REGISTRERENMakkelijk online bestellen en gepersonaliseerde online servicesMeer informatie

Slagschroefmachines en moersleutels

Ontdek ons gamma slagschroefmachines en slagmoersleutels die zijn ontworpen voor een langere levensduur en betere prestaties bij licht tot zwaar indraaien en vastbouten in metaal, hout en beton

Ontdek ons gamma slagschroefmachines en slagmoersleutels die zijn ontworpen voor een langere levensduur en betere prestaties bij licht tot zwaar indraaien en vastbouten in metaal, hout en beton
SID 4-22 slagschroefmachine op accu Compacte koolborstelloze slagschroefmachine geoptimaliseerd voor betrouwbare en efficiëntere niet-structurele bevestiging op hout en metaal (Nuron-accuplatform)
SID 6-22 slagschroefmachine op accu Krachtige slagschroefmachine met ultrasnelle koolborstelloze motor en nauwkeurige hantering om tijd te besparen bij omvangrijke bevestigingsklussen (Nuron accuplatform)
SIW 6AT-22 slagmoersleutel Slagmoersleutel vermogensklasse 22V met robuuste 1/2" wrijvingsring aambeeld voor snellere en veiligere verankering en bouten
SIW 4AT-22

Accu slagmoersleutels

Het assortiment 22V accu slagmoersleutels van Hilti dekt al jouw bevestigingen, van compacte slagmoersleutels voor moeilijk bereikbare plaatsen tot krachtige slagmoersleutels voor zware klussen. De machines zijn compatibel met het adaptieve koppelsysteem van Hilti (SI-AT-22), een kleine, lichte interface die tussen de slagmoersleutel en de accu past zodat je weet wanneer een anker correct is geïnstalleerd.

SIW 4AT-22

SIW 4AT-22 en SIW 6AT-22

Perfect voor gemiddeld zware toepassingen

Door het compacte ontwerp van de SIW 4AT-22 en SIW 6AT-22 accu slagmoersleutels zijn dit de juiste machines voor meer productiviteit en gebruik in krappe ruimtes. Deze machines worden aangedreven door het Nuron accu platform en hebben een vario schakelaar en koppelinstelling om de juiste snelheid en koppel goed te kunnen regelen. Ons verbeterde led-licht zorgt voor een beter zicht op jouw werkzaamheden.

SIW 8-22

SIW 8-22 en SIW 10-22

Het beste gereedschap voor veeleisende toepassingen

De accu slagmoersleutels SIW 8-22 en SIW 10-22 zijn de juiste machines voor veeleisende toepassingen, waarbij een hoog koppel nodig is. Deze machines worden aangedreven door het Nuron accu platform en hebben een vario schakelaar en koppelinstelling om de juiste snelheid en koppel goed te kunnen regelen. Ons verbeterde led-licht zorgt voor een beter zicht op jouw werkzaamheden. 

SIW 4R-22

Perfect voor krappe ruimtes

Dankzij de borstelloze motor en het Nuron accu platform zijn onze slagmoersleutels op accu compacter en lichter en kunnen daarom gemakkelijker op moeilijk bereikbare plaatsen komen en langer comfortabel vast worden gehouden. 

Voor extra krappe ruimtes hebben wij de SIW 4R-22, een haakse slagmoersleutel met voldoende vermogen om de klus te klaren. Dankzij de langere handgreep en de in-line accu interface kun je nog verder in kleine ruimtes komen – alles verlicht door een krachtig led-licht.

ADAPTIEVE KOPPELMODULE SI-AT-22

In één keer veilig aandraaien

Het corrigeren van fouten op een bouwplaats kost veel tijd en geld. Door onze adaptieve koppelmodule te gebruiken in combinatie met onze slagmoersleutels weet je snel en eenvoudig dat een anker conform de ETA-goedkeuringen is aangedraaid. De ingebouwde barcodescanner zorgt voor een eenvoudige, efficiënte montage en verkleint de kans op fouten. Vervolgens kan de machine op een computer worden aangesloten en de geregistreerde data worden uitgelezen. Deze gegevens kunnen daarna eenvoudig vastgelegd worden in een gedetailleerd document voor bijvoorbeeld traceerbaarheid.

Inserts for cordless impact wrenches

Doppen voor accu slagmoersleutels

Doppen van Hilti zijn speciaal ontworpen voor een nauwkeurige pasvorm en verhoogde duurzaamheid bij bevestigen, verankeren of schroeven.

Toepassingen

Verankering in beton

Ankers plaatsen in beton

  • Structurele en niet-structurele basisplaten 
  • Bekisting
  • Leuningen en balken 
Metalen schroefverbindingen

Monteren van staalconstructies

  • Primaire en secundaire staalconstructies 
  • Leuningen en rekken 
Spanners in hout

Het plaatsen van houtdraadbouten in hout

  • Betonbekisting 
  • Houtconstructies

De voordelen van onze accu slagmoersleutels

Nuron accu technologie

Het innovatieve Nuron 22 V accu platform verhoogt jouw productiviteit in alle toepassingen - van licht tot zwaar. 

Sterk gebouwd

Met de koolborstelloze motor en de robuuste opname met frictiering op onze slagmoersleutels, kun je rekenen op een langere levensduur. 

Productiviteit verhogend

Deze accu slagmoersleutels zijn korter en lichter dan hun voorgangers, waardoor je er langer achtereenvolgend mee kan werken. 

Hoe je de juiste slagmoersleutel kiest

Waar wordt een accu slagmoersleutel voor gebruikt?

Een slagmoersleutel, ook wel bekend als een slagmoeraanzetter, is een gereedschap dat wordt gebruikt om bouten en moeren vast te zetten of los te maken.

Wat is het verschil tussen een slagschroefmachine en een slagmoersleutel?

Hoewel deze twee machines er misschien hetzelfde uitzien, zijn ze geschikt voor andere toepassingen. Slagschroefmachines worden alleen geleverd met een 1/4” zeskantige opname die geschikt is voor bits met een 1/4” zeskantschacht. Deze zijn doorgaans meer gericht op snelheid dan op vermogen en beter geschikt voor kleinere projecten. Slagmoersleutels worden meestal geleverd met een vierkante aandrijving, verkrijgbaar in verschillende maten. Het belangrijkste verschil is echter de hoge slagkracht die een slagmoersleutel kan produceren. Daardoor zijn slagmoersleutels vaak zwaarder, maar wel beter geschikt voor zwaardere klussen waarbij meer vermogen of koppel vereist is. Bijvoorbeeld het bevestigen van grotere ankers, zeskantbouten, moeren, houtdraadbouten of het losmaken van extreem strakke of verroeste bevestigingsmiddelen.

Welk type slagmoersleutel heb ik nodig?

Het type slagmoersleutel hangt vooral af van de maat van de bouten waarmee je gaat werken en het benodigde koppel. Over het algemeen geldt: hoe groter de slagmoersleutel, hoe groter de bouten die kunnen worden aangedraaid en hoe meer koppel deze levert.

Welke opname moet ik hebben voor mijn slagmoersleutel?

Alle slagmoersleutels hebben een vierkante kop en deze zijn verkrijgbaar in verschillende grootten, zoals 3/8”, 1/2” en 3/4”. De afmeting heeft betrekking op de slagdop die je wilt gebruiken.

Hoeveel vermogen heb ik nodig als ik een slagmoersleutel moet kiezen?

Als het om slagmoersleutels gaat, wordt het vermogen gemeten aan de hand van het koppel. Hoe hoger de koppelwaarde, hoe groter het vermogen, maar houd er rekening mee dat er geen manier is om het maximale koppel van een slagmoersleutel nauwkeurig te meten. Het is dus altijd het beste om een demonstratie aan te vragen of de slagmoersleutel te testen met de benodigde toepassing.

Welke fouten moet ik vermijden bij het gebruik van een slagmoersleutel?

Niet-overeenkomende doppen: gebruik geen 'gewone' doppen met de slagmoersleutel, deze kunnen barsten en eventueel schade veroorzaken. Zorg ervoor dat je de juiste doppen voor jouw slagmoersleutel gebruikt. 

Te vast aandraaien: het te vast aandraaien als je een slagmoersleutel gebruikt gebeurt vaak omdat deze blijft aandraaien zolang je de schakelaar ingedrukt houdt.

Beschadigen van schroefdraad: het is beter om de bout of moer met de hand aan te draaien omdat je met met de hand meer gevoel hebt of het gat en de bevestiger op de juiste plek zitten.

Optimaliseer jouw gereedschap

Met het 22V Nuron platform van Hilti kun je meer dan 100 machines op één accu platform gebruiken, van boormachines tot sloophamers.

Ontdek Nuron

Neem controle over jouw uitvaltijd

Met Hilti ON!Track kun je onderhoudswaarschuwingen inplannen, zodat je de uitvaltijd bij defect gereedschap verminderd.

Meer weten over Hilti ON!Track?

Altijd het nieuwste gereedschap

Door Hilti Fleet Management te gebruiken heb je altijd een machinepark met de nieuwste modellen, vermijd je kostbare stilstand en voldoe je aan de nieuwste veiligheidsnormen.

Ontdek Fleet Management