Installatie MT-railsysteem

Modulaire railsystemen voor lichte staalbouwtoepassingen

Schroeven in plaats van lassen

Het MT-railsysteem maakt laswerk volledig overbodig. Daardoor ben je in staat om lichte staalbouwtoepassingen snel en veilig direct op de bouwplaats tijdens het werk te installeren.

Hoe werkt het MT-railsysteem? Jouw medewerkers schroeven de rails veilig en gemakkelijk vast met behulp van een slagmoersleutel en SI-AT-module. Handmatig aandraaien hoeft niet meer!

Jouw 6 voordelen van modulaire railsystemen in lichtgewicht staalconstructies

Snel en flexibel

Installatie MT-railsysteem direct op de bouwplaats

Je werkt sneller omdat je alle aanpassingen direct ter plekke kunt doen en flexibeler omdat je alle rails op elkaar kunt aansluiten.

Schroeven in plaats van lassen

MT-railsysteem stevig vastgeschroefd

Jouw werknemers hoeven niet te kunnen lassen, omdat de rails stevig worden vastgeschroefd. We hebben ook een eenvoudige schroefoplossing voor het verbinden met staalconstructies, namelijk onze S-BT.

Eenvoudig direct op de bouwplaats op maat te maken

Installatie MT-railsysteem direct op de bouwplaats

Je kunt de rails gewoon ter plekke doorzagen zonder rondvliegende vonken, zodat je jouw constructie snel kunt aanpassen als dat nodig is.

Besparen op logistiek

MT-railsysteem logistiek

Kostbaar transport kan worden vereenvoudigd door het lagere gewicht, de eenvoudige verpakking op pallets en de mogelijkheid van levering op de bouwplaats door Hilti. Bovendien is er geen kraan nodig voor de installatie.

Niet opnieuw verzinken

MT-railsysteem met zink-magnesiumcoating

Je bespaart jezelf het dure en tijdrovende proces van opnieuw verzinken doordat de rails zijn voorzien van een zink-magnesiumcoating.

Duurzaam

MT-railsystemen worden gedragen

Je werkt duurzamer omdat je de rails gemakkelijk kunt aanpassen en hergebruiken. Bovendien zorgt het gebruik van het MT-systeem in plaats van een traditionele staalconstructie voor een lagere CO2-voetafdruk en minder verbruik van hulpbronnen.

 

Hoe het MT-systeem werkt 

Het MT-systeem bestaat in wezen uit drie componenten die door hun harmonieuze onderlinge afstemming snel en productief werken in de staalbouw garanderen:

  1. Gesloten en open installatierails
  2. Aansluitingen
  3. Bouten

Gesloten profielen zijn de balken MT-70 OC, MT-80 OC, MT-90 OC en MT-100 OC, verkrijgbaar in lengtes van 3 en 6 meter. Deze vierkante profielen hebben een zink-magnesiumcoating en zijn daarom geschikt voor staalconstructies buiten. De creativiteit van de staalbouwer wordt door het MT-systeem niet beperkt, omdat alle installatierails snel en stevig aan elkaar kunnen worden geschroefd met aansluitingen zoals de MT-C-GL OC hoekconsole en MT-TFB OC draadvormende bouten.

Door het geringere staalverbruik maakt het werken met het MT-railsysteem je creatiever, productiever, sneller, flexibeler en ook duurzamer. Iedereen die het portfolio van gesloten en open rails, aansluitingen en bouten gebruikt om een wand- of platformmontage te bouwen, heeft ook alle opties voor andere staalconstructies – van machinebehuizingen tot dakoplossingen en verhogingen.

Balk MT-70 OC

Gesloten rail, zink-magnesiumcoating, geschikt voor buitengebruik, hoge gewicht-belastingverhouding, eenvoudig te installeren.

Naar de balk MT-70 OC

Balk MT-100 OC

Gesloten rail, voor maximale lastoverdracht, eenvoudig te installeren, ook geschikt voor corrosieve omgevingen.

Naar de balk MT-100 OC

Balk MT-50 OC

Open-profielrail, geschikt voor stalen onderconstructies buiten.

Naar de balk MT-50 OC

Modulaire railsystemen in plaats van ingewikkeld laswerk

Zo schroef je de rails aan elkaar

SIW 6AT-22 accu slagmoersleutel voor het vastschroeven van MT-rails

Gebruik een slagmoersleutel zoals de SIW 6AT-22 met SI-AT-module om de rails aan elkaar te schroeven met zelftappende bouten. De SI-AT-module die tussen de accu en de slagmoersleutel is geplaatst, scant het aandraaimoment van de gebruikte bout via een barcode. De accu slagmoersleutel schakelt automatisch uit zodra het juiste aandraaimoment is bereikt.

De open rails MT-40 OC en MT-50 OC kunnen ook met connectoren en bouten aan gesloten rails worden bevestigd. Alle Hilti MT-componenten zijn geschikt voor lichte staalbouwtoepassingen zoals wand- en platformmontage, van lichtgewicht trapeziumvormige tot zwaardere frameconstructies.

De rails zagen

SC 6ML-22 cirkelzaag op accu zaagt een rail

Moet je de rails zagen? Geen probleem. De SC 6ML-22 cirkelzaag op accu maakt koude zaagsneden mogelijk. Hierdoor kun je de balken met zink-magnesiumcoating niet alleen in jouw eigen werkplaats op maat zagen, maar ook direct op de bouwplaats, en dat zonder vonken. Flexibeler bestaat niet! Het anders zo tijdrovende verzinken van de sneden is ook niet meer nodig! Omdat de zink-magnesiumcoating van de MT-rails tijdens het koud zagen over de randen wordt getrokken, vormt roest geen risico meer. En je bespaart kostbare werktijd.

Gelaste staalconstructies vs. modulaire railsystemen in de lichte staalbouw

  Gelaste staalconstructie Modulair railsysteem
Arbeidskosten en kwalificaties Hoge arbeidskosten omdat er hooggekwalificeerd personeel nodig is voor las- en zinkwerk Lagere arbeidskosten, boutverbindingen kunnen door minder gekwalificeerd personeel worden uitgevoerd
Coating Verzinken kost tijd en geld Coating met zink-magnesium voor alle gesloten montagerails, opnieuw verzinken niet nodig na het snijden
Installatie Laswerkzaamheden meestal verboden op de bouwplaats tijdens bedrijf, hoge logistieke inspanning Direct op de bouwplaats, omdat koud zagen mogelijk is. Bevestiging met volledige kwaliteitscontrole dankzij de SI-AT-module
Flexibiliteit en aanpassing Beperkt en geassocieerd met hoge logistieke inspanning Hoge flexibiliteit omdat aanpassingen tijdens bedrijf direct op de bouwplaats kunnen worden uitgevoerd

Wil je meer weten over het MT-railsysteem? Of wil je meteen een afspraak maken voor een demonstratie ter plaatse?