MQ-installatiesysteem voor de TGA

Het installatiesysteem voor alle toepassingen

Met het MQ-railsysteem van Hilti kunt u nog veiliger, flexibeler en productiever monteren.

Wilt u een live demonstratie zien van het MQ-railsysteem? Maak dan gewoon een afspraak voor een gratis productdemo!

Het Hilti MQ-railsysteem

In de installatietechniek hebben montagesystemen zich de afgelopen decennia al miljoenen keren bewezen. De montage van gebruikelijke installatiesystemen heeft echter twee grote nadelen: het is complex en daardoor tijdrovend.

Het MQ-installatiesysteem biedt de oplossing: het modulaire railsysteem is perfect op elkaar afgestemd en voldoet aan hoge veiligheidseisen. Alle detailoplossingen zijn geoptimaliseerd zodat u nog flexibeler, sneller en veiliger kunt werken op de bouwplaats.

Railverbinders – bent u nog aan het schroeven of klikt u al?

De verbindingsknop MQN-C biedt veel voordelen ten opzichte van de gebruikelijke bevestigingsmethoden en brengt montagenaar een nieuw niveau.

Op deze manier kunnen de onderdelen snel en eenvoudig met elkaar worden verbonden zonder dat er schroeven of ander gereedschap nodig is voor de eerste bevestiging. Montage met één hand is zonder problemen mogelijk. Dit bespaart u tijd en geld - met een duidelijk snellere installatie.

Schroefanker - past op ronde en langwerpige gaten

Het schroefanker HUS3-PL is speciaal ontwikkeld voor de bevestiging van montagerails. 

Met de brede maar platte kop is het schroefanker het perfecte anker om een montagerail rechtstreeks op de betonnen ondergrond te bevestigen. Daarnaast zorgt het anker ook voor maximale flexibiliteit omdat het kan worden gebruikt in zowel ronde als langwerpige gaten. Door de platte vorm van de kop kunnen beugels zelfs direct boven het anker worden gemonteerd. 

Beugelzadel - hellingshoek nodig?

De beugelzadel MQA-H is ideaal voor het installeren van hangende leidingen met een afschot.

Dankzij het in hoogte verstelbare bevestigingselement kunt u de afstand tot het plafond snel en eenvoudig aanpassen zonder dat u de buisklem weer hoeft los te maken.

Montagevoeten – met voorgemonteerde montageverbindingen

Wij leveren de MQP-41-CP railvoet met twee voorgemonteerde verbindingsknoppen. Hierdoor bespaart u tijd, aangezien de onderdelen niet meer op de bouwplaats gemonteerd hoeven te worden en montage boven het hoofd een stuk eenvoudiger wordt.

MQ-installatie-selector

Uw 5 voordelen op een rij

  1. Snelle, flexibele en veilige installatie dankzij perfect op elkaar afgestemde afzonderlijke onderdelen 
  2. Snelle montagetijd dankzij kant-en-klare voorgemonteerde onderdelen 
  3. Uitgebreid assortiment railverbinders, beugelzadels en railvoeten voor al uw toepassingen 
  4. Eenvoudige montage en demontage met één hand met behulp van de MQN-verbindingsknop 
  5. Snel en eenvoudige voormontage van de onderdelen met de MQN-verbindingsknop en de vertanding in de rail

Gebruik de Hilti Channel Calculator

Onze Channel Calculator app is perfect voor al uw doorvoeringen. De app dient als constructietool, rekenmachine en bestelplatform.

Met de Channel Calculator kunt u:

  • Installatie van leidingen, ventilatiekanalen en kabelgoten op locatie berekenen
  • De tot stand gebrachte configuratie ter voltooiing per e-mail versturen naar een medewerker van Hilti
  • Bestellingen naar de Hilti online winkelwagen doorsturen

Download de Channel Calculator nu!

Naar de Channel Calculator 

De belangrijkste onderdelen van het MQ-railsysteem

Vleugelmoeren, bouten en ringen zijn verleden tijd! Installatie is veel makkelijker, veiliger en aanzienlijk sneller met de kant-en-klare voorgemonteerde MQN-C-verbindingsknop. Gebruik voor installaties met brandveiligheidseisen de MQN-B-knop.

Naar de MQN-C-verbindingsknop Naar de MQN-B-verbindingsknop

Werkt u bij het verbinden van montagerails nog met losse onderdelen? Installatie is veel eenvoudiger en veiliger met de voorgemonteerde 90° hoeksteun MQW-H2-CP. Positioneren, op de knop drukken en klaar. De hoek is voorgemonteerd en kan eenvoudig in de juiste positie worden afgesteld.

Naar de MQW-H2-CP hoeksteun

Bij het monteren van buisklemmen zijn een aantal losse onderdelen nodig: klemverbinding, draadbout, borgmoer. Werk snel en effectief met de voorgemonteerde MQA-ST beugelzadel. Eenvoudig in de montagerail schroeven, in positie schuiven, moer aandraaien en klaar.

Naar het MQA-ST beugelzadel

Verhoog uw productiviteit bij het ophangen van montagerails. De MQZ-TW trapezewiel is een combinatie van moer en ring in één stuk. Hierdoor heeft u minder onderdelen in de hand en kunt u de hoogte van de bevestiging eenvoudig en zonder gereedschap afstellen.

Naar de MQZ-TW railring

Technische handboek

In het technisch handboek vindt u het portfolio van installatiematerialen van Hilti met de bijbehorende technische waarden.