Productief werken met de roterende lasers van Hilti

Eenvoudige en nauwkeurige overdracht van hellingen en het horizontaal en verticaal uitlijnen van oppervlakken op de bouwplaats

Roterende laser PR 30-HVS A12 op de bouwplaats

Met onze precisie-apparatuur kunt u eenvoudig en nauwkeurig hoogten overdragen, bouwlijnen betrouwbaar uitzetten of tegelijkertijd in twee vlakken kantelen.

Al onze roterende lasers zijn voor zeer nauwkeurige metingen ontwikkeld. Daarnaast zijn de lasers zo robuust dat deze bestand zijn tegen zwaar dagelijks constructiewerk. Vuil, water en stof zijn geen probleem, net als schokken of een val van een hoogte tot 1.5 meter.

Veilige en betrouwbare meetwerkzaamheden

PR 30-HVS vallend op de bouwplaats

Ook op de bouwplaats gebeuren er ongelukken: de roterende laser kan bijvoorbeeld bij het transport uit de hand glijden of samen met het statief worden omgestoten. Dergelijke situaties zijn voor onze roterende lasers geen enkel probleem. De behuizing is speciaal ontwikkeld om de gevoelige inwendige onderdelen te beschermen. 

Ondanks hun gevoelige lasertechnologie werken onze apparaten na een val net zo nauwkeurig als ervoor. Om absoluut zeker te zijn, voert u gewoon een testmeting uit. De procedure hiervoor vindt u in de gebruiksaanwijzing van uw laser.

Uw voordeel: 

U kunt zich volledig concentreren op uw werkzaamheden – het controleren van de hoogte bij het storten van beton, het uitlijnen van uw bekisting of montagewerkzaamheden aan vloeren, wanden en plafonds.

Hilti roterende lasers in één oogopslag

Bediening door één persoon met automatische zelfnivellering

PR 30-HVS en PRA 30 Bediening door één persoon

Zodat u gemakkelijk en nauwkeurig kunt meten op de bouwplaats hebben wij de werking van onze roterende lasers geperfectioneerd: de laserontvanger is ook uw afstandsbediening voor de roterende laser. U hoeft dus niet meer van het ene apparaat naar het andere te lopen om een meting te doen. U kunt de volledige taak vanaf de ontvanger doen – zonder de steun van een tweede persoon. 

Bovendien hebben de Hilti roterende lasers een automatische uitlijnfunctie – zowel voor horizontale en verticale lijnen als voor hellingen. Dit betekent dat u eenvoudig de betreffende functie op het apparaat selecteert en vervolgens de ontvanger op de gewenste bestemming plaatst. De roterende laser doet automatisch de rest. Zijn laserniveau wordt nu automatisch en nauwkeurig uitgelijnd op de ontvanger.

VERDERE VRAGEN?

Toepassingsgebieden van de roterende laser

In onze toepassingsvideo's laten wij u zien hoe u automatisch hoogten kunt overdragen, gebouwlijnen en gevels kunt uitlijnen en hellingen kunt bepalen.

1 / 4
Automatische overdracht van hoogtes

Krukstatieven zijn verleden tijd - zo eenvoudig is het om automatisch hoogtes zoals bijvoorbeeld meter- of hoogtemarkeringen vast te leggen met de PR 30-HVS roterende laser of de PR 300-HV2S roterende laser voor dubbele helling en het automatische statief PRA 90.

2 / 4
Gebouwlijnen automatisch uitzetten

Touw en schietlood zijn verleden tijd - de roterende laser PR 30-HVS A12 en de laserontvanger PRA 30 vormen een zeer betrouwbaar systeem waarmee u een veelvoud aan meettaken efficiënt en nauwkeurig kunt uitvoeren.

3 / 4
Gevels uitlijnen

Touwen zijn verleden tijd - zo eenvoudig is het om gevels te monteren met de PR 30-HVS roterende laser of de PR 300-HV2S roterende laser voor dubbele helling.

4 / 4
Toepassingen met dubbele helling

Nivelleren was nog nooit zo eenvoudig - met digitale hellinginvoer op twee vlakken, automatische controle van hellingshoek en unieke automatische elektronische targetingfunctie, is er slechts één persoon nodig voor alle nivelleertoepassingen.

Ons assortiment in vergelijking

  PR 2-HS A12 PR 30-HVS A12 PR 300-HV2S
Horizontale toepassingen Ja Ja Ja
Verticale toepassingen Nee Ja Ja
Hellingstoepassingen Ja (handmatig / met Hellingadapter PRA 79) Ja (1 niveau) Ja (2 niveaus)
Toepassingsgebieden Hoogteoverdracht
Uitrichten
Uitgraafdiepte
Hoogteoverdracht
Uitrichten
Uitgraafdiepte
Bekisting
Gevels
Hoogteoverdracht
Uitrichten
Uitgraafdiepte
Bekisting
Gevels
Kanalen
Stratenbouw
Parkeerstroken
  Meer informatie Meer informatie Meer informatie

Dat is mogelijk ook voor u interessant

PLC 400 digitale ontwerpgegevens

BIM-to-Field

Digitaal ontwerpen met BIM maakt meer automatisering op de bouwplaats mogelijk. Hier leest u hoe u ervan kunt profiteren.

Meer informatie

Roterende laser tijdens het kalibreren

Hilti kalibratieservice

De Hilti kalibratieservice brengt uw meetsystemen weer op het spoor van precisie: wij testen de nauwkeurigheid, reinigen en stellen deze bij.

Meer informatie

Veel gereedschapskoffers dankzij wagenparkbeheer

Hilti machineparkbeheer

Hilti machineparkbeheer biedt meer dan alleen de lease van gereedschap. U werkt met professioneel beheerd gereedschap tegen een vast maandelijks bedrag.

Meer informatie