REGISTRERENMakkelijk online bestellen en gepersonaliseerde online servicesMeer informatie
Hilti

Kenmerken en toepassingen

Functionaliteiten
  • Ontworpen voor een veiligere werkplek - verbeterde ergonomie om vermoeidheid tegen te gaan, de belasting van schouders en onderrug te verminderen bij repetitief en continu werk
  • Werken zonder last van de zwaartekracht - aanpasbare software past het gereedschapsgewicht (tot 17 kg) automatisch aan voor een comfortabel en gewichtloos gevoel
  • Helpt de productie te verhogen - maakt sloop- en boorwerkzaamheden en stuk lichter, eenvoudiger en nauwkeuriger
  • Flexibiliteit en controle de hele dag door - zorgt ervoor dat moeilijk te bereiken bovenhoofdse posities bereikbaar worden en zorgt voor meer portabiliteit op de werf met een plooibare steunarm en gewicht onder 8 kg
  • Aantrekken en behoud van de beste teamleden: de exoskelet draagt bij aan het welzijn van werknemers en het terugdringen van ziekteverzuim
Toepassingen
  • Ideaal voor continue of repetitieve taken naar de muur toe van knie- tot hoofdhoogte
  • Hogere boorhoeken - boren over de schouder en hoger boorbereik
  • Slopen - ondersteunt zware sloopwerkzaamheden en boorhamers tijdens horizontale sloopwerken van muren
  • Serieel boren - ondersteunt boorhamers tijden het boren van gaten in wapening en rotsankers

Technische gegevens

Documenten en video's

Advies en ondersteuning

De afbeelding toont zwaar wandwerk met de EXO-T-22 Tool Balancer

EXO-T voor zware toepassingen

Wat als je meer werk zou kunnen doen met minder inspanning? En als meer teamleden zware klussen zouden kunnen uitvoeren, zoals het breken van wanden of het boren in zware wapening?

Met onze door Nuron accu gedreven EXO-T worden boor- en hakhamers bijna gewichtloos voor een eenvoudiger bediening en minder vermoeidheid.

De afbeelding toont zwaar wandwerk met de EXO-T Tool Balancer

MAXIMALE PRODUCTIVITEIT BIJ WANDKLUSSEN

Door het tekort aan arbeidskrachten in de bouw kan het een uitdaging zijn om mensen te vinden die zwaar werk kunnen doen, zoals het slopen van wanden of het herhaaldelijk boren van wapening. Met de EXO-T kun je echter vrijwel gewichtloos gebruik maken van je machines en daarom kunnen meer teamleden dit soort klussen uitvoeren. Dit zorgt voor meer efficiëntie.

Verhoogde veiligheid bij het afbreken van muren en herhaaldelijk

MINDER LETSEL EN OVERBELASTING VAN DE SPIEREN

De EXO-T op accu verdeelt het gewicht van de machine automatisch naar jouw heupen terwijl je werkt, dankzij een systeem van katrollen die worden aangestuurd door intelligente software. Het resultaat? Hakhamers en boorhamers tot 17 kg voelen bijna gewichtloos.

Hierdoor kunnen jouw medewerkers tijdens klussen aan wanden comfortabeler en met een betere houding werken, van heup- tot hoofdhoogte. Ook kan dit vermoeidheid, spierpijn en zelfs letsel helpen verminderen.

Afbeelding: Lichtgewicht, rugzakachtig ontwerp voor meer flexibiliteit op de bouwplaats

Zo gebruik je het exoskelet

De EXO-T wordt als een wandelrugzak aan het lichaam bevestigd. Voor de juiste pasvorm kun je de heup- en schouderbanden verstellen. Vervolgens plaatst je de machine in één van onze twee robuuste machinehouders die speciaal voor de EXO zijn ontworpen en je kunt aan de slag.

Werk je op meerdere plekken op de bouwplaats? De EXO weegt minder dan 8 kg en heeft een opvouwbare arm zodat transport eenvoudiger is. Voor extra gemak wordt deze aangedreven door dezelfde Nuron accu's als onze hak- en boorhamers.

VEELGESTELDE VRAGEN

Welke accu heb ik nodig voor de EXO-T?

De EXO-T werkt op het Nuron accu platform. Je kunt elke Nuron accu gebruiken, beginnend met de B22-85. Afhankelijk van het werkgewicht van de bevestigde machine varieert de levensduur van de accu van ongeveer een uur tot 8 uur.

Het Nuron platform is hetzelfde platform dat hakhamers en SDS-Plus- en SDS-Max-boorhamers van Hilti aandrijft. Het beschikt over meer dan 100 machines waardoor je vrijwel al jouw toepassingen op één platform kunt uitvoeren, inclusief toepassingen die voorheen alleen mogelijk waren met elektrische machines met snoer of op benzine. 

Welk type machinehouder heb ik nodig voor de EXO-T?

Er zijn twee types machinehouders voor de EXO-T: I-vorm en L-vorm. Deze zijn ontworpen voor machines met verschillende vormen.

De I-vormige machinehouder is ontworpen voor machines waarbij de bithouder gecentreerd is met de handgreep van de machine. Dit is de houder die je nodig hebt voor Hilti machines voor horizontaal haken van wanden zoals de TE 700 en de TE 1000.

De L-vormige machinehouder is voor machines waarbij de bithouder niet gecentreerd is met de handgreep van de machine, maar verschoven is, waardoor de machine meer een L-vorm heeft. Deze machinehouder heb je nodig heeft voor Hilti hamers voor seriematig breken en boren, zoals de TE 50, TE 60, TE 70, TE 500 en TE 800.

Wat gebeurt er als de stroom van de EXO-T plotseling uitvalt?

Wij hebben de EXO-T ontworpen om elk potentieel gevaar te minimaliseren als de Nuron accu wordt verwijderd of leegraakt terwijl je aan het werk bent. Indien dit gebeurt, wordt de machine langzaam en geleidelijk op de katrol neergelaten om de gebruiker te beschermen.

Als extra veiligheidsvoorziening werkt de EXO-T niet als er een machine op bevestigd is die zwaarder is dan de maximale bovengrens van 17 kg.

Is de EXO-T geschikt voor alle lengtes?

De EXO-T is verstelbaar en ontworpen voor een groot aantal lichaamstypes. Voor mensen kleiner dan 160 cm en langer dan 190 cm kan het zijn dat de EXO-T het echter niet zo goed past als voor mensen binnen dit lengtebereik. Als je twijfelt, plan dan een demo in.

Welke invloed heeft de EXO-T op mijn lichaam?

De EXO-T is ontworpen om jou te ondersteunen en niet om jouw eigen kracht te verminderen. De EXO-T is bedoeld om zwaardere wandtoepassingen, zoals het haken en boren van wapening of ankers die af en toe en kort worden uitgevoerd, makkelijker te maken.

Kan ik de EXO-T als onderdeel van mijn Fleet Management-contract krijgen?

Ja. De EXO-T is verkrijgbaar via onze Fleet Management service.

Wat is het verschil tussen EXO-T en EXO-S?

De EXO-T is ontworpen voor zwaardere wandtoepassingen en wordt gedragen op knie- tot hoofdhoogte. Deze is gemotoriseerd en daarmee een zogenaamd actief exoskelet. De EXO-S is ontworpen voor werkzaamheden boven het hoofd, zoals het ophangen van gipsplaten of het leggen van kabels. Het staat bekend als een passief exoskelet omdat het niet gemotoriseerd is.

ONTDEK MEER OPLOSSINGEN VAN HILTI

Werk slimmer niet harder

Verbeter de efficiëntie op de bouwplaats en bestrijd vermoeidheid en pijn veroorzaakt door repetitieve taken boven het hoofd met ons EXO-S-exoskelet voor het bovenlichaam.

Ontdek het EXO-S exoskelet

Jouw beste partner voor veiligheid

De bouw is nog steeds één van de gevaarlijkste sectoren ter wereld. Bij Hilti werken wij samen met jou om een veiligere sector voor iedereen te helpen creëren.

Ontdek onze oplossingen voor veiligheid

Eén platform voor al jouw machines

Wil je meerdere accu platforms en stroombronnen ruilen voor één krachtig accu platform? Stap dan over op het Nuron 22V accu platform.

Ontdek het Nuron accu platform