Hilti buisbevestiging aan plafonds en muren

Buisbevestiging

op plafond & muur

Bent u op zoek naar eenvoudige, snelle en tegelijkertijd veilige methoden om buizen aan muren en plafonds te bevestigen? Met onze innovatieve oplossingen voor enkele of meervoudige buisbevestigingen op diverse ondergronden zoals beton en staal zit u altijd goed. Onze systemen zorgen ervoor dat u nog flexibeler en sneller kunt monteren op de bouwplaats. Hieronder leest u meer over de verschillende oplossingen, of u gaat via de inhoudsopgave direct naar het relevante gedeelte voor uw toepassing! 

Wilt u deze oplossingen live zien? Maak dan gewoon een afspraak voor een gratis productdemo!

Buizen aan betonplafond

Rohr an Betondecke befestigt

Enkelpuntsbevestigingen

Bij het bevestigen van buizen heeft u in principe vooral beugels nodig die de buis omringen en met verschillende technieken kunnen worden vastgezet. De beugels worden vervolgens met schroefankers aan de muur of het plafond verankerd. Afhankelijk van het type en de functie van de buis kunnen er speciale eisen aan beugels gesteld worden, bijvoorbeeld op het gebied van geluidsisolatie of lastenoverdracht. 

Moet u losse buizen aan een betonnen plafond monteren? Hiervoor hebben wij een optimale combinatie: het HUS3-I schroefanker met binnendraad en de MP-U-I beugel met snelsluiting. Hierdoor wordt het bevestigen van individuele buizen aan een betonnen plafond een snelle en eenvoudige klus.

Buizen met schroefankers en beugels bevestigen

 

Met het HUS3-I schroefanker hoeft u minder te boren en minder stappen uit te voeren dan met conventionele ankers. Het enige wat u nodig heeft is een boorgat van 6 mm. U bevestigt de draadstangen gewoon direct via de M8- en M10-binnenschroefdraad van het schroefanker.

De ideale partner voor de HUS3-I is de MP-U-I beugel met snelsluiting. Hiermee kunt u buizen sneller, gemakkelijker en betrouwbaarder bevestigen, vooral boven het hoofd. Dankzij de rubberen inlage met geluidsisolatie kunt u de buis eenvoudig uitlijnen. De afstand waarop u de beugels gebruikt tijdens de installatie is afhankelijk van het materiaal en de buitendiameter van de buis, maar ook het gewicht van het leidingwerk.

HUS3-I 6 schroefankers met binnendraad

Schroefanker met binnendraad, ideaal voor buisophangingen.

Wilt u meer weten?

MP-U-I beugel met snelsluiting (geluidsisolatie)

Gegalvaniseerde beugel met geluidsisolerende inlage en snelsluiting voor maximale productiviteit.

Wilt u meer weten?
Hilti TE 4-22 Akku-Bohrhammer

Accu-boorhamer TE 4-22 met bitset

Compacte SDS Plus accu-boorhamer met onze beste gewicht-vermogensverhouding, ideaal voor boorwerkzaamheden boven het hoofd.

Meer informatie

Accu-slagschroefmachine SIW 4-22 met buitenvierkant ½“

Compacte accu-slagschroefmachine met de ultieme balans tussen prestaties en bediening.

Wilt u meer weten?
Image alt text (optional)

Meerdere buizen bevestigen

Als u meerdere buizen aan een betonnen plafond moet bevestigen, is onze oplossing met 3 componenten de beste keuze. Deze bestaat uit het MM-railsysteem, het HUS3-P schroefanker en de MP-U-I beugels. Hierdoor kunt u comfortabel, snel en veilig meerdere buizen aan het betonnen plafond bevestigen.

Meervoudige buisbevestiging met rails, schroefankers en beugels

 

Het modulaire en flexibele MM-railmontagesysteem kan gebruikt worden voor het ophangen van leidingwerk aan het plafond. De MM-C-16 rail onderstand de trek- en afschuifbelastingen die bijvoorbeeld kunnen optreden bij watergevulde buizen. Bovendien garanderen de geoptimaliseerde slobgaten aan de achterkant van de rail een snellere en flexibelere plafondmontage met schroefankers zoals de HUS3-P. Door de platte kop van de HUS3-P kunnen beugelzadels zoals de MM-ST gemakkelijk verplaatst worden in de montagerail.

MM-C-16 rail

Gegalvaniseerde MM-rail (16 mm hoog) voor flexibele toepassingen.

Wilt u meer weten?

MM-ST beugelzadel

Gegalvaniseerd, voorgemonteerd beugelzadel voor snelle bevestiging aan MM-rails.

Wilt u meer weten?

HUS3-P 6 schroefanker

Schroefanker met platte kop en Torx-overbrenging voor bevestiging aan de montagerail.

Meer informatie

MP-U-I beugel met snelsluiting (geluidsisolatie)

Gegalvaniseerde beugel met geluidsisolerende inlage en snelsluiting voor maximale productiviteit.

Wilt u meer weten?

Buizen op betonnen muur

Image alt text (optional)

Enkelpuntsbevestiging

Als u afzonderlijke buizen aan een betonnen muur moet bevestigen in plaats van aan een plafond, zijn schroefankers met uitwendige schroefdraad en beugels met snelsluitingen ideaal. Hierdoor is de wandmontage uiterst snel en veilig. Daar zijn meerdere redenen voor.

Installatie van één buis – hoe schroefankers met externe schroefdraad de snelheid verhogen

 

Met een schroefanker met buitendraad zoals de HUS3-A hoeft u minder te boren en zijn er minder stappen nodig dan bij conventionele ankers. Bovendien bevestigt u de beugels direct op de M8 en M10 buitendraad van de HUS3-A. U heeft geen extra draadbout nodig. Omdat er slechts één onderdeel nodig is, wordt de montage aanzienlijk eenvoudiger. Vervolgens zet u de individuele buizen vast met een beugel, bijvoorbeeld de MP-U-I. Dankzij de snelsluiting wordt de bevestiging van afzonderlijke buizen sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder. Een ander hoogtepunt van de MP-U-I is de extra brede opening. U kunt de buizen gemakkelijk en ongehinderd in de beugel steken [dankzij de draaibare halve ring] en vervolgens de buis eenvoudig uitlijnen.

HUS3-A

Schroefanker met buitendraad voor installatie dicht bij de muur zonder extra draadbouten.

Wilt u meer weten?

MP-U-I beugel met snelsluiting (geluidsisolatie)

Gegalvaniseerde beugel met  geluidsisolerende inlage en snelsluiting voor maximale productiviteit.

Wilt u meer weten?

TE 6-22 accu-boorhamer met bitset

Veelzijdige SDS Plus accu-boorhamer met groot booroppervlak, beitelfunctie en snelwisselhouder.

Meer informatie

SID 4-22 accu-schroefboormachine met 1/4" zeshoekige gereedschapshouder

Compacte borstelloze slagschroefmachine geoptimaliseerd voor betrouwbaardere en efficiëntere bevestiging in beton.

Wilt u meer weten?
Image alt text (optional)

Meerdere buizen bevestigen

Staat u voor de uitdaging om meerdere buizen naast elkaar aan de muur te bevestigen? Dan kunt u het beste een console met een getande rail gebruiken. Om meerdere buizen snel en eenvoudig aan de muur te bevestigen heeft u een console, voorgemonteerde beugelzadels en beugels met snelsluitingen nodig.

Meerdere buizen veilig met consoles bevestigen

 

Onze zeer lichte, gegalvaniseerde MQK-21-L console is voorzien van een getande rail – over de gehele lengte. U kunt dus zowel het kortere als het langere gedeelte van de console gebruiken voor het bevestigen van de beugels. En als u de console met schroefankers zoals de HUS3-H 8 aan de muur monteert, garandeert het gatenpatroon aan de achterkant van de rail volledige flexibiliteit. De HUS3-H 8 kan snel en betrouwbaar in minder stappen worden geplaatst dan met conventionele ankers - zelfs zonder momentsleutel. De zeshoekige kop met geïntegreerde sluiting garandeert een geordende montage. U werkt snel, veilig en schoon. Bij het bevestigen van buizen met beugels zijn voorgemonteerde beugelzadels zoals onze MQA-ST een groot voordeel. Deze beugelzadels komen in verschillende draadstanglengtes en kunnen dankzij het getande oppervlak gemakkelijk worden afgesteld. Deze eenvoudige bediening bespaart u tijd.

MQ-21-L console

Lichtgewicht gegalvaniseerde console voor het bevestigen van buizen aan de muur.

Wilt u meer weten?

MQA-ST beugelzadels

Voorgemonteerde klemverbinding voor efficiënte montage.

Wilt u meer weten?

HUS3-H 6 Schroefanker

Schroefanker met zeskantige kop voor maximale prestaties en snelle, veilige installatie.

Meer informatie

MP-U-I beugel met snelsluiting (geluidsisolatie)

Gegalvaniseerde beugel met geluidsisolerend inzetstuk en snelsluiting voor maximale productiviteit.

Wilt u meer weten?

Buizen op stalen ondergrond

Image alt text (optional)

Enkelpuntsbevestiging

Bij het bevestigen van afzonderlijke buizen aan stalen ondergronden zoals stalen balken, staat u niet alleen voor de uitdaging om de buizen zowel in verticale als horizontale richting efficiënt en veilig te bevestigen. Tijdens de montage mag u in geen geval de coating van het staal beschadigen. En het kan zijn dat boren of zelfs lassen in stalen draagconstructies helemaal niet is toegestaan. Maar voor een veilige installatie van afzonderlijke leidingen op stalen ondergronden hebben wij de juiste oplossingen. Hiervoor worden draadbouten, draadhulzen en bijpassende beugels gebruikt. Hoe werken deze componenten samen in uw voordeel?

Buizen op staal bevestigen – het werkt met draadbouten

 

Met de S-BT Mf draadschroefbout hoeft de stalen ondergrond niet nabehandeld te worden. De bouten en koppelingen voorkomen namelijk schade aan de staalcoatings. Dit maakt uw werk gemakkelijk en betrouwbaar. En ook bij complexe projecten, zoals onderconstructies in de bouw, laat de S-BT MF zijn sterke punten volop zien - zelfs moeilijk bereikbare plaatsen zijn gemakkelijk te bereiken omdat toegang tot het dragende stalen deel alleen vanaf de zijkant nodig is. Vervolgens kunt u de buizen snel en eenvoudig vastzetten met beugels. Onze MP-U-I beugel met snelsluiting maakt werken boven het hoofd eenvoudiger. En dankzij de rubberen inlage kunt u de buis eenvoudig uitlijnen.

Draadbout S-BT-MF MT HL

Draadbouten voor multifunctionele bevestigingen op staal.

Wilt u meer weten?

S-BT koppeling

Draadhuls voor het bevestigen van draadstangen met S-BT bouten in staal.

Wilt u meer weten?

MP-U-I beugel met snelsluiting (geluidsisolatie)

Gegalvaniseerde beugel met geluidsisolerend inzetstuk en snelsluiting voor maximale productiviteit.

Meer informatie

SBT 6-22 boor- en schroefmachine op accu

Staalboor- en schroefgereedschap voor het voorboren van nauwkeurige gaten en het installeren van S-BT inschroefbouten.

Wilt u meer weten?
Image alt text (optional)

Meerdere buizen bevestigen

Wanneer u meerdere buizen naast elkaar op een stalen ondergrond moet bevestigen, Kunt u met montagerails de perfecte basis creëren voor meerdere buisbevestigingen. Dit systeem kan horizontaal en verticaal worden gebruikt. Wij hebben voor u een perfect op elkaar afgestemd systeem ontwikkeld uit de volgende componenten: een modulair railsysteem, draadbouten en beugels met snelsluitingen.

Kies voor uw specifieke toepassing de passende montagerails uit het MQ-railsysteem. Deze monteert u met de makkelijke en betrouwbare S-BT MF draadbouten, die de staalcoating onbeschadigd laten. In tegenstelling tot balkklemmen bespaart u hierdoor ook behoorlijk wat tijd. 

Voorgemonteerde beugelzadels zoals de MQA-ST zorgen voor efficiëntere en eenvoudigere montage boven het hoofd. Ook de MP-U-I beugel met snelsluiting maakt het werk eenvoudiger. Dankzij de rubberen inlage met geluidsiolatie kunt u de buizen gemakkelijk uitlijnen.

MQ 41 rail

Gegalvaniseerde MQ rail (41 mm hoog) voor middelzware toepassingen.

Wilt u meer weten?

Draadbout S-BT-MF MT HL

Draadbouten voor multifunctionele bevestigingen op staal.

Wilt u meer weten?

MQA-ST beugelzadels

Voorgemonteerde klemverbinding voor efficiënte montage.

Meer informatie

MP-U-I beugel met snelsluiting (geluidsisolatie)

Gegalvaniseerde beugel met geluidsisolerend inzetstuk en snelsluiting voor maximale productiviteit.

Wilt u meer weten?

Buisbevestigingen zijn geen magie, maar vereisen wel individuele oplossingen. Maak nu kennis met alle mogelijkheden voor het bevestigen van buizen met ons systeem - van enkele tot meervoudige buisbevestigingen, van bevestiging aan wanden en plafonds tot complexe uitdagingen op stalen ondergronden. Wij bieden de oplossingen. Leer ze rechtstreeks kennen van de handen van onze experts!