PLT 300 Layout Tool

PLT: digitaal uitzetten gemakkelijk gemaakt

Wil je gemakkelijk en snel alles op de bouwplaats uitzetten wat op een digitale tekening staat? Dat is mogelijk in drie simpele stappen met de PLT. Op basis van een digitale tekening kan de PLT zich positioneren en kan elk punt of elke lijn worden uitgezet.

Wil je meer weten? Vraag dan vrijblijvend een demonstratie van onze expert aan.

Zet alles van een digitale tekening in drie simpele stappen uit

1. Project

Stap 1 is het aanmaken van een project. Het project kun je zien als een folder met daarin alle digitale tekeningen (DWG, DXF, IFC) die je nodig hebt voor het uitzetten. Hierbij kun je denken aan de funderingstekening, het palenplan, het ankerplan of het boorplan. Om deze digitale tekening in te laden is minimale werkvoorbereiding nodig. Een digitale tekening hoeft namelijk alleen te worden opgeschoond, door alle tekst, maatlijnen en opgevulde vlakken te verwijderen.

2. Positioneren

Stap 2 is het positioneren van de PLT. Vanuit de digitale tekening kan het toestel zich positioneren middels vaste punten of lijnen. Door het inmeten van de vaste punten of lijnen weet het toestel waar die zich bevindt op de tekening.

3. Maatvoering

Stap 3 is het uitzetten van punten of lijnen. Met de groene laser kunnen de punten op de tekening worden ‘‘aangewezen” op de vloer, wanden, of plafond. Het is niet nodig deze punten van tevoren in het toestel te zetten: je kunt elke kruising, elk eindpunt of elk middelpunt van een cirkel aanklikken en uitzetten. Naast het aanwijzen met de laser, kan er ook met een 360 graden prisma worden uitgezet

Benieuwd naar meer digitale meettechnieken?

BIM-to-field

Digitaliseer de bouwplaats met onder andere de PLT en zorg voor een nauwkeurige overdracht van de tekening naar de bouwplaats.

Meer informatie

De Hilti Jaibot

Combineer de PLT met de Hilti Jaibot om sneller, nauwkeuriger en veiliger gaten te boren voor installatiewerk.

Ontdek de Hilti Jaibot