Top 5 van de brandveiligheid

De brandveiligheidsoplossingen van Hilti voor een installatie die aan de wet voldoet

Samenstelling 5 dingen voor brandbeveiliging

September 2019  I  3 minuten  I  brandbeveiliging

 

De voorschriften en richtlijnen voor de brandveiligheid omvatten veel en lopen van landelijke brandveiligheidswetten via technische regels en normen tot aan Europese verordeningen.  

Bij Hilti houden we ons al meer dan 30 jaar bezig met oplossingen voor brandveiligheid en wij maken het voor u als uitvoerende onderneming zo eenvoudig mogelijk een geschikte passieve brandveiligheid in uw gebouwen aan te brengen. Met onze innovatieve Hilti oplossingen kunt u volledig volgens de geldende regels voor de juiste brandveiligheid van uw projecten zorgen. 

Bij Hilti vindt u alles wat de brandveiligheidswetten voorschrijven, van brandveiligheidscursussen tot planning tot een klantvriendelijk product en documentatie. Wij laten u hier 5 brandveiligheidsoplossingen van Hilti zien.

 

 

1. Oplossingen in plaats van alleen producten

 

Brandveiligheid met Hilti betekent veel meer dan producten van topkwaliteit.

Wij helpen u al bij de planning en volgen samen met u de weg tot aan de gebouwoverdracht. Als projectleider vindt u onze brandveiligheidsoplossingen inclusief alle planningsdetails voor uw tekeningen in onze uitgebreide Hilti BIM/CAD-bibliotheek. Hebt u hulp nodig bij het opstellen van de planning? Geen probleem, onze specialisten staan u met raad en daad bij. Overigens is het zo dat onze Hilti brandveiligheidsproducten niet alleen aan de wettelijke voorschriften voldoen, maar dat ze ook nog een positieve invloed uitoefenen op de geluidsdemping en ecologische aspecten van gebouwen.

Schermafbeelding BIM/CAD-bibliotheek

 

 

2. Brandveiligheidscursussen voor projectleiders

 

Waarop moet u bij de planning letten, zodat er aan de voorschriften voor de brandveiligheid wordt voldaan? Dat leert u in onze speciale cursus voor projectleiders!

Groep werknemers met brandbeveiligingsspecialisten tijdens het onderwijs

De basisprincipes van de passieve gebouwbrandveiligheid

Onze gecertificeerde brandveiligheidsspecialisten delen graag hun kennis met u over de basisprincipes van de passieve gebouwbrandveiligheid. U maakt onder andere kennis met de belangrijkste voorschriften en toelatingen, krijgt methodes te zien voor het plannen en uitwerken van de brandveiligheidsmaatregelen en ontvangt een gedetailleerd inzicht in onze brandveiligheidssystemen.

Naar de trainingen
TAS Expert met Smartphone en Document Manager

Nascholing tot brandbeveiligingsdeskundige

Wilt u uw vaardigheden nog verder uitbouwen? Volg dan onze tweedelige nascholing tot "Deskundige in de brandpreventie binnen de bouw".

Ik wil meer weten

3. Vlucht- en reddingswegen brandveilig uitvoeren

Vluchtroute Informatiebordje

Waarheen als het brandt?

Bij brand verspreiden het vuur en de rook zich razendsnel door een gebouw. Het is dan belangrijk dat u kalm blijft en het gebouw via de aangegeven vlucht- en reddingswegen snel verlaat. Onderliggende constructies, zoals buis- en kabelophangingen, moeten veilig en op de wettelijk voorgeschreven manier worden gepland, zodat deze geen dodelijke vallen kunnen vormen. Bij een brand mogen instortende plafonds en vloeren geen gevaar vormen voor vluchtende mensen.

 

Meetrichtlijnen voor een brandsituatie

Modulaire draagsystemen met dunne wanden volgens Eurocode 3 zijn niet veilig en vormen bij brand een enorm risico voor vluchtende mensen. Daarom moet u al in de planningsfase behalve met brandschotten ook rekening houden met brandbestendige draagsystemen. 

Bij ons vindt u niet alleen de betreffende modules, maar wij staan u ook met innovatieve software-oplossingen en services voor het meten van modulaire draagsystemen ter zijde.

 

4. Brandveiligheid in de houtbouw

 

De houtbouw groeit als nooit tevoren. Hout is een duurzame bron en digitale planning en prefabricage maken het mogelijk binnen dit gebied extreem economisch te werken. Ook de wijzigingen in de brandveiligheidsvoorschriften spelen de houtbouw in de kaart. Er komen dan ook steeds meer gebouwen die vanaf de begane grond van hout zijn gemaakt.

 

Hout brandt gecontroleerd

In tegenstelling tot wat over het algemeen wordt aangenomen, is hout een materiaal dat bij brand beter uit de verf komt dan beton of staal. Dat betekent dat ook aparte brandveiligheidsoplossingen van tevoren kunnen worden gepland.

Daarvoor hebben wij in ons assortiment innovatie, brandveilige en goedgekeurde uitvoeringen van alle materialen, waarmee u elk houtbouwproject volgens de wettelijke vereisten kunt uitvoeren. 

Naar het productoverzicht

Schematisch schema brandwerende zwachtel in hout


U hebt een specifieke aanvraag wat betreft de brandveiligheid voor uw project?

Dan kunt u natuurlijk contact met onze brandveiligheidsdeskundigen opnemen die u vanaf de planning tot aan de keuze van de juiste brandveiligheidsoplossing graag steunen.

 

5. Digitale brandveiligheidshelper

 

De Hilti documentatiemanager

Brandschotten moeten altijd te herkennen zijn aan een typeplaatje. Het opstellen van de documentatie en de overdracht aan de opdrachtgever nemen zeer veel tijd in beslag. Onze digitale documentatiemanager helpt u daarbij. U kunt hiermee een digitaal en productonafhankelijk document opstellen over de geplaatste brandschotten. U kunt uw gegevens altijd online inzien en ze worden tussen de computer op kantoor en uw smartphone op de bouwplaats gesynchroniseerd.

Doordat het hele proces wordt gedigitaliseerd, weet u zeker dat er geen document verloren gaat. Met een druk op de knop kunt u een volledig rapport genereren, zodat u tijd en dus geld bespaart.

Smartphone die een QR-code scant op de bouwplaats

Uw voordelen:

  • documentatie op de bouwplaats bij de hand in plaats van tijdrovende werkzaamheden naderhand op kantoor
  • automatisch gegenereerde berichten in plaats van ingewikkelde Excel-tabellen
  • eenvoudig per smartphone toegang tot de Hilti cloud

     

     

 

Dit vindt u misschien ook interessant

Samenstelling 5 dingen voor de veiligheid op het werk

5 keer Hilti voor meer veiligheid

September 2019  I  3 minuten  I  arbeidsveiligheid

Arbeidsveiligheid is van invloed op iedereen in de bouwsector. Met de volgende vijf producten, technologieën en software-oplossingen kunt u het dagelijkse werk veiliger maken.

Lees verder
Hilti Trainer met studenten in de trainingsruimte

Beter plannen

September 2019  I  3 minuten  I  opleidingen

Maak gebruik van de nieuwste kennis over de voorschriften en een uitgebreide gebruikerservaring tijdens onze cursussen.

Lees verder
Onderzoekslaboratorium voor brandbeveiliging met persoon in beschermend pak

Brandveiligheid made in Germany

September 2019  I  3 minuten  I  brandbeveiliging, competentie

Zo werken ontwikkeling en productie bij Hilti samen. 

Lees verder
Uitzicht op het nieuwe winkel- en hotelcentrum Posejdon met de skyline van Setttin bij zonsopgang.

Aan de zekere kant van de brandveiligheid

September 2019  I  4 minuten  I  brandbeveiliging

Bij brandveiligheid gaat het erom dat de wettelijk vastgelegde regels worden opgevolgd - en ook dat dat kan worden bewezen. Daarbij helpt de brandveiligheids-documanager, zoals bij een groot project in Stettin in Polen.

Lees verder
Brandbeveiliging

Brandbeveiliging

 

Met Hilti kunt u passieve brandbeveiliging implementeren met een systeem.

Lees verder