REGISTRERENMakkelijk online bestellen en gepersonaliseerde online servicesMeer informatie
Hilti

Kenmerken en toepassingen

Functionaliteiten
  • Veiligere bouwplaatsen: dient om overbelasting van de rug en nek tegen te gaan, door het verminderen van de fysieke belasting.
  • Aantrekken en behoud van de beste teamleden: de exoskelet draagt bij aan het welzijn van werknemers en het terugdringen van ziekteverzuim
  • Praktisch, gebruiksvriendelijk ontwerp: ontworpen om het dragen, aanpassen en schoonmaken zo gemakkelijk mogelijk te maken onder omstandigheden op de bouwplaats
  • Geschikt voor gebruik gedurende de hele dag: biedt vrijheid van beweging en weegt slechts 2,3 kg, hiermee is het Hilti EXO-S een van de lichtste exoskeletten in de markt
  • Gemakkelijk aanpasbaar: eventuele neksteun kan worden toegevoegd voor extra ondersteuning
Toepassingen
  • Geschikt voor continue of repetitieve bovenhoofdse taken, met of zonder gebruik van gereedschap
  • Monteren van gipsplaten: monteren van rails aan plafonds en wanden, taping, ophangen & schroeven van platen
  • Vlakslijpen en schuren: afwerking van wanden/plafonds
  • Bovenhoofdse installatie: buizen, sprinklers, luchtkanalen, leidingen, kabelgoten en kanalen

Services

Fleet Management
Fleet Management

Wij beheren uw tools zodat u uw bedrijf kunt beheren.

Meer informatie over Fleet Management

Technische gegevens

Documenten en video's

Advies en ondersteuning

Hilti exoskelet ontlast nek en schouders tijdens overheadtoepassingen

Bovenhoofds exoskelet EXO-S

Ergonomische ondersteuning voor uw medewerkers

Langdurige en terugkerende klussen boven het hoofd maken vaak deel uit van de dagelijkse werkzaamheden. Deze verhogen het risico op langdurige gezondheidsproblemen, vooral rond de schouders.

Het exoskelet biedt sterke ondersteuning voor alle werkzaamheden boven het hoofd en aan wanden. Door het gebruik verkleint u de kans op langdurige klachten en uitval van uw medewerkers.

Zo werkt het exoskelet EXO-S

De EXO-S maakt gebruik van mechanische katroltechnologie om het gewicht van de schouders naar de heupen te verplaatsen, die het gewicht beter kunnen dragen. Ons exoskelet biedt extra ergonomische ondersteuning en verhoogt uw veiligheid en comfort als u boven het hoofd moet werken (boven schouderhoogte) aan bijv. wanden of plafonds. Dankzij het gewicht van slechts 2,5 kilo wordt de natuurlijke bewegingsvrijheid niet door het exoskelet beperkt en kan het zonder extra gereedschap worden aangepast aan verschillende lichaamslengtes. 

De EXO-S kan bij verschillende toepassingen, zoals de montage van verlaagde plafonds, elektrische installatie of het schuren van wanden, worden gebruikt.

Nu kopen

Wil je het exoskelet testen? Neem hier contact met ons op voor een gratis demo

Hoogte en breedte kunnen via de duidelijk gemarkeerde, voorgedefinieerde instellingen van maat XS tot XXL worden aangepast.

Door simpelweg aan een knop te draaien, kan de spankracht worden aangepast zonder extra gereedschap.

Zachte, gewatteerde schouderbanden en armmanchetten zorgen voor een beter draagcomfort.

Stap voor stap uitleg Hilti exoskelet EXO-S

Hoe gebruik ik het exoskelet?

De EXO-S is speciaal ontworpen voor gebruik op bouwplaatsen om vrijwel alle klussen boven het hoofd te ondersteunen waarbij de werknemer zijn handen boven schouderhoogte moet houden.

Het exoskelet van Hilti heeft geen stroom nodig omdat de armondersteuning puur mechanisch is en geen aanvullende motor nodig heeft. Zo is het exoskelet altijd en overal mobiel inzetbaar. Bovendien is alle bekleding afneembaar en wasbaar.

Vragen en antwoorden over het exoskelet

Wat is een exoskelet?


Ons passieve (niet-gemotoriseerde) bovenlichaam exoskelet biedt ergonomische ondersteuning en hecht zich aan de rug en armen. De EXO-S kan de belasting en vermoeidheid op uw schouders veroorzaakt door repetitief overheadwerk met maximaal 60% verminderen.

Wil je het exoskelet testen?
Neem hier contact met ons op voor een gratis demo

Waar kunnen exoskeletten worden ingezet?

Het Hilti exoskelet EXO-S is speciaal ontwikkeld voor gebruik op bouwplaatsen en ondersteunt de gebruiker bij alle overheadwerkzaamheden. Het compacte en lichtgewicht ontwerp zorgt voor onbelemmerde bewegingsvrijheid, waardoor de gebruiker het comfortabel een hele laag kan dragen. Bovendien heeft het geen stroombron nodig en kan het flexibel worden gebruikt.