Doorgaan naar content op pagina

Registreer nu en profiteer van de online voordelen. Registreer nu

Hilti

Kenmerken en toepassingen

Functionaliteiten
 • Nieuwe solide hardmetalen kop voor minder slijtage en meer gaten met de nauwkeurigheid die nodig is voor het plaatsen van ankers
 • Dankzij de innovatieve solide hardmetalen kop met de gradiënttechnologie, kan de TE-CX boor zonder enig probleem boren door stalen wapening
 • Viervoudige spiraal en optimale kopgeometrie voor constant snel boren over de hele levensduur van de boor
 • De indicatiemarkering aan de kop verifieert de geschiktheid voor het plaatsen van ankers zo lang de markering zichtbaar is
 • In het onwaarschijnlijke geval dat de boor breekt, wordt deze vervangen - zolang de slijtagemarkering op de spiraal zichtbaar is
Toepassingen
 • Boren van gaten voor metalen ankers in gewapend en ongewapend beton
 • Boren van gaten voor achteraf installeren van wapeningsverbindingen
 • Boren van afvoergaten voor het drogen van gebouwen
 • Boren van doorvoeringen voor buizen en kabels

Technische gegevens

Advies en ondersteuning

Beoordelingen en reviews

Image alt text (optional)

NIEUWE GENERATIE

De TE-CX 5 boorkop!

 

Bij het boren van een gat weet u van tevoren nooit wat u tegenkomt. Tegenwoordig krijgt men vaker te maken met gewapend beton dan ooit tevoren. Het kan dan erg frustrerend zijn als een boorkop breekt of wanneer het veel tijd kost om door gewapend beton heen te komen.

Een nieuw design van de kop, een hardere boorkop, geoptimaliseerde lastechnologie en een unieke spiraal garanderen een uitstekende robuustheid, levensduur en snelheid. 

 

Maar zoals u uit ervaring weet, kan zelfs de beste boorkop breken op een onhandig moment. In dat geval garandeert onze Hilti-boorkopgarantie aanvullende tevredenheid. Daarnaast zijn er nu nieuwe multi-packs met de meest voorkomende maten beschikbaar. Zo bespaart u geld en heeft u ze altijd bij de hand op uw bouwplaats. 

Hamerboren

Hoe u de juiste boren kunt kiezen voor het boren in beton

Wanneer u boort in gewapend of niet-gewapend beton, of andere sterke constructiematerialen zoals baksteen, metselwerk en steen, kan het kiezen van de juiste boor hét verschil maken. Het ontwerpen van onze hamerboren is daarom extra duurzaam, zodat u langer, sneller, nauwkeuriger en veiliger in beton kunt boren. Ontdek hoe u de juiste boor kiest voor uw klussen.

Hoe kiest u uw boorkop?

Wanneer gebruikt u hamerboren?

Voor lichte klussen waarbij een paar kleine gaten in beton moeten worden geboord, is een boorhamer met een gewone boorkop voldoende. Als u echter veel gaten moet maken, of grotere of diepere gaten in beton en gewapend beton moet boren, is een boorhamer nodig die is uitgerust met een hamerboor.

Deze boren zijn speciaal ontworpen om maximaal te presteren in beton. Kwaliteitsboren van dit type zorgen voor een optimale energieoverdracht van de machine naar het beton. De kopgeometrie en het spiraalontwerp hebben ideale sloopkenmerken en verwijderen bouwstof efficiënter, zodat u langer, sneller en veiliger kunt werken.

Dat maakt hamerboren voor boorhamers de juiste oplossing om nauwkeurige gaten te boren voor het plaatsen van chemische en mechanische ankers en achteraf geplaatste wapening. Ook is het de beste keuze als u doorgaande gaten voor kabels, buizen, leidingen en gasleidingen moet boren.

SDS-Plus boren in vergelijking met SDS-Max boren

De meeste hamerboren zijn ontworpen voor gebruik met de boorhamers SDS-Plus of SDS-Max. SDS-Plus en SDS-Max zijn standaard schachtmaten in de industrie, maar let op, Hilti heeft hier andere namen voor: "TE-C" voor SDS-Plus en "TE-Y" voor SDS-Max.

Als algemene vuistregel geldt dat SDS-Plus-boren bedoeld zijn voor het boren van kleinere gaten, terwijl SDS-Max-boren worden gebruikt voor het maken van grotere gaten. Voor middelgrote gaten is het mogelijk beide varianten te gebruiken.

Ongeacht de grootte van het gat dat u boort, is het belangrijk om te weten dat SDS-Plus-boren alleen werken met SDS-Plus-boorhamers, terwijl de SDS-Max-boren alleen compatibel zijn met SDS-Max-boorhamers. De boren kunnen niet worden uitgewisseld.

Het is ook mogelijk om hamerboren van Hilti te gebruiken met boorhamers van andere fabrikanten, maar u behaalt betere resultaten door onze machines te gebruiken met onze boren, aangezien ze zijn ontworpen om samen te werken. 

2-snijderboren in vergelijking met multi-snijderboren

Bij het kiezen van uw boorkop moet u ook kijken naar het aantal snijkanten. De meeste hamerboren hebben ofwel twee snijkanten (2-snijder) of vier snijkanten (4-snijder). Een 4-snijder heeft een 'X'-vormige kop.

Er zijn ook 6-snijderboren en deze hebben een stervormige kop. Als u niet verwacht dat u wapening tegenkomt bij het boren in beton, heeft een 2-snijderboorkop meestal de voorkeur. Met de Hilti TE-C (SDS-Plus) 2-snijder zijn bijvoorbeeld zijwaartse slagen op wapening mogelijk, maar het doorboren van wapening wordt niet aanbevolen.

Voor gewapend beton moet u een 4-snijder kiezen – of zelfs een 6-snijder voor gaten met de grootste diameter. Deze boren met meerdere snijkanten zijn ontworpen om optimaal te boren door zowel een mix van broos en hard materiaal. Uw boor zal minder vastlopen en langer meegaan. 

Waarom het spiraalontwerp belangrijk is voor boren

Een andere belangrijke factor bij het kiezen van een boor voor een boorhamer is het spiraalontwerp. De spiraal ondersteunt de snijkanten van de boorkop door het sneller en soepeler afvoeren van stof uit het boorgat.

Verbeterde stofverwijdering maakt een boorkop robuuster, omdat het helpt om het risico op oververhitting te verminderen. Ook uw productiviteit krijgt hier een boost van. Want hoe minder stof er in het gat zit, hoe minder vaak u de boorkop uit het geboorde gat hoeft te halen en hoe kleiner de kans is dat de boorkop vastloopt.

Onze kleinere hamerboren met een diameter tot 18 mm zijn zo ontworpen dat er geen obstakel is tussen de kop en 4-groefspiraal. De spiraal gaat direct over in de snijkant, wat betekent dat u een optimale stofverwijdering ervaart gedurende de levensduur van de boor. De gebruikte technologie bij boren met een diameter van meer dan 18 mm stelt ons in staat om het staal in onze boren te draaien, zodat u de optimale hoogte heeft voor het verwijderen van stof.  

Waarom kiezen voor boren met volledige hardmetalen kop?

Als u met een 4- of een 6-snijder in gewapend beton boort, kunt u sneller en meer gaten boren met een boor met volledige hardmetalen kop. De kop van deze boren is gemaakt van één stuk carbide dat is verbonden met de stalen spiraal. Dit maakt de boren veel duurzamer. Ze helpen u ook om nauwkeurigere gaten te boren – essentieel wanneer u ankers moet plaatsen.

Een alternatief voor een volledig hardmetalen kop is een boorkop met een grote hoofdsnijder en 2 zijpennen die zijn "gemonteerd" om er een 4-snijder van te maken. Dit is het geval met de TE-Y boorkop van Hilti.

L033394.tif

Hoe kunt uw boorkop gebruiken?

Minimaliseer stof tijdens het boren

Boren in beton creëert stof dat schadelijk kan zijn voor de gezondheid, veiligheid en productiviteit. U kunt echter vrijwel stofvrij boren als u een holle boorkop van Hilti gebruikt die is gekoppeld aan één van onze goedgekeurde stofzuigers. Op deze manier verwijdert u tot 97% van het stof.

Wanneer moet u uw betonboorkop vervangen?

U moet uw boorkop vervangen als de markering voor het plaatsen van het anker niet meer zichtbaar is. U moet de boorkop ook vervangen als u merkt dat de boorprestatie aanzienlijk minder wordt, in het geval van breuk of extreme slijtage van de boorkop of spiraal, of als het verbindingseinde versleten is.

Tips voor het verlengen van de levensduur van de boorkop

U kunt helpen de boorprestaties van uw boor te behouden en de levensduur te verlengen door de volgende maatregelen te nemen: 

 • Pas bij het boren alleen normale druk toe - laat de machine het werk voor u doen. Door op de boor te drukken, kan het boren zelfs worden vertraagd;
 • Geef de boorkop bij zware toepassingen regelmatig een pauze. Dit kan mogelijke boorbreuken door oververhitting helpen voorkomen;
 • Trek de boorkop af en toe helemaal uit het gat dat u aan het boren bent. Hoe dieper het boorgat, hoe belangrijker het is om het te reinigen zodat uw boorkop niet vast komt te zitten;
 • Zorg dat er betonstof in het geboorde gat zit. Voeg indien nodig handmatig stof toe;
 • Smeer altijd het uiteinde van de boorkop;

Hoe bespaart u geld op boren?

Waarom meer betalen voor hamerboren?

Ongeacht de eisen van uw klus of budget, hebben wij een krachtige hamerboor voor uw boortoepassingen.

Al onze SDS-Plus- en SDS-Max-boren verslaan standaard hamerboren als het gaat om boorsnelheid gedurende de levensduur in beton, boorsnelheid in wapening, het totale aantal ankergaten dat u kunt boren en robuustheid in wapening en beton.

Om u meer controle over de kosten te geven, kunt u kiezen tussen onze premium (TE-C en TE-Y) boren en ultimate (TE-CX en TE-YX) boren. Onze ultimate boren kunnen vooraf een aanzienlijk hoger prijskaartje hebben. Ze gaan echter over het algemeen langer mee, wat betekent dat de uiteindelijke kosten per boorgat vergelijkbaar of zelfs lager zijn dan bij onze premium boren. Met onze premium boren krijgt u waar voor uw geld en prestatie bij toepassingen met geen of weinig wapening. 

Boren uit de ultimate-klasse helpen u ook om het werk veel sneller te doen. Een TE-CX 4-snijderboor is bijvoorbeeld ontworpen om veel sneller door gewapend beton te boren dan een TE-C, wat de arbeidskosten verlaagt. Bovendien hebben deze de beste levensduur, algehele robuustheid, snelheid in gewapend beton en zijn inclusief de garantieservice.

Tegelijkertijd kan het kiezen van boren uit de ultimate-klasse de levensduur van uw machine verlengen omdat u sneller kunt boren. Gezien de duur dat een machine in gebruik is, de levensduur van de machine beinvloedt, betekent een snellere afronding van uw klus een verlening van de levensduur van uw machine. 

Uw boorgarantie

Of u nu kiest voor onze boren uit de premium- of ultimate-klasse, u kunt altijd profiteren van onze garantie. Wij staan 100% achter onze hamerboren van Duitse makelij.

Als uw boor breekt, buigt of onbruikbaar wordt en de slijtagemarkering nog steeds zichtbaar is, vervangen wij deze gratis. Dit minimaliseert risico's, bespaart geld en zorgt voor klanttevredenheid.

Kies de hamerboor voor uw behoeften

Onze hamerboren zijn verkrijgbaar in multipacks van 4 tot 100 stuks. Zo krijgt u tot wel 65% korting.

TE-YX (SDS-MAX)

 • Hoge aanwezigheid van wapening
 • Gatdiameter 12-55 mm
 • 4- of 6-snijder
Koop TE-YX boren

TE-Y (SDS-MAX)

 • Lage tot gemiddelde aanwezigheid van wapening
 • Gatdiameter 12-40 mm
 • 2+2 snijder (hoofdsnijder met zijpennen)
Koop TE-Y boren

TE-CX (SDS-Plus)

 • Hoge aanwezigheid van wapening
 • Gatdiameter 5-28 mm
 • 4-snijder 
Koop TE-CX boren

TE-C (SDS-Plus)

 • Lage aanwezigheid van wapening
 • Gatdiameter 4-16 mm
 • 2-snijder
Koop TE-C boren

Accu-boorhamers

Ervaar minder uitvaltijd, grotere snelheid en gebruikstijd, en minder vermoeidheid van de gebruiker bij het boren, hakken, kanaliseren en beitelen in beton of metselwerk. 

Ontdek boorhamers

Verhoog de uitvoeringssnelheid

Ontdek machines, software en serviceoplossingen die zijn ontworpen om u tijdens uw bouwprojecten in elke fase te helpen - van ontwerp tot de bouwplaats.

Ontdek onze oplossingen voor productiviteit

Stofafzuigingssystemen

Bescherm uw teams tegen blootstelling aan gevaarlijk bouwstof tijdens het boren met OSHA-conforme stofafzuigingssystemen voor boorhamers. 

Houd stof onder controle
Log in om verder te gaan
Toegevoegd aan winkelwagen
Toegevoegd aan winkelwagen
Naar uw winkelwagen