Verankeren van zware staal constructies

Leer meer over dit onderwerp

Wilt u zware onderdelen of dragende elementen op gescheurd beton bevestigen? Met betrouwbare en goedgekeurde ankersystemen voor bevestiging in gescheurd beton, bent u zeker van uw zaak!

Bij Hilti vindt u de juiste machines en ankersystemen voor de volgende zware bevestigingen:

  • Ligger verbindingen
  • Balustrades
  • Stalen liggers en steunen
Bouwplaats met zware bevestigingen

Veelzijdige toepassingen in de ruwbouwfase

Loading

Zware bevestiging aan beton

De snelle en eenvoudige oplossing voor de bevestiging van stalen liggers aan beton conform de regelgeving

Bij het bevestigen van stalen liggers aan gescheurd beton is het vooral van belang dat betrouwbare ankersystemen, die voldoen aan de huidige regelgeving, gebruikt worden. De uitdagingen hierbij zijn de boorgatreiniging en de juiste hoeveelheid mortel. De producten en oplossingen van Hilti besparen werkstappen en zorgen voor stabiele zware bevestigingen.

Normale boorgatreiniging met een roestvrijstalen borstel

Het boorgat hoeft niet te worden gereinigd met de holle boren

Een alternatieve mogelijkheid is het afzonderlijk reinigen van het boorgat middels de holle boor van Hilti, welke gekenmerkt wordt door zijn veelzijdige bevestigingsoplossingen. 

Het boorgaat hoeft met de ankerstang HAS-U niet te worden gereinigdBij reguliere systemen dient het boorgat vrij te zijn van stof en vervuiling. Wanneer het niet wordt schoongemaakt daalt het belastingniveau van de zware bevestiging aanzienlijk, aangenomen dat dit hiervoor niet is goedgekeurd. Dit wijst op een hoog veiligheidsrisico.

De kegelankerstang kan direct na het boren worden geplaatst. In combinatie met de injectiemortel HIT-HY 200-A heeft de boorgatreiniging conform ETA-12/0006 geen effect meer op het belastingniveau en is daarom niet meer nodig. Dit vermindert toepassingsfouten, werkstappen en investering in tijd, evenals reinigingsaccessoires. 

Meer informatie over HAS-U

Ontdek nu de holle boren van Hilti Hilti-ankerstangen
Juist doseren van de hoeveelheid mortel met behulp van een accu-mortelspuit

De juiste hoeveelheid mortel

Om een chemisch anker op zijn plaats te houden en de stabiliteit van de constructie te garanderen, moet de juiste hoeveelheid mortel in het boorgat worden geïnjecteerd. 

Nauwkeurige mortelinjectie met de accu-mortelspuit HDE 500-A22

De mortelspuit heeft een hoge accu-capaciteit en maakt exacte injecties mogelijk, zelfs bij lage temperaturen. Met de Volume Calculator-app bepaalt u de hoeveelheid mortel die u nodig heeft. Dit berekende volume stelt u in op de instelknop voor dosering zodat altijd dezelfde hoeveelheid wordt geïnjecteerd. Zo blijft het werkgebied schoon en worden kosten verlaagd.

Overzicht van mortelspuiten Naar de Volume Calculator-app

Meer informatie over het onderwerp bevestigingstechniek

Innovatie-uur

Demo op locatie

Krijg van een specialist een demo over bevestigingstechniek.

Vraag een afspraak op locatie aan
Ankerdimensionering

Ankerdimensionering

Heeft u meer informatie nodig over de ankerdimensionering of het technische ontwerp van de grondplaat?

Wilt u meer weten?
Belastingtest

Zwaarlast verankering in beton

Indien het anker geplaatst moet worden in een ondergrond die niet in de goedkeuring is opgenomen, ondersteunen wij u graag met een trektest op locatie.

Wilt u meer weten?