten de bevestigingssystemen flexibel zijn om ombouwen en uitbreidingen mogelijk te maken.

Elektrische installaties

Draadbouten op staal - zonder schade, snel en flexibel

Bij het bevestigen van kabelgoten, rails, afzonderlijke kabels, elektrische apparatuur of aanwijzingsborden op gecoat staal, is de optimale oplossing de draadbouten: de staalcoating blijft intact, er hoeft achteraf niet nog bijgewerkt te worden en zonder tijdrovend laswerk voor gecertificeerde lassers. Met het innovatief systeem bestaande uit de schroefdraadbout SBT en Hilti accu-boormachines SBT 4-A22 werkt u flexibel, snel en zonder kabel. Het belangrijkste is dat u zeker weet dat uw bevestiging bestand is tegen trillingen en verhoogde corrosiefactoren.

Meer weten? Bevestigen in staal

Elektrische veiligheidsaarding en potentiaalvereffening

Om elektrische lading van installatie en machines te aarden en een potentiaalvereffening tussen buizen met vloeistof te bereiken, moeten aardingsgeleiders tussen machines, buizen of geleidende staalelementen worden aangesloten op de hoofd-aardingsstaaf van de productiehal. Het lassen van deze aardingsgeleider is tijdrovend en kan alleen door vakkundig personeel worden uitgevoerd. Gemakkelijker en sneller gaat dit met ons systeem van de draadbouten S-BT en de Hilti accu-boormachine SBT 4-A22. Dit systeem is geschikt voor elke corrosieomgeving, omdat de coating van het staal niet wordt beschadigd.

5. Services die u productiever maken

Het is belangrijk voor ons om uw partner in de branche te zijn - en dat betekent dat wij u meer willen bieden dan de machines, gereedschappen en verbruiksartikelen die u nodig hebt voor uw werk. Omdat wij weten dat u om echt productief te kunnen werken, u zich moet kunnen concentreren op uw kernactiviteiten in plaats van op administratief werk en op het verwervenvan externe kennis, zoals bijvoorbeeld bij de ankerberekening. Daarom bieden wij u een uitgebreid scala aan software en services die uw dagelijkse werk eenvoudiger maken.

Rear view of architect looking tablet pc and comparing housing project with building

De Hilti software-oplossingen

Van eenvoudig te gebruiken 3-D Design plug voor uw BIM/CAD-bibliotheek, de PROFIS Engineering Suite voor selectie, berekening van de juiste ankers tot Hilti brandbeveiliging documentatiemanager - wij behandelen al uw belangrijke en goedkeuringsrelevante onderwerpen. Lees hier meer over de software-oplossing die u nodig hebt om efficiënt te kunnen werken. 

Meer weten over de Hilti software-oplossing?

Foreman, Crib Manager, Worker on Jobsite, Toolbox

Het Hilti machineparkbeheer

Het beheren van een machinepark is een enorme taak. Wij kunnen u niet alleen helpen om deze taak te volbrengen, maar ook om uw machinepark precies op uw taken af te stemmen. Zelfs piekmomenten kunnen optimaal worden afgedekt met deze service. U kunt zich dus concentreren op uw kernactiviteiten - wetende dat al uw machines altijd goed onderhouden, up-to-date en klaar voor gebruik zijn. 

Meer weten over het machineparkbeheer van Hilti?

Materieelbeheer van Hilti

Het Hilti materieelbeheer: echte transparantie met ON!Track

Eén van de grootste obstakels voor efficiënt werken, zijn machines en arbeidsmiddelen die zich niet bevinden waar ze zouden moeten zijn. Dit brengt niet alleen uw bedrijf tot stilstand, het kost u ook veel geld. Met het materieelbeheer ON!Track heeft u altijd uw arbeidsmiddelen, de locatie en de staat ervan in het zicht. 

Meer weten over het materieelbeheer van ON! Track?