ONZE GESCHIEDENIS

Hilti history

Wij hebben sinds onze oprichting in 1941 een lange weg afgelegd. En we zijn nog niet klaar met groeien. Neem een kijkje in onze geschiedenis en ontdek wat we kunnen bereiken.

1941 - OPRICHTING

Ingenieur Martin Hilti (1915 - 1997) en zijn broer Eugen (1911 - 1964) richten in Schaan, Liechtenstein, Hilti Maschinenbau OHG op.

1948 - OCTROOIAANVRAAG

Martin Hilti richt voor het eerst zijn aandacht op bevestigingstechniek en verwerft hiervoor een octrooi. Begin van de jaren '50 worden handgereedschappen en aangedreven spijkerpistolen geïntroduceerd.

1952 - VERKOOP

Hilti onderhandelt over een verkoopsamenwerking in Italië. Dit is de eerste internationale verkoopovereenkomst.

1957 - DOORBRAAK

De DX 100 is het eerste kruit geschoten montage gereedschap ter wereld.  Een technologische doorbraak voor Hilti. Begin jaren '60 is Hilti actief in circa 30 landen.

1962 - INTERNATIONAAL BEDRIJF

Hilti is inmiddels al actief in circa 30 landen.

1964 - AFSCHEID

Eugen Hilti, een van de medeoprichters van het bedrijf, overlijdt op 20 november op 53-jarige leeftijd. Door zijn uitstekende organisatorische karakter levert hij een enorm grote bijdrage aan de groei van het bedrijf in Schaan. Daarnaast was hij tot aan zijn vroegtijde dood nauw betrokken bij de State Apprentices Commission.

1967 - KRACHTIGE INNOVATIES

Met de introductie van de Hilti TE 17, de eerste elektro-pneumatische boorhamer, ontwikkelt de TE serie zich tot de meest uitgebreide reeks gereedschappen.

In dezelfde periode ontwikkelt Hilti de eerste mechanische ankersystemen.

1970 - INTERNATIONALE FABRIEKEN

De eerste fabriek voor internationale productie wordt geopend in Thüringen, Vorarlberg (Oostenrijk). 

1971 - UITBREIDING

In Kaufering, in de buurt van München (Duitsland) opent nog een fabriek; meer vestigingen over de hele wereld volgen.

1973 - VERBREDING

De onlangs opgerichte Hilti Entwicklungsgesellschaft (HEG) in München (Duitsland) ontwikkelt boor- en montagetechnologieën en ankersystemen. 

Het bedrijf verbreedt het management met een Raad van Bestuur dat uit met 4 leden bestaat. 

1975 - BESTUUR

Tot de Raad van Bestuur voegen zich drie nieuwe leden. Michael Hilti voegt zich bij het bedrijf en neemt de marketing- en verkoopafdeling over.

1980 - HERVERDELING EN HET VEILIGSTELLEN VAN DE TOEKOMST VAN HET BEDRIJF

De vorming van de markt in de regio's Amerika, Afrika, Azië en Europa.

Oprichting van de Martin Hilti Family Trust.

1982 - BENOEMD

Michael Hilti wordt benoemd tot Vicevoorzitter van de Raad van Bestuur.

1985 - FOCUS

De productgebieden ankersystemen, directe bevestiging, en boren en sloop worden volledig functionerende productdivisies. Elke divisie bestaat uit productmanagement, R&D, logistiek, controlling, inkoop en productie.

1986 - LEIDERSCHAP

Presentatie van de "Strategie 2000", die zich voor het eerst richt op marktsegmentatie. Voor het eerst wordt een wereldwijde uniforme bedrijfscultuur onder het motto "Leiderschap Maakt het Verschil" geïntroduceerd.

1990 - VERANDERING MANAGEMENT

Martin Hilti staat zijn positie als CEO af aan zijn zoon Michael.

Hijzelf blijft Voorzitter van de Raad van Bestuur.

1991 - GLOBALISERING

Hilti blijft werken aan de opbouw van de internationale marktorganisaties. Landen zoals Rusland, Zuid-Amerika en Azië volgen. Hilti gaat wereldwijd.

1994 - OVERGANG

Martin Hilti staat zijn positie als Voorzitter van de Raad van Bestuur af aan Michael Hilti en blijft aan als erevoorzitter in de Raad als Bestuur. Pius Baschera wordt benoemd tot CEO. Voor het eerst wordt Hilti geleid door een CEO buiten de familie.

1996 - KERNACTIVITEITEN

De nieuwe Champion 3C-strategie is gebaseerd op de klant, deskundigheid en focus.

1997 - NALATENSCHAP

Martin Hilti, medeoprichter van het bedrijf, overlijdt op 19 augustus op 82-jarige leeftijd.

2002 - NETWERK

Lancering van de wereldwijd gestandaardiseerde bedrijfsprocessen en data. Deze blijken de basis  voor aanzienlijke winst in efficiëncy en productiviteit.

2003 - ONDERSCHEIDING

De Hilti Groep wordt onderscheiden met de "Carl Bertelsmann Prijs" voor zijn voortreffelijke bedrijfscultuur.

2004 - CULTUUR

"Leiderschap Maakt het Verschil" wordt vervangen door "Onze Culturele Reis". Een belangrijk aspect van de nieuwe bedrijfscultuur zijn de regelmatige trainingen en cursussen voor alle medewerkers wereldwijd.

2006 - WIJZIGING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Aan het eind van het jaar draagt Pius Baschera de verantwoordelijkheid als CEO over aan Bo Risberg. Baschera wordt voorzitter van de Raad vanBestuur. Michael Hilti blijft lid van de raad van bestuur.

2009 - FABRIEKEN

Hilti opent haar achtste fabriek in Matamoros (Mexico).

De andere fabrieken bevinden zich in Schaan (Liechtenstein), Thüringen (Oostenrijk), Kaufering en Strass (Duitsland), Zhanjiang en Shanghai (China), en Kecskemét (Hongarije).

FINANCIËLE CRISIS

De omzet daalt met 20 procent en vereist ​​heroriëntering van het bedrijf.

2014 - TOP MANAGEMENT

Christoph Loos wordt de vijfde CEO in de geschiedenis van Hilti.

Strategie

Onder leiding van de nieuwe CEO bepaalt het bedrijf zijn strategie voor de komende jaren. Een belangrijk aspect van de "Champion 2020"-strategie is differentiatie door middel van premium producten.

2015 - INNOVATION CENTER

Op het hoofdkantoor van Hilti in Schaan, Liechtenstein, wordt een nieuw en modern innovatiecentrum voor meer dan 450 medewerkers geopend.

Verhuizing

Het Amerikaanse hoofdkantoor verhuist van Tulsa, Oklahoma, naar Plano, in de buurt van Dallas, Texas.

Omzet

Voor het eerst stapt Hilti in Noord-Amerika over de omzetdrempel van 1 miljard dollar.

2016 - INZET

Hilti renoveert het hoofdkantoor en het bedrijfsterrein volledig. Hiermee benadrukt Hilti de keuze om Liechtenstein als hoofdkantoor aan te houden.

2017-2018 - GROEPSOMZET EN AANKOPEN

Hilti versterkt zijn marktpositie in de offshore markt met de overname van de Noorse Oglaend System Group. Het is de grootste bedrijfsovername in de geschiedenis van de onderneming.

In december 2017 overschreed de Hilti Groep voor het eerst in de geschiedenis van de onderneming het omzetcijfer van 5 miljard CHF.

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van 2018 wordt Michael Hilti voor het leven verkozen tot erevoorzitter van de raad van bestuur.

Met de overname van het Oostenrijkse BST Brandschutztechnik Döpfl GmbH en zijn handelsmaatschappij in Duitsland breidt Hilti zijn aanbod van brandbeveiligingssystemen voor de energiesector en industriële sector uit.

2019-2020 - BIM EXPERIENCE CENTER / WIJZIGING IN MANAGEMENT

Hilti opent het BIM Experience Center in Berkel en Rodenrijs. Hier kan de digitale evolutie van bouwprojecten worden ervaren.

In 2020 wordt Marco Meyrat lid van de raad van bestuur en wordt hij curator van de Martin Hilti Family Trust en voorzitter van de Hilti Foundation. Zijn opvolger in de raad van bestuur is Joaquim Sardà Solsona, voorheen regionaal manager voor Zuid-Europa en algemeen manager van de marktorganisatie Italië. Avraham Kahn, voorheen verantwoordelijk voor de regio Noord-Amerika, is ook nieuw bij de raad van bestuur. Hij vervangt Jörg Kampmeyer, die nu bij de Gebr. Knauf KG werkzaam is.