Virtuele werelden nagenoeg grijpbaar

Hilti opent het BIM Experience Center in Rotterdam

PC-tablet met BIM-software

September 2019  I  2 minuten  I  BIM, competentie

 

Rotterdam, 27 juni 2019 – Hilti opent het BIM Experience Center in Rotterdam, waar de digitale evolutie van bouwprojecten tot leven wordt gewekt middels een combinatie van gebruikstoepassingen, services en digitale elementen.

Grote bouwprojecten virtueel vormgeven en daardoor voor alle betrokkenen transparanter en efficiënter maken, dat kan met Building Information Modeling (BIM). Dit is een planningsmethode die op modellen is gebaseerd en niet alleen grote voordelen oplevert tijdens de planning, maar ook tijdens de bouwfase en het gebruik van het gebouw. De verschillende plannings- en uitvoeringsvarianten kunnen m.b.v. BIM al in vroege testfasen worden gesimuleerd, waardoor problemen aan het licht komen. Het bouwen wordt hierdoor efficiënter, eenvoudiger en transparanter. 

 

Een reis naar de digitale wereld

Indruk van het Experience Center

Met het nieuwe Hilti BIM Experience Center in Rotterdam komt Hilti tegemoet aan de steeds groter wordende uitdagingen die worden gesteld door de digitalisering in de bouwnijverheid en brengt het bedrijf de kennis van zijn deskundigen in Nederland samen. Het doel is aan de hand van de ervaringen met directe klantcontacten wereldwijd gestandaardiseerde rollen, processen en technologieën op te stellen, een continue kennisoverdracht tussen deskundigen mogelijk te maken en daardoor BIM van nut te laten zijn binnen een uitgebreide klantencirkel.

Groep mannen in het Experience Center

In het Hilti BIM Experience Center maken de bezoekers mee hoe bouwprojecten met BIM worden gerealiseerd en hoe Hilti u op deze weg begeleidt. Op een duidelijke en op de klanten toegespitste manier worden de BIM-services van Hilti binnen de gehele waardeketen aanschouwelijk gemaakt. Aan de hand van verschillende stations wordt een volledig overzicht van de verschillende gebruikstoepassingen gegeven waarvoor BIM kan worden gebruikt, van de optimalisatie van het design, via de prefabricage en logistiek tot de validatie en documentatie. Doordat digitale elementen met bestaande installaties worden gecombineerd, wordt een complex onderwerp op eenvoudige wijze verduidelijkt.

Dr. Stefan Nöken, directielid van de Hilti Groep

Dr. Stefan Nöken

       

Op dit moment vinden er grote veranderingen binnen de bouwindustrie plaats

"Op dit moment vinden er grote veranderingen binnen de bouwindustrie plaats, die in de komende 10 jaar sterker zal veranderen dan in de afgelopen 100 jaar. Building Information Modelling zal een belangrijke rol gaan spelen in de industrie en ook bij de toekomstige samenwerking tussen alle betrokkenen in de bouw zal er een transformatie plaatsvinden," aldus Dr. Stefan Nöken, directielid van de Hilti Groep, tijdens de opening van het Hilti BIM Experience Center in Rotterdam. "Wij vinden het prachtig dat vandaag zoveel klanten bij de opening aanwezig zijn en nu als partners de grijpbare mogelijkheden die BIM biedt, werkelijkheid kunnen gaan maken."

Dit vindt u misschien ook interessant

Onderzoekslaboratorium voor brandbeveiliging met persoon in beschermend pak

Brandveiligheid made in Germany

September 2019  I  3 minuten  I  brandbeveiliging, competentie

Zo werken ontwikkeling en productie bij Hilti samen. 

Lees verder
Building Information Modeling

BIM - Building Information Modeling

 

Hilti is uw partner voor elk BIM project

Lees verder
Hilti-medewerker in het logistiek centrum met een arm scanner

Planning maken? Dit werkt het beste digitaal

September 2019  I  4 minuten  I  logistiek, digitalisering

In de logistiek, in de fabriek of op uw bouwplaats - digitale processen garanderen een betrouwbare resourceplanning.

Lees verder