MANAGEMENT

RAAD VAN BESTUUR

Dr. Christoph Loos

Dr. Christoph Loos

Chief executive officer

Christoph Loos (geboren in 1968) werd in januari 2014 benoemd tot CEO. Hij was al lid van de Raad van Bestuur vanaf 2007. Gedurende de eerste vier jaar in deze functie was hij verantwoordelijk voor financiën, personeelsbeleid, IT en bedrijfsontwikkeling. In 2011 kreeg hij de verantwoordelijkheid op het gebied van de opkomende markten en wereldwijde energie & industrie. Toen hij in 2001 bij Hilti begon, leidde hij eerst het team bedrijfsontwikkeling en zette hij vervolgens de afdeling strategische management op. Eind 2003 vertrok hij naar Duitsland, eerst als regionale verkoopdirecteur en daarna, vanaf 2005, als algemeen directeur van Hilti Duitsland. 

Matthias Gillner

Matthias Gillner

Opkomende markten en Energie & Industrie

Matthias Gillner (geboren in 1967) is lid van de Raad van Bestuur sinds april 2011. Hij is verantwoordelijk voor personeelsbeleid, IT, bedrijfsontwikkeling, energie en industrie wereldwijd. Nadat hij aan het hoofd stond van de elektrische gereedschappen, heeft hij tussen 2014 en 2017 leiding gegeven op de terreinen opkomende markten, energie en industrie. Hij begon zijn carrière bij Hilti in 2000 als hoofd bedrijfsontwikkeling. Midden 2011 werd hij benoemd tot hoofd personeelsbeleid van Hilti en daarna leidde hij de divisie meetsystemen. Van 2006 tot eind 2013 was Matthias Gillner hoofd van de divisie elektrisch gereedschap & accessoires. 

Jahangir (Jan) Doongaji

Jahangir (Jan) Doongaji

Elektrisch Gereedschap en Bedrijfsonderzoek

Jahangir (Jan) Doongaji (geboren in 1967) is lid van de Raad van Bestuur sinds 2014. Hij is verantwoordelijk voor elektrisch gereedschap en accessoires, onderzoek & technologie en internet of things (IoT). Jan begon zijn carrière bij Hilti in 2000, waarbij hij aanvankelijk de klantenservice in Zwitseland leidde. In 2002 ging hij naar het hoofdkantoor in Schaan, waar hij sindsdien verscheidende functies bekleedde in verschillende divisies. Zijn meest recente functie was als hoofd van de divisie elektrisch gereedschap & accessoires.

Avraham (Avi) Kahn

Avraham (Avi) Kahn

Amerikaanse en Aziatische markten

Avraham (Avi) Kahn (geb. 1977) is sinds januari 2020 lid van de Raad van Bestuur en is verantwoordelijk voor de Aziatische en Amerikaanse markten. Hij begon zijn Hilti-carrière in sales in de VS in 2004. Na diverse managementfuncties werd hij in 2011 gepromoveerd tot General Manager voor Hilti Canada. In 2017 nam hij de verantwoordelijkheid voor de gehele Noord-Amerikaanse regio over.

Dr. Stefan Nöken

Dr. Stefan Nöken

Bevestigingstechnologie en Logistiek

Stefan Nöken (geboren in 1965) is sinds begin 2007 lid van de Raad van Bestuur. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfsonderdeel Bevestiging & Beveiliging, voor Applicatiesoftware en Bedrijfslogistiek. Hij kwam in 2000 naar Hilti om hoofd Bedrijfsengineering te worden. In 2004 nam hij de verantwoordelijk over voor Voorraadketenbeheer, waaronder wereldwijde vestigingen, inkoop en logistiek.

Joaquim Sardà Solsona

Joaquim Sardà

Europese markten en markten in het Midden-Oosten, Strategische Marketing

Joaquim Sardà Solsona (geboren 1974) is sinds januari 2020 lid van de Raad van Bestuur. Hij is verantwoordelijk voor de Europese markt, markten in het Midden-Oosten en voor de Strategic Marketing unit. Hij begon zijn Hilti-carrière in 2005 in Corporate Development op het hoofdkantoor. Later bekleedde hij meerdere managementfuncties in sales in Italië en Duitsland. In 2012 werd hij General Manager van de marktorganisatie Italië en de regio Zuid-Europa.

RAAD VAN COMMISSARISSEN

Michael Hilti

Michael Hilti

Erevoorzitter van de Raad

Schaan, Liechtenstein.

Michael Hilti (geboren in 1946; op de jaarlijkse algemene vergadering van 2018 verkozen tot erevoorzitter), zoon van Professor Martin Hilti, de oprichter van het bedrijf, is lid van de Raad van Commissarissen sinds 1990. Nadat hij bedrijfskunde aan de universiteit van St. Gallen had gestudeerd werkte hij bij de Chase Manhattan Bank in Londen voordat hij in 1975 begon als vicehoofd Marketing. Eén jaar later werd hij aangesteld als directielid; hij werkte als vice-CEO en leidde de afdeling boren en afbraak vanaf 1978. In 1990 werd hij aangesteld als CEO, een functie die hij uitoefende tot eind 1993. Hij was voorzitter van de raad van bestuur van 1994 tot 2006. Michael Hilti is momenteel actief als erevoorzitter van de raad van bestuur van de Hilti Corporation, als beheerder van de Martin Hilti Family Trust, als lid van de raad van bestuur van de Hilti Foundation en als voorzitter van de Hilti Art Foundation. Hij bekleedde verschillende managementfuncties zoals prinselijk handelsadviseur voor Zijne Doorluchtigheid prins Hans-Adam II van Liechtenstein en hij kreeg ook de titel eresenator van de universiteit van St. Gallen.

Heinrich Fischer

Heinrich Fischer

Voorzitter Raad van Commissarissen

Rüschlikon, Zwitserland.

Heinrich Fischer (geboren in 1950; herkozen tot aan de Algemene Jaarvergadering in 2022) is sinds 2007 lid van de Raad van Commissarissen. Hij studeerde in 1973 af met een ingenieursdiploma van het Swiss Federal Institute of Technology Zurich. Hij studeerde er elektrotechniek en technische natuurkunde. Daarna studeerde hij bedrijfskunde aan de Universiteit van Zurich en terwijl hij op dit terrein aan het werk was behaalde hij in 1976 zijn master. Hij begon zijn carrière in 1977 en bekleedde vooraanstaande functies bij Oerlikon Bührle Holding, Balzers AG (1980 tot 1989), en opnieuw bij Oerlikon Holding (1990 tot 1995). Van 1996 tot 2007, was hij Bestuursvoorzitter bij Saurer AG, Arbon. Heinrich Fischer is lid van de Board of Directors van Tecan AG & Sensirion AG.

Prof. Dr. Pius Baschera

Prof. Dr. Pius Baschera

Zürich, Zwitserland.

Pius Baschera (geboren in 1950; herkozen tot aan de Algemene Jaarvergadering in 2022) vervoegde de raad van bestuur in 2006. Tot 2017 was hij voorzitter waarna hij zijn positie overdroeg aan Heinrich Fischer. Hij studeerde machinebouw en bedrijfskunde aan het Swiss Federal Institute of Technology Zurich, waar hij zijn doctoraat behaalde. In 1979 trad hij in dienst van Hilti als Hoofd Financial Controlling op de productieafdeling. Voordat hij tot Voorzitter werd benoemd was hij 13 jaar lang Bestuursvoorzitter. Sinds april 2017 is hij spreker van de Martin Hilti Family Trust. Hij is op dit moment lid van de Raad van Bestuur van Roche Holding Ltd, Basel, en de Schindler Group, Hergiswil. Hij is ook lid van de Adviesraad van Vorwerk & Co., Wuppertal, en Ardex GmbH, Witten, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Venture Incubator AG, Zug, en professor ondernemerschap aan het Swiss Federal Institute of Technology Zurich.

Daniel Daeniker

Please enter alternative text here (optional)

Zürich, Zwitserland.

Daniel Daeniker (geboren in 1963, gekozen tot aan de jaarlijkse algemene vergadering van 2024) werd lid van de raad van bestuur in 2018. Daniel Daeniker is beherend vennoot van Homburger AG, een advocatenkantoor in Zürich. Hij bekleedt ook een bestuursmandaat bij dormakaba Holding AG (Zwitserland), is lid van de raad van commissarissen van Rothschild & Co SCA (Frankrijk) en docent aan de Universiteit van Zürich.

Kim Fausing

Kim Fausing

Sonderborg, Denemarken.

Kim Fausing (geboren in 1964; gekozen tot aan de Algemene Jaarvergadering in 2022) werd in 2010 in de Raad van Commissarissen gekozen. Hij behaalde in 1987 een graad in machinebouw bij Aarhus Teknikum, in Denemarken, en in 1996 een MBA bij Henley Business School, in London. Zijn carrière bij Hilti begon in 1990, waar hij tot 2007 verschillende managementfuncties bekleedde in Europa en Azië. Nadat hij was begonnen bij de Deense Danfoss Group werd bij benoemd tot Chief Operating Officer en lid van de Raad van Bestuur in januari 2008. Hij is voorzitter en CEO sinds juli 2017. Hij is ook vice-voorzitter van SMA A/G in Kassel, Duitsland, en lid van de Raad van Bestuur van LafargeHolcim, Zwitserland.

CARLA DE GEYSELEER

Dr. Michael Jacobi

Erembodegem, België.

Carla De Geyseleer (benoemd tot de jaarlijkse algemene vergadering 2022) werd in 2019 lid van de raad van bestuur. Sinds oktober 2019 is ze Chief Financial Officer van Volvo Car Group (Zweden).  Daarvoor was ze enkele jaren werkzaam als CFO bij SGS in Genève (Zwitserland) en voor zowel de dochteronderneming van de mobiele operator Vodafone: Vodafone Libertel B.V. als voor het logistieke bedrijf DHL Express Benelux, beide gevestigd in Nederland. Daarvoor was zij werkzaam in diverse financiële en zakelijke ontwikkelingsfuncties op regionaal en mondiaal niveau van DHL. Carla De Geyseleer heeft bovendien een Executive MBA van het Institute for Management Development in Lausanne, Zwitserland.

MARCO MEYRAT

Barbara Milian Thoralfsson

Chur, Zwitserland.

Marco Meyrat (1963, verkozen tot de Algemene Vergadering van 2023) is sinds 2020 lid van de Raad van Bestuur. Hij is sinds 1 januari 2020 voorzitter van het bestuur van de Hilti Foundation. Van 2005 tot 2019 was hij lid van het Executive Committee van de Hilti Groep. Marco Meyrat trad in 1989 in dienst bij Hilti als productmanager in de sector van de directe bevestiging op het hoofdkantoor in Liechtenstein. Belangrijke mijlpalen in zijn Hilti-carrière waren het beheer van de marktorganisaties in Zwitserland en Duitsland. In 2005 werd hij in de Raad van Bestuur van de Groep verantwoordelijk voor de wereldwijde sales en marketing. Vanaf 2017 was hij verantwoordelijk voor de Noord-Amerikaanse regio en de groeimarkten. Marco Meyrat is onder andere lid van de Raad van Advies van Ardex GmbH, Witten (Duitsland), Vice-Voorzitter van de Raad van Bestuur van OLMeRO AG, Glattbrugg (Zwitserland), en Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Venture Incubator AG, Zug (Zwitserland).

Barbara Milian Thoralfsson

Barbara Milian Thoralfsson

Oslo, Noorwegen.

Barbara Milian Thoralfsson (geboren in 1959; herkozen tot de Algemene Jaarvergadering in 2023) werd in september 2014 gekozen in de Raad van Commissarissen. Ze behaalde een MBA in marketing en finance bij de Columbia University in New York en een bachelor psychologie bij de Duke University in North Carolina. Barbara Milian Thoralfsson bekleedde functies als Bestuursvoorzitter in de sectoren telecom en consumentengoederen. Ze heeft ruime ervaring als niet-uitvoerend bestuurder bij zowel overheidsbedrijven als particuliere bedrijven. Sinds 2006 is zij ondernemer in de industriële sector (Fleming Industrier AS, Oslo) en sinds 2007 Industrieel Adviseur van EQT Partners AS, Oslo. Zij is Bestuurder en Voorzitter van het Auditcomité van SCA AB en Essity AB in Zweden. Ze is ook directeur van G4S Plc, Londen.