EEN VOETPLAAT VERANKEREN IN AARDBEVINGSGEBIEDEN

Bevestigingssystemen voor aardbevingsgebieden

Hilti HST3 stud anchor
Structural and non-structural earthquake damage

Aardbevingen komen vaker voor dan wij denken. Ze vinden wereldwijd elke dagplaats.

Ze kunnen niet alleen levens kosten, ook kunnen ze grote schade aan gebouwen en de economie veroorzaken.

Dit alles kan worden beperkt door een goed seismisch bouwontwerp en specificatie.

Voor zowel niet-constructieve als constructieve elementen in een bouwwerk is het belangrijk om rekening te houden met seismisch ontwerp. Uit onderzoek blijkt namelijk dat tijdens een aardbeving de niet-constructieve systemen in bedrijfsgebouwen de grootste schade oplopen. 

GEDRAG VAN ANKERS BIJ EEN AARDBEVING

Seismische omstandigheden veranderen, in vergelijking met statische omstandigheden, het gedrag van de ankers aanzienlijk.

Anchors seismic behavior

HILTI ANKERS VOLDOEN AAN DE SEISMISCHE REGELGEVING

Momenteel bestaan er al voorwaarden om te bepalen welke ankers moeten worden gebruikt in aardbevingsgebieden.

EOTA TR045 geeft duidelijk aan dat de meeste toepassingen alleen ankersystemen van categorie C2 voor aardbevingsgebieden toestaan.

Wij bij Hilti produceren een reeks van ankers die voldoen aan de voorwaarden en binnen de seismische prestatiecategorie C2 passen.

ANKERS ONTWERPEN VOOR AARDBEVINGGEBIEDEN

Hilti technical service

Het technisch team van Hilti kan u helpen bij het ontwerp van uw ankersystemen. Neem voor meer informatie gerust contact op met uw lokale Hilti team.

Of gebruik onze Hilti PROFIS Engineering ontwerpsoftware. Deze biedt Hilti producten in 2D en 3D die voldoen aan de voorwaarden, inclusief de relevante documentatie en specificaties.

Onze PROFIS Engineering software maakt seismische berekeningen volgens EOTA TR 045. Hierdoor ontvangt u drie oplossingen voor het verankeren van voetplaten in aardbevingsgebieden:

Capaciteitsontwerp

De ankers zijn ontworpen voor de kracht die overeenkomt met het rendement van een flexibele component, of indien lager, de maximale kracht die door de klemmen of het bevestigde element kan worden overgedragen.

Elastisch ontwerp

De bevestiging is ontworpen voor de maximale belasting, uitgaande van elastisch gedrag van de bevestiging en van de constructie.

Ontwerp met eisen voor ankervervormbaarheid

Dit ontwerp voor vervormbaar staal vereist een anker dat geclassificeerd is als vervormbaar. Deze benadering is alleen van toepassing voor het spanningscomponent. Om ervoor te zorgen dat de oorzaak van een breuk een staalbreuk is, moeten enkele bepalingen in acht worden genomen.

Wij hebben ook onze eigen Hilti onderzoeksresultaten aan PROFIS Engineering ontwerpsoftware toegevoegd, zodat u oplossingen kunt vinden die verder gaan dan EOTA TR 045.

BESCHIKBARE DOWNLOADS

VRAAG HET EEN INGENIEUR