HIT-HY 200-R V3- en HIT-RE 500 V4-cartridges

NIEUWE TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN VOOR HET ACHTERAF AANBRENGEN VAN VERSTERKINGSAANSLUITINGEN

Door het nieuwe technische rapport TR 069 te combineren met het nieuwe, goedgekeurde injectiesysteem HIT-HY 200-R V3 en HIT-RE 500 V4, kunt u het toepassingsgebied van de achteraf gemonteerde wapeningsstaven aanzienlijk uitbreiden en het ontwerp optimaliseren.

De combinatie biedt u onder andere de volgende mogelijkheden voor uw dimensionering

  • Een aanzienlijk breder toepassingsgebied voor volgende wapeningsstaven
  • Een gekwalificeerd product met de bijbehorende dimensioneringssoftware.
  • Flexibiliteit bij de planning van achteraf aangebrachte, scharnierende of kortstondig dragende verbindingen in gewapend beton
  • Uniforme beoordeling op Europees niveau

In onze gratis brochure voor planners kunt u meer te weten komen over de ontwerpaanpak en de voordelen die dat voor u oplevert.

DE EVOLUTIE VAN DE DAAROPVOLGENDE VERSTERKINGSVERBINDINGEN

Nieuwe ontwerpmogelijkheden voor uw structuur

Al decennialang bieden achteraf gemonteerde wapening verbindingen een beproefde oplossing voor het achteraf aanbrengen van betonbetonverbindingen, zoals wand- en kolomverbindingen. De beoordelingsdocumenten (TR 023, EAD 330087), die de latere versterkingsverbindingen tot 2018 kwalificeerden, beperkten echter het mogelijke toepassingsgebied. 

Inmiddels heeft EOTA een nieuwe ontwerpmethode ontwikkeld voor latere voegen van gewapend beton (TR069): Dit resulteert in nieuwe mogelijkheden die u volledig kunt benutten met de nieuwe injectiemortel HIT-HY 200-R V3 en HIT-RE 500 V4 met de nodige ETA.

Het beste van alles: Hilti biedt niet alleen de goedgekeurde injectiemortel HIT-HY 200-R V3 en HIT-RE 500 V4 aan, maar ook de gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware PROFIS Rebar, waarmee u stap voor stap de latere aansluiting van gewapend beton kunt berekenen en in het ontwerpcertificaat kunt vastleggen.

GEOPTIMALISEERD ONTWERP DOOR VERBETERD COMPOSIETGEDRAG DOOR VERBETERD COMPOSIETGEDRAG

Wapeningsstaven in beton met een kleine betondekking hebben waarschijnlijk een lagere hechtsterkte en een brosere breuk dan wapeningsstaven met een grote betondekking. Met de injectiemortel HIT-HY 200-R V3 en HIT-RE 500 V4 kunt u, afhankelijk van de betondekking, een aanzienlijk hogere hechtsterkte in uw ontwerp gebruiken. Deze omstandigheid kan een aanzienlijk kortere verankeringslengte voor uw verbinding van gewapend beton mogelijk maken. Bovendien kunnen nu ook koppelhoudende verbindingen zonder overlappende verbindingen worden gemaakt - desgewenst met een levensduur tot 100 jaar.

DE VOLGENDE STAP

Uitleg over de nieuwe ontwerpaanpak volgens TR 069: In deze brochure hebben we alle belangrijke informatie over ons nieuwe systeem voor achteraf gemonteerde betonstaalsystemen samengevat. Ook leert u hoe u met de nieuwe ontwerpsoftware Profis Rebar en de SafeSet-methode veilig uw latere verbindingen van gewapend beton volgens de normen en richtlijnen kunt aantonen.

EEN DRIEKLANK VOOR UW SUCCES

Ontwerp, installatie en belastingstests zijn de perfecte combinatie voor veiligheid en efficiëntie in het ontwerp van nagemonteerde wapening verbindingen.

HIT-HY 200-R V3 en HIT-RE 500 V4

De injectiemortel HIT-HY 200-R V3 en HIT-RE 500 V4 is eenvoudig te installeren en geschikt voor bijna elke chemische verankering - dit vergemakkelijkt de planning en voorbereiding voor u en vereenvoudigt het werk van de medewerkers op de bouwplaats.

Op de producten

Het HIT-HY 200-R V3 en HIT-RE 500 V4-mortelsysteem werd gekwalificeerd in combinatie met de SafeSet™-methode om de installatie-invloeden te beperken en een consistente veiligheid te garanderen.

Ontdek SafeSet
ask Hilti

Een platform waar u vragen kunt stellen aan onze ingenieurs, webinars kunt volgen en kennis kunt opdoen middels technische artikelen en whitepapers.

Meer informatie