Hilti Competence Center

maak kennis met het bim competence center

Hilti beschikt sinds anderhalf jaar over een gespecialiseerd BIM centrum op ons hoofdkantoor in Berkel & Rodenrijs. BIM specialisten van over de hele wereld werken hier op dagelijkse basis aan BIM projecten verspreid over heel Europa. In samenwerking met lokale product-, software- en service specialisten ondersteunen zij een project van start tot oplevering.

wij ondersteunen uw project van start tot oplevering

Please enter alternative text here (optional)

Hilti heeft afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de project aanpak rondom BIM. De rol van een leverancier is veranderd door de komst van BIM: wij leveren niet meer alleen de materialen, maar bouwen mee aan het project. Om deze rol optimaal te kunnen invullen, beschikken wij sinds anderhalf jaar over een gespecialiseerd BIM centrum op ons hoofdkantoor in Berkel & Rodenrijs: het BIM Competence Center. Dit center bestaat uit BIM specialisten van over de hele wereld, die Hilti in heel Europa ondersteunen bij en adviseren over BIM projecten.

Samen met een team van lokale specialisten zorgen zij dat de meest optimale oplossingen worden uitgewerkt en gerealiseerd. Omdat het bouwproces van ontwerp tot oplevering te kunnen ondersteunen, zijn dit naast product- en BIM specialisten ook software- en services specialisten. Denk bijvoorbeeld aan specialisten op het gebied van engineering, meettechniek of logistiek.

Digitale Transformatie in de Bouw

Please enter alternative text here (optional)

BIM maakt een einde aan de fragmentarische benadering in de bouw en zorgt voor een productiviteitsstijging. Bij een bouwproject komen veel verschillende typen werkzaamheden kijken die veelal worden uitgevoerd door verschillende partijen. Wanneer iedere partij de werkzaamheden op zichzelf voorbereidt en uitvoert, vergroot dit de kans op clashes en dus faalkosten.

Door vanaf een vroeg stadium samen in een BIM model te werken, worden clashes op voorhand geïdentificeerd en opgelost, zodat de faalkosten op de bouw geminimaliseerd worden. 

Tijdens en na het bouwen functioneert het BIM model nog steeds als single source of truth voor alle betrokken partijen, waardoor de opgeleverde werkzaamheden snel en gemakkelijk gevalideerd kunnen worden. Dankzij BIM kan er efficiënter en veiliger worden gewerkt terwijl tot wel 50% materiaal en dus kosten worden bespaard.  

Ontdek de wereld van BIM

Loading