Dustless

DIT MOET U WETEN OVER HET ONDERWERP STOF

Stof op de bouwplaats wordt vaak onderschat. Dit creëert enrome risico's voor uw bedrijf - van de gezondheid van werknemers, hoge en onnodige kosten tot het stilleggen van bouwplaatsen en boetes als de wetgeving op stofbelasting niet in uw bedrijf worden geïmplementeerd.

Hier vindt u een gedetailleerd overzicht van de belangrijkste onderwerpen met betrekking tot bouwstof of download gratis onze uitgebreide brochure over bouwstof voor meer gedetailleerde informatie.

Staub Richtlinien

Stof is onderworpen aan steeds strengere richtlijnen:

De beroepsverenigingen, verzekeringsmaatschappijen en wetgevers in de EU en de landen komen overeen: het gevaar van hoge stofbelasting is enorm.

De EU heeft daarom richtlijnen opgesteld die alle EU-lidstaten vóór januari 2020 in de nationale wetgeving moeten hebben geïmplementeerd.

De richtlijn voorziet in boetes op de bouwplaats als de nieuwe vereisten niet worden nageleefd. Daarom is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de nieuwe vereisten.

Wilt u meer weten?
Staub Risiken

Stof brengt enorme risico's met zich mee

Bouwstof is schadelijk voor de gezondheid van uw werknemers - de gevolgen variëren van een stoflong, hart- en vaat problemen tot verschillende soorten kanker. Maar welke stof is het gevaarlijkst? Welke effecten hebben gevaarlijke soorten stof op uw bedrijf? En hoe speelt het probleem van het tekort aan werknemers een rol als het gaat om stof?

Zo kunt u gezondheidsrisico's van mogelijk gevaarlijk stof verminderen.

Wilt u meer weten?
Staub kostet Zeit und Geld

Stof kost u tijd en geld

Stof kan de productiviteit in uw bedrijf ondermijnen en vermindert op middellange termijn zelfs uw winstmarge. Niet alleen uw werknemers, maar ook uw machines en systemen lijden aan een verhoogde blootstelling aan stof. Voor u betekent dit reinigings- en onderhoudskosten, een verminderde levensduur van de machines tot 60% en tijdrovende voorbereidings- en opvolgtijden op de bouwplaats.

Zo vermijdt u onnodige kosten en extra arbeidsstappen.

Wilt u meer weten?