Image alt text (optional)

Snijden en scheiden van staal en roestvrij staal

Het assortiment snijgereedschappen is net zo veelzijdig als het materiaal zelf

Het gebruik van het juiste gereedschap is de basisvereiste voor veilige en efficiënte voortgang op de bouwplaats.

Bij het slijpen van metaal is het niet alleen belangrijk om de juiste machine te gebruiken, maar ook de juiste doorslijpschijf, de juiste snelheid en de voeding. 

Universeel doorslijpen met de haakse slijper

De haakse slijper is één van de meest gebruikte machines op elke bouwplaats en werkplaats, ongeacht de branche. Doorslijpen, slijpen, vlakslijpen - met zijn hoge snelheid en krachtige doorslijpschijven is deze machine een echte allrounder onder de metaaldoorslijpspecialisten. Dankzij hun ergonomische vorm zijn ze ook geschikt voor elke situatie, hoe lastig ook, zonder de gebruiker te vermoeien.

De krachtige SPX-doorslijpschijven zijn het perfecte gereedschap voor de haakse slijper. Ze snijden moeiteloos door staal en RVS gedurende een lange levensduur.

Metaal snijden met AG 125-A22

Haakse accuslijper AG 5D-22

Voor het doorslijpen van grof slijpwerk tot 125 mm, met dodemansknop.

Naar het product
Metaal snijden met AG 4S-A22

Haakse accuslijper AG 4S-22

Voor alledaagse (door)slijpklussen met snelheidsregeling en zijschakelaar.

Naar het product
Metaal snijden met haakse slijper met snoer

Haakse slijper met snoer

Voor complexe, langdurige en zware doorslijp- en slijpwerkzaamheden op harde metalen en roestvrij staal wordt sterker elektrisch gereedschap zoals de AG125-19SE aanbevolen.

Naar de haakse slijpmachines met snoer

Bijna vonkvrije koude sneden met metaalcirkelzaag

Metaal zagen met accu-cirkelzaag SCM 22-A

Cirkelzagen zijn ideaal voor voormontage of serietoepassingen op de bouwplaats. Met slechts één acculading kunt u meer dan 100 sneden maken, bijvoorbeeld bij het doorsnijden van vierkante buizen, het op lengte afkorten van draadstangen en het nauwkeurig recht zagen van roosters. Daarnaast is deze metalen cirkelzaag ook geschikt voor zaagsneden in platstaal of golfplaat.

Met een gewicht van minder dan 3,2 kg kan de accucirkelzaag SC 6ML-22 zelfs langere zaagklussen in één stuk aan en de SCB M X-Cut cirkelzaagbladen snijden snel rechte koude sneden in staal en roestvrij staal.


Cirkelzaagbladen SC 6ML-22

Stille sneden in RVS

Hilti accu-bandzaag SB 4-A22 voor stille zaagsneden in RVS

De flexibele en handzame accu-bandzaag SB 4-22 is met name geschikt voor het maken van stille zaagsneden in allerlei materialen, zoals roestvrijstalen buizen. De pijpsnijderadapter voorkomt wegglijden en de snede is bijna 90 graden. 

Doordat de machine zo compact is, kan hij flexibel op plaatsen komen waar semi-stationaire bandzagen nooit zouden komen. Dit is heel handig voor bijvoorbeeld draadstangen aan het plafond of metalen profielen op de bankschroef voor wandmontage. De mogelijkheid van snelle koude sneden met het universeel inzetbare bi-metalen mes verhoogt de werksnelheid. Daarnaast verlicht de geïntegreerde LED-lamp een schaduwvrije snijlijn, zodat er geen snede fout gaat.

Naar de accu-bandzaag SB 4-22

De plaatschaar en knabbelschaar zijn het perfecte duo voor metaalbewerking

Recht knippen in dun plaatstaal met de accu-blikschaar

De plaatschaar op accu SSH 6-22 wordt gebruikt voor het snel en schoon snijden van rechte, dunne platen tot 2,5 mm. Het uitknippen van vormen en inkepingen is eenvoudig met de plaatschaar. Bij gebruik kunt u kiezen uit vijf verschillende snijkanten, die elk zijn ontworpen voor een ander type materiaal/materiaaldikte.

Naar de plaatschaar op accu SSH 6-22

Flexibel knippen in metaal met de accu-knabbelschaar

De knabbelschaar op accu SPN 6-22 en zijn wendbare kop kunt u snel en flexibel veranderen van richting bij het bewerken van metaal. De machine kan gebruiken worden voor het knippen van dunne metalen platen tot 2mm dik. Met behulp van sjablonen of kerflijnen kunnen binnen- en buitenuitsnijdingen worden gemaakt in plaatstaal, golfplaat en damwand profielplaten – evenals in C-, L- en U-profielen.

Naar de knabbelschaar op accu SPN 6-22

Reciprozagen – specialisten voor ruwe toepassingen

Please enter alternative text here (optional)Speel op veilig met de flexibele SR 6-22 accu-reciprozaag voor zware toepassingen. Of u nu hout, metaal of minerale bouwmaterialen moet zagen, Hilti biedt de juiste reciprozaag en het meest geschikte zaagblad voor de toepassing. Vergeleken met andere reciprozagen in zijn prestatieklasse, maakt deze ongeveer twee keer zoveel zaagsneden per acculading als andere verkrijgbare machines op de markt. 

Bovendien is het werken met deze machine soepel en comfortabel dankzij de actieve vibratiereductie (AVR) en zijn ergonomische ontwerp, zelfs tijdens zwaar sloopwerk – ook wanneer het werkgebied nauw of moeilijk toegankelijk is, bijvoorbeeld aan het plafond of op de vloer. Daarnaast wordt de compacte reciprozaag beschermd door een met glasvezel versterkte machine- en accubehuizing, omdat het er bij het slopen nog wel eens harder aan toegaat.

Naar de reciprozaag op accu SR 6-22

Dat is mogelijk ook voor u interessant

Metaal slijpen met haakse accu-slijper AG 4S-A22

Slijpen en polijsten van metaal

Accuslijpmachines voor metaalbewerking van staal en RVS.

Meer informatie
Metaal boren met SF 6-A22

Boren in metaal

Krachtige schroefboormachines op accu voor het boren, monteren, schroeven en verankeren van metaal.

Meer informatie