BRUG- EN TUNNELBOUW

Brückenbau

Het koningsnummer voor ingenieurs

Bruggen en tunnels verbinden mensen met elkaar en verkorten de af te leggen weg: giganten van staal en beton overspannen ravijnen, rivieren en andere verkeersroutes, en gaan onder gebergten en steden door.

INFRASTRUCTUUR IS HET CENTRALE ZENUWSTELSEL VAN ONZE BESCHAVING- EN BRUGGEN ZIJN DAARIN DE MEEST KWETSBARE PLEKKEN

Bron: De Duitse bondsminister voor Verkeer Dobrindt

UITDAGING

De stabiliteit en betrouwbaarheid van bruggen en tunnels moet honderd procent gegarandeerd zijn. Als ze zwakke plekken hebben, kan dit levensgevaarlijk zijn. Daarom worden ze regelmatig gecontroleerd. Worden ze toch te veel belast, zijn ze verkeerd gepland of verwaarloosd? Dan komt de voortgang van het verkeer in gevaar, bijvoorbeeld door het optreden van stremmingen of door snelheids- en gewichtsbeperkingen. De kosten als gevolg van verstopte verkeersaders kunnen snel in de miljoenen lopen.

FACTCHECK

Please enter alternative text here (optional)

De afsluiting van de Schiersteiner-brug kost de samenleving elke dag 1,4 miljoen euro (Bron: IHK Wiesbaden).

Van alle verkeersbruggen hebben rond de 260 bouwwerken een rapportcijfer van 3,5-4,0. Meer dan 2300 bruggen kregen een cijfer van tussen de 3,0 en 3,4 (Bron: BMVI).

OPLOSSING

Bij de planning van bruggen en tunnels is het zaak om rekening te houden met bijzondere technische en bouwkundige vereisten, zoals de richtlijnen die door de plaatselijke en landelijke overheden worden uitgegeven.

Reparaties of andere werkzaamheden moeten snel gebeuren, om de overlast voor het doorgaande verkeer zo klein mogelijk te houden. Bovendien moeten de reparaties duurzaam en kostenefficiënt worden verricht.

Bridge
1 / 2

Allerlei omstandigheden en factoren, van de bodemgesteldheid tot de verkeerssituatie, bemoeilijken het bepalen van de juiste oplossing.

Please enter alternative text here (optional)
2 / 2

Omdat dit soort bouwwerken lang mee moeten gaan, moet nu al rekening worden gehouden met toekomstige gebruiksomstandigheden.

SERVICE & PORTFOLIO

Hilti biedt planners een allesomvattend product- en serviceportfolio voor de bouw van bruggen en tunnels: professionele software-oplossingen zorgen vanaf de planning tot aan de uitvoering voor aanzienlijk minder arbeidsdruk. Daarnaast beschikken onze ingenieurs zelf over een schat aan ervaring, waarmee ze lastige problemen te lijf kunnen gaan.

Onze unieke productoplossingen voor de ingenieursbouw overtreffen de hoge wettelijke eisen en garanderen snelle en probleemloze bouwwerkzaamheden. Onze producten zijn uiteraard voorzien van de nodige veiligheidscertificaten en garanderen een lange levensduur van uw bouwwerken.

Binnen de brug- en tunnelbouw bieden wij speciale oplossingen op het gebied van bevestigingstechniek en betonreparatie.

BOUW UW EIGEN VERHAAL

HILTI BIEDT ZEER VEEL DIENSTEN, SOFTWARE EN HULPMIDDELEN, DIE U BIJ UW PLANNINGSWERKZAAMHEDEN EFFICIËNT KUNNEN ONDERSTEUNEN

Please enter alternative text here (optional)

Diensten

Wij weten hoe tijdrovend het kan zijn om complexe planningen up to date te houden. Hier vindt u enkele voorbeelden van onze diensten, die u kunnen ondersteunen bij uw dagelijkse werkzaamheden:

PROFIS Software

Trainingen

Technische ondersteuning

 

Portfolio

Onze producten zijn zodanig ontworpen dat ze u erbij helpen om uw projecten probleemloos af te wikkelen. Hier kunt u kiezen uit een aantal mogelijkheden om u te helpen bij het bevestigen van deuvels:

HIT-HY 200-A  hoogste prestatie injectiemortel bij heavy duty montage en aansluitingen in de wapening

HIT-HY 270  hoogste prestatie injectiemortel bij metselwerk

HUS4  hoogste prestatie schroefanker

HST3  hoogste prestatie boutanker bij gescheurd beton en seismische belastingen