Image alt text (optional)

Van wens naar uitvoering

Hoe Modderkolk Hilti's gereedschapsbeheerservice ervaart

Installatiebedrijf Modderkolk is continu in beweging en bekijkt regelmatig hoe processen (op een digitale manier) verbeterd kunnen worden. Om het beheer van hun gereedschap te vereenvoudigen en inzichtelijker te maken, hebben ze de hulp ingeschakeld van Hilti.

Benieuwd wat het resultaat hiervan is?

Wens voor nieuw gereedschap

De wens voor nieuw gereedschap is bij Modderkolk voortgekomen uit het willen verbeteren van bestaande processen. Voorheen bestonden de gereedschapsets van de monteurs uit machines en accu’s van verschillende merken en voltages. Om het beheer van het gereedschap te vereenvoudigen en inzichtelijker te maken, ontstond de wens om te standaardiseren. Bij Hilti zijn we ervan overtuigd dat een goed beheer van al je machines een grote kostenbesparing kan opleveren, zorgt voor meer veiligheid op de bouwplaats en fijner werken is voor je personeel.

Inventarisatie en testen op de bouwplaats

Modderkolk en Hilti hebben gezamelijk onderzocht welk gereedschap past bij de verschillende werkzaamheden van Modderkolk en hoe het gereedschapsbeheer verbeterd kan worden. Hilti heeft tijdens deze periode op verschillende afdelingen meegekeken hoe de processen binnen Modderkolk nu verlopen.

Modderkolk wil dat de monteurs met kwalitatief gereedschap aan de slag kunnen en hun mening wordt in de keuze voor gereedschap meegenomen. Om dit te realiseren heeft Hilti een aantal proefsets met Nuron gereedschap ter beschikking gesteld. Nuron is het nieuwe 22V accu platform waarmee meer machines op één platform werken, zodat het gereedschapsbeheer eenvoudiger wordt. Vervolgens hebben de monteurs het gereedschap twee weken kunnen testen. ​

Image alt text (optional)

Inzicht krijgen in het gereedschap

Naast de Nuron gereedschapset die elke monteur heeft ontvangen, werkt Modderkolk met een flexibele schil van gereedschap die men onderling kan uitwisselen. Om inzicht te hebben in de locatie van het gereedschap, maakt Modderkolk gebruik van Hilti ON!Track. Met ON!Track kan elke monteur de locatie van gereedschap inzien en kunnen ze het gereedschap onderling uitwisselen zonder hiervoor terug te moeten naar het magazijn. ​Daarnaast kunnen de monteurs van Modderkolk nu eenvoudig zelf een reparatie telefonisch of via een app bij Hilti aanmelden.

Hoe Modderkolk's gereedschapsbeheer geoptimaliseerd is

Eerdere situatie

  • Gereedschap en accu’s van verschillende merken en voltage​
  • Locatie van gereedschap​ werd handmatig beheerd
  • Stilstand bij reparaties​

 

Nieuwe situatie

  • Één merk en daarmee een gestandaardiseerde situatie​
  • De locatie van gereedschap wordt digitaal beheerd en is altijd voor iedereen inzichtelijk
  • Vervangend gereedschap bij reparaties​
“Het traject met Hilti heeft ervoor gezorgd dat we, naast kwalitatief gereedschap, in het gereedschapsbeheer grotendeels worden ontzorgd.”

Bram Witjes
Procescoördinator Modderkolk

Neem contact met ons op

Meer weten over hoe Hilti kan helpen bij jouw gereedschapsbeheer? Klik dan op onderstaande button om in contact te komen met onze specialisten.

In 12 weken een complete machinepark analyse

Bouwbedrijven besteden gemiddeld 100 uur per maand aan het opsporen van ontbrekende machines. Benieuwd hoeveel tijd en kosten jouw bedrijf kwijt is aan het beheer van het machinepark? Dat kunnen wij in kaart brengen door middel van een machinepark analyse.​

Ontdek meer over een machinepark analyse

Optimaliseer het gebruik van je gereedschap

De bouw staat voor tal van uitdagingen. Deze uitdagingen leiden tot veel grijze kosten, stilstand, frustratie onder medewerkers en verspilling van grondstoffen. Daarom geven we je in deze whitepaper tips om jouw gereedschapsbeheer productiever, veiliger, duurzamer en fijner voor jouw medewerkers te maken. Download hieronder de volledige whitepaper.​

Download de whitepaper