Bouwplaats met zware bevestigingen

Bespaar tijd bij zware bevestigingen

Zware lasten snel en veilig bevestigen

Wilt u zware onderdelen of dragende elementen op gescheurd beton bevestigen? Met betrouwbare en goedgekeurde ankersystemen voor afzonderlijke bevestiging in gescheurd beton, bent u zeker van uw zaak! Vind hier de juiste oplossing voor uw uitdaging.

Bevestig bijvoorbeeld hekwerken met het segmentanker HST3 met ETA-goedkeuring en maak gebruik van automatische boorgatreiniging.

Hier vindt u verschillende toepassingsoplossingen

Loading

Hekwerken op beton bevestigen

Relingbevestiging met segmentanker HST3 met geïntegreerde dopmoer

Visueel aantrekkelijk, tijdbesparend en betrouwbaar bevestigd

Zo monteert u hekwerken snel, betrouwbaar en visueel aantrekkelijk: dankzij de voormontage en zonder tijdrovende, foutgevoelige boorgatreiniging maakt het HST3-segmentanker met dopmoer en ETA-goedkeuring een snelle montage mogelijk.

Bekijk het segmentanker HST3 met dopmoer

Het eerste segmentanker HST3 met ETA-goedkeuring

Naast de ETA-goedkeuring voor segmentankers en dopmoeren wordt de betrouwbaarheid van de bevestiging ook gegarandeerd door een geïntegreerde montagebeveiliging. Bij een derde inplantingsdiepte kunt u kiezen tussen verschillende verankeringsdieptes. Dit maakt flexibele rand- en hartafstanden mogelijk, waardoor er kosteneffectievere toepassingen mogelijk zijn met kleinere grondplaten en gevelbeugels. Met Hilti PROFIS Engineering kunt u niet alleen ankers berekenen, maar ook verschillende bevestigingen op verschillende ondergronden controleren. Bovendien kunnen complete hekwerk- en voetplaatverankeringen worden berekend en geanalyseerd, zodat deze niet alleen kosteneffectiever, maar ook betrouwbaarder zijn en voldoen aan de regels. De ronde kop, verzinkt of in roestvrij staal, zorgt voor een nette, visueel aantrekkelijke bevestiging. U kunt altijd het juiste koppel instellen met de intelligente koppelmodule SI-AT-A22.

Ontdek nu het ankerassortiment Instructievideo

Zware bevestiging aan wand en plafond

Betrouwbaarheid in combinatie

Stalen liggers aan de wand bevestigen met het anker HSL4-B voor zware toepassingen

Veiliger verankeren van constructies

De betrouwbare bevestiging van zware lasten aan wanden en plafonds vormt een bijzondere uitdaging voor uw project. Met innovatieve gereedschappen en materialen voor de bouwplaats werkt u niet alleen in de toekomst veiliger, maar doorloopt u ook geen onnodige werkstappen.

Gebruik voor het ideale koppel het Hilti anker HSL4-B voor zware toepassingen

Belang van het koppel

Onderschat nooit het belang van het koppel bij het bevestigen van stalen liggers aan wanden en plafonds! Want als het koppel te laag is, is de bevestiging niet meer veilig – de last wordt niet meer betrouwbaar gedragen. Een te hoog koppel kan scheuren in het beton veroorzaken of het anker faalt volledig. Het anker HSL4-B 
voor zware toepassingen "kent" daarom een ideale koppel: de beschermkap breekt af zodra het juiste montagekoppel is bereikt. 

Ontdek nu het anker HSL4-B voor zware toepassingen
Door de barcode van het anker voor zware toepassingen te scannen, herkent de module het juiste koppel

Anker voor zware toepassingen en koppelmodule

U kunt het anker voor zware toepassingen ook met een accu-schroevendraaier zonder momentsleutel vastzetten. Tot een diameter van M16 kunt u de adaptieve koppelmodule SI-AT-A22 
in één handeling instellen en aandraaien: wanneer u de barcode op de verpakking van het anker voor zware toepassingen scant, zal
de module zich automatisch instellen en de accu-schroevendraaier stopt op het juiste moment.

Meer informatie over de koppelmodule SI-AT-A22

Voor een nette afwerking

Een mooie oplossing: anker HSL4-SK voor zware toepassingen

Naast belastbaarheid en betrouwbaarheid is een esthetisch uiterlijk ook een selectiecriterium. Het anker HSL4-SK voor zware toepassingen biedt u daarin een mooie oplossing. Door de speciale kopvorm kan het anker volledig worden verzonken. Absoluut een pluspunt voor uw opdrachtgevers.

Reiniging van boorgaten? Voert u tegelijkertijd uit!

Om ervoor te zorgen dat de verankering in het beton absoluut veilig is, moet het boorstof dat tijdens het boren vrijkomt, uit het gat worden verwijderd. In de praktijk vindt boorgatreiniging niet of onvoldoende plaats. Bovendien kan bij het uitblazen van het boorgat betonstof in de omgevingslucht terechtkomen en ingeademd worden – vermijdbare risico's voor uw project en uw medewerkers.

De betere oplossing: de holle boor in combinatie met onze bouwstofzuigers VC 20 of VC 40. Het stof wordt tijdens het boren direct afgezogen en het anker voor zware toepassingen kan daarna zonder tussenstappen worden geplaatst.

Zware bevestiging aan beton

De snelle en eenvoudige oplossing voor de bevestiging van stalen liggers aan beton conform de regelgeving

Bij het bevestigen van stalen liggers aan gescheurd beton is het vooral van belang dat betrouwbare ankersystemen, die voldoen aan de huidige regelgeving, gebruikt worden. De uitdagingen hierbij zijn de boorgatreiniging en de juiste hoeveelheid mortel. De producten en oplossingen van Hilti besparen werkstappen en zorgen voor stabiele zware bevestigingen.

Normale boorgatreiniging met een roestvrijstalen borstel

Het boorgat hoeft niet te worden gereinigd met de holle boren

Bij het toepassen van chemische ankers is het van groot belang dat de geboorde gaten goed gereinigd zijn. Dankzij de Hilti holle boren kunt u deze stap overslaan en direct beginnen met het injecteren van het chemisch anker en het plaatsen van de ankerstang. 

Indien u de HIT-Z ankerstang toepast, is het reinigen van het boorgat overbodig. U kunt direct na het boren het chemisch anker injecteren en de HIT-Z ankerstang plaatsen. In combinatie met de injectiemortel HIT-HY 200-A heeft de boorgatreiniging conform ETA-12/0006 geen effect meer op het belastingniveau en is daarom niet meer nodig. Dit vermindert toepassingsfouten, werkstappen en investering in tijd, evenals reinigingsaccessoires. 

Meer informatie over HAS-U

Ontdek nu de holle boren van Hilti Hilti-ankerstangen
Juist doseren van de hoeveelheid mortel met behulp van een accu-mortelspuit

De juiste hoeveelheid mortel

Om een chemisch anker op zijn plaats te houden en de stabiliteit van de constructie te garanderen, moet de juiste hoeveelheid mortel in het boorgat worden geïnjecteerd. 

Nauwkeurige mortelinjectie met de accu-mortelspuit HDE 500-A22

De mortelspuit heeft een hoge accu-capaciteit en maakt exacte injecties mogelijk, zelfs bij lage temperaturen. Met de Volume Calculator-app bepaalt u de hoeveelheid mortel die u nodig heeft. Dit berekende volume stelt u in op de instelknop voor dosering zodat altijd dezelfde hoeveelheid wordt geïnjecteerd. Zo blijft het werkgebied schoon en worden kosten verlaagd.

Overzicht van mortelspuiten Naar de Volume Calculator-app

Meer informatie over het onderwerp bevestigingstechniek

Innovatie-uur

Demo op locatie

Krijg van een specialist een demo over bevestigingstechniek.

Vraag een afspraak op locatie aan
Ankerdimensionering

Ankerdimensionering

Heeft u meer informatie nodig over de ankerdimensionering of het technische ontwerp van de grondplaat?

Wilt u meer weten?
Belastingtest

Zwaarlast verankering in beton

Indien het anker geplaatst moet worden in een ondergrond die niet in de goedkeuring is opgenomen, ondersteunen wij u graag met een trektest op locatie.

Wilt u meer weten?