Bevestiging op staal in corrosieve omgevingen

Bevestiging op staal

Verwissel traditioneel lassen voor snellere, meer consistente bevestiging

Werk sneller en verlaag jouw kosten met onze oplossingen voor bevestiging op staal. Onze systemen, die het mogelijk voor je maken om snel, repetitief te bevestigen, bieden significante voordelen ten opzichte van traditionele methodes zoals lassen, klemmen of doorschroeven. En met Hilti draadloos Stud Fusion kun je de robuuste, kwalitatieve bevestiging krijgen die je nodig hebt, zelfs voor zwaardere toepassingen.

Waarom Hilti kiezen voor bevestiging op staal?

Snellere en eenvoudige installatie

Afhankelijk van de technologie zijn er voor installatie slechts 1, 2 of 3 stappen nodig. Er is slechts toegang tot één kant van het staal nodig en bijwerken van het basismateriaal is niet of nauwelijks nodig. Installeer sneller zonder concessies aan de corrosiebescherming.

Hogere kwaliteit van de bevestigingen

Elimineer de foutgevoeligheid van traditioneel lassen dankzij visuele hulpmiddelen voor de voorbereiding van het oppervlak, begeleide vermogensregeling op machines, diepte aanslag voor optimale bevestigingsprestaties en eenvoudigere inspectie met behulp van visuele controlemallen. 

Geen gecertificeerd lasser nodig

Bevestiging op staal met onze systemen kan worden uitgevoerd door getrainde gebruikers en er is geen gecertificeerd lasser bij vereist. Lassers kunnen worden ingezet op andere belangrijke toepassingen waarbij lassen een absolute vereiste is.

Veiligere bediening van gereedschap

De eliminatie van haakse slijpers, vonken en snoeren helpt het risico op snij- en brandwonden en brand en struikelgevaar te verminderen. 

Extra productbetrouwbaarheid

Wij bieden complete technische gegevens voor elk product. Deze gegevens zijn goedgekeurd door verschillende onafhankelijke autoriteiten en worden wereldwijd erkend door goedkeuringsinstanties.

Meer flexibiliteit op de werkplek

Onze oplossingen kunnen worden gebruikt onder de meeste weersomstandigheden. En omdat de machines kruit- of accutechnologie gebruiken, heb je geen externe stroombron nodig. Dat betekent meer flexibiliteit op de bouwplaats.

Boren in staal met SBT 6-22

Bevestiging op staal-toepassingen

Oplossingen voor onder andere de offshore en onshore olie- en gassector, de scheepsbouw

Onze oplossingen zijn ontwikkeld voor belangrijke toepassingen binnen veel industrieën en corrosieve omgevingen. Zoals:

 • Installatie van dicht materiaal en traanplaat
 • Bevestiging van niet-kritische leiding en kabelgoot/ladder ondersteunende constructies
 • Bevestiging van elektrische verbindingen voor aarding en vereffening
 • Scheepsbouwtoepassingen zoals monteren op afstand, verlaagde plafonds en bevestigen van apparatuur, meubilair en afbouw

Welke oplossing is de juiste voor jouw toepassing?

Schema van een doorsnede van staal met bevestiging met scherpe punt

Bevestiging met scherpe punt

Een kostenefficiënte, eenstaps oplossing voor hoge-frequentie bevestiging waarbij snelheid essentieel is.

Hoe werkt het?

Bij X-R of X-ST bevestiging met scherpe punt wordt een roestvast stalen bevestigingsmiddel met scherpe punt door een kruitschiethamer in het basismateriaal aangebracht. Hierdoor onstaat er een kwalitatieve verbinding.

Voordelen:

 • Roestvast stalen bevestigingsmiddelen voor matig corrosieve omgevingen waarbij doorvoering door basismateriaal acceptabel is
Naar universele nagels X-R Naar draadbouten X-ST-GR
Schema van een doorsnede van staal met schroeftechniek met stompe punt

Bevestiging met stompe punt

Veelzijdige 2-stapsoplossingen voor dagelijkse bevestiging op staal voor tal van toepassingen.

Hoe werkt het?

Bij X-BT of S-BT bevestiging met stompe punt wordt een bevestigingsmiddel met schroefdraad in een voorgeboord gat in het basismateriaal aangebracht of geschroefd door een kruit- of accu-aangedreven gereedschap.

Voordelen:

 • Geen schade aan corrosiebescherming bij toepassingen zonder doorboring
 • Bevestiging in minder dan 2 minuten
 • Befestigungselemente aus rostfreiem Stahl
 • Roestvaststalen bevestigingsmiddelen – corrosiebescherming gelijk aan A4 (316) voor sterk corrosieve omgevingen
 • Bevestigingmiddelen in koolstofstaal met duplexlaag voor matig corrosieve omgevingen
Naar draadbouten X-BT-MR Naar draadbouten S-BT-MR HL
Schema van een doorsnede van staal met smeltlassen

Smeltlassen

Voor hoogwaardig bevestigen op staal in veeleisende, technische toepassingen – combineert lasprestaties met gebruiksgemak.

Hoe werkt het?

Bij F-BT smeltlassen wordt een draadbout met accugereedschap gelast op een voorbereid oppervlak. De optionele ring dicht dan het voorbereide oppervlak af voor een bevestigingspunt dat langdurig corrosiebestendig is.

Voordelen:  

 • Geen schade aan de achterzijde van corrosiebeschermende coating en eenvoudige afdichting aan de voorzijde zodat er geen nabewerking nodig is
 • Boren of inkepen is niet nodig, waardoor de integriteit van het basismateriaal intact blijft
 • Een veelzijdig bevestigingspunt met een hoog draagvermogen en een dunne basis
Naar draadbouten F-BT-MR
Installatie van F-BT-bevestigingen op staal met het snoerloze tapeindlasapparaat

Moeiteloze lasprestaties

Voer zwaardere bevestigingsklussen sneller uit en boost ontwerpefficiëntie met Hilti Stud Fusion

Kies voor Hilti Stud Fusion bij toepassingen met hogere trekbelastingen of dunnere basismaterialen. Je hoeft geen gecertificeerde lassers in te zetten en je kunt de hoge kosten en nabewerking van traditioneel lassen vermijden. Het accusysteem is volledig mobiel en real-time feedback op de machine maakt het eenvoudiger om meer betrouwbare en consistente bevestigingen te krijgen.

Om jouw bevestigingsspecificatie te vereenvoudigen, heb je toegang tot onze uitgebreide bibliotheek met berekeningen voor vooraf ontworpen 'typische' ondersteunende constructieconfiguraties. Je kunt onze slimme softwarehulpmiddelen ook gebruiken om je bevestigingsontwerp te optimaliseren of complete technische ondersteuning krijgen van onze engineers.