Stofvrij werken

Het voorkomen van stof bespaart tijd en geld

Het verdiepen in stof en de bijbehorende gevaren is een zeer lonende investering. Door stof te verminderen, beschermt u niet alleen uw werknemers. U vermijdt ook mogelijke boetes.

Ons toepassingsspecifieke stoplichtensysteem vertelt u hoe u altijd veilig en nagenoeg stofvrij kunt werken terwijl uw werknemers en machines worden beschermd.

Met krachtige ontstoffingssystemen bereikt u tot ...

60 %

hogere
levensduur van apparaten

20 %

hogere
levensduur van gereedschap

20 %

betere
prestaties gedurende de levensduur van de machine

Op deze pagina komt u meer te weten over:

Het verminderen van het aantal arbeidsstappen

Wilt u meer weten?

De juiste stofafzuiging voor uw machines

Wilt u meer weten?

Systeemoplossingen in plaats van een enkel middel

Wilt u meer weten?

STOFPREVENTIE VERMINDERT HET AANTAL ARBEIDSSTAPPEN

Van boren tot beitelen tot het maken van sleuven en zagen: het stofniveau bij al deze activiteiten is enorm. Dit is duidelijk te zien in arbeidsstappen die weinig te maken hebben met de toepassing zelf, maar voornamelijk met de voorbereiding en nabewerking van de werkplekken. Dat is ook van belang voor de relatie met de klant: het werkt veel minder professioneel voor de klant wanneer stof en vuil achterblijven nadat de werkzaamheden zijn gedaan. Een groot voordeel: met een effectief ontstoffingssysteem worden deze stappen geëlimineerd. 

Voorbereiding:

Als er met stof rekening moet worden gehouden, moeten uw werknemers de bouwplaats vrijmaken en afdekken met dekzeilen voordat het eigenlijke werk kan beginnen. Met behulp van apparaten voor stofafzuiging kan deze stap korter worden gemaakt of weggelaten. 

Opvolgwerkzaamheden:

Bijna niets is erger dan de tijdrovende eindreiniging van de bouwplaats wanneer het boren, sleuven maken of snijden al is voltooid. Als u tijdens het werk al een afzuigapparaat op uw machine aansluit dat het stof opzuigt waar het ontstaat, is deze stap niet nodig.

Directe montage:

Stofpreventie door alternatieve toepassingsmethoden bespaart u ook veel tijd en geld. Neem bijvoorbeeld de directe montage. Met behulp van schiethamers kunt u de bevestigingsmiddelen vrijwel stofvrij in de wand, vloer of plafond schieten zonder te boren - en met een snelheid die u met boren niet kunt bereiken. Zo bespaart u tweemaal zoveel tijd.

VOORKOM STOF IN UW MACHINES

Uw machines lijden niet veel minder onder stof dan uw werknemers

Stof is hinderlijk. Het wordt vrijwel doorlopend gegenereerd tijdens de dagelijkse bouwwerkzaamheden en verspreidt zich razendsnel. Soms kost het meer tijd om het te verwijderen dan het eigenlijke werk zelf en het vormt een onmiddellijk gevaar voor uw apparaten, machines, installaties en gereedschappen, bijvoorbeeld door:

Uitval van machines

Als er stof in de machine terechtkomt, zijn technische problemen zoals oververhitting van elektronica, slijtage of blokkering van bewegende delen of beschadiging van de sensoren van het apparaat het gevolg. De resulterende uitval en het wachten op de reparatie zijn tijdrovend en kostbaar voor u - en de levensduur van uw apparatuur en machines wordt sterk nadelig beïnvloed.

Onderhoud en reiniging

Het "droge" stof zet zich na verloop van tijd als een vettige laag op uw machines vast. Dit kost u tijd en geld voor frequente reiniging en onderhoud en vermindert de prestaties van uw machines als het mengsel in de machine doordringt. 

Een schoon imago

Uiteindelijk wordt de klant van de professionele uitstraling overtuigd door hoe schoon u uw bouwplaats en uw machines houdt. Dit geldt natuurlijk met name voor de renovatieruimte, maar ook tijdens de lopende werkzaamheden bij de klant.

Stofpreventie bespaart u niet alleen geld - het kan zelfs resulteren in een hogere omzet.

DE JUISTE STOFAFZUIGING VOOR UW BEHOEFTEN

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de stofafzuiging:

Koppelbare stofafzuigsystemen

Perfect voor kleine en middelgrote elektrische machines: Zelfstandige koppelbare systemen hebben geen stofzuiger nodig.

Hier vindt u een demovideo van de Hilti stofafzuiging TE DRS.

Wilt u meer weten?

Stofkappen en stofzuigers

Hilti stofkappen en stofzuigers kunnen aan een veelvoud van Hilti machines en modellen worden aangesloten.

Wilt u meer weten?

Stof voorkomen door water

Watergebaseerde stofoplossingen kunnen tegelijkertijd als koeling worden gebruikt en zijn daarom de ideale oplossing voor zware werkzaamheden met diamantboren en scheidingswerkzaamheden.

Kent u bijvoorbeeld ons waterbeheersysteem DD-WMS 100? Hier kunt u zien hoeveel tijd er met slimme oplossingen kan worden bespaard.

Wilt u meer weten?

Overigens:

SafeSet biedt u niet alleen de hoogste belastingwaarden voor diamantboringen voor het achteraf installeren van wapeningen of andere verbindingen met chemische ankers. U werkt bij deze methode ook met behulp van een holle boor die het stof opzuigt op de plek waar het ontstaat. Dit vermindert de stofbelasting en verkort de reinigingstijd na voltooiing van boorwerkzaamheden - tot 60%.

Hier ziet u de tijdbesparende methode SafeSet in vergelijking met traditionele boorwerkzaamheden:

SYSTEEMOPLOSSINGEN IN PLAATS VAN EEN ENKEL MIDDEL

Welke machine past op welke stofzuiger? Werk ik met een stofkap, holle boor of een koppelbaar stofafzuigingsapparaat? En passen de stofzuigers ook op mijn bouwmachines? 

Op elkaar afgestemde onderdelen

Stofafzuigingsapparaten zijn er in veel varianten en van veel verschillende fabrikanten verkrijgbaar. De keuze kost tijd - en als u onderdelen moet kopen, wordt het ook al snel duur. De oplossing: op elkaar afgestemde onderdelen die samen een effectief ontstoffingssysteem vormen. Dit bespaart u niet alleen tijd en geld, maar werkt ook effectiever.

Opzetstuk voor gereedschap

Naast de machines en een stofafzuigsysteem, omvat een goed systeem ook diverse opzetstukken - omdat de schijven, bitjes en boren die u gebruikt al een aandeel hebben in de stofvermindering bij uw toepassing.

Onze stofafzuig systemen

Download hier informatie over al onze afzuigsystemen. Zo weet u altijd welke onderdelen bij elkaar passen - voor een snelle en effectieve stofverwijdering.