Image alt text (optional)

Wat kost jouw gereedschap écht?

Krijg binnen 12 weken een complete machinepark analyse

Slechts één derde van de werkdag wordt door vakmensen besteed aan het eigenlijke werk, terwijl de rest van de dag gevuld is met niet-productieve taken zoals administratie bij reparaties, het op- en uitrollen van snoeren en het zoeken naar gereedschap en materiaal. Deze niet-productieve taken worden ook wel grijze kosten genoemd.

Ken jij alle grijze kosten en het productiviteitsverlies van al deze handelingen voor jouw bedrijf?​ Met de machinepark analyse van Hilti brengen wij jouw grijze kosten in kaart en geven we je praktische tips en handvaten om dit te verminderen. ​

Waarom een machinepark analyse?

De bouwsector staat voor tal van uitdagingen: van personeelstekorten tot veiligheid en het niet hebben van overzicht. Wist je bijvoorbeeld dat het opsporen van ontbrekende machines tientallen tot wel 100 uur per maand kost? 

Het is duidelijk dat er behoefte is aan concrete handvatten om deze uitdagingen aan te pakken. Dat begint al bij het beheer van materieel en het strategisch inrichten van je zogeheten machinepark, ofwel je verzameling gereedschap. Hierin schuilen grijze kosten, die een flinke invloed hebben op de bedrijfsvoering. Optimalisatie hiervan levert veel besparing op. ​

Daarom zijn we 10 jaar geleden begonnen met machinepark analyses. Onze solution consultant bekijkt met een frisse blik de huidige situatie binnen een bedrijf en analyseert de processen. Doordat we klanten al jarenlang ondersteunen bij het optimaal inrichten van hun machinepark, zijn we ervan overtuigd dat we jou met de analyse waardevol advies kunnen geven. 

Deze bedrijven gingen ook voor efficiëntie

De-Bruin-Process-Equipment-logo-RGB-041021

Hoe ziet een machinepark analyse eruit?

230927_Hilti_Full_Fleet_Timber_Illustration

Aftrap

Voorafgaand aan de analyse staan we samen stil bij de behoeftes en verwachtingen: waar loop je als bedrijf tegenaan en welke uitdagingen zijn er die opgelost moeten worden? We bespreken met elkaar op welke onderwerpen we meer focus leggen, wie de contactpersonen zijn en hoe de planning eruitziet. ​

230927_Hilti_Full_Fleet_Timber_Illustration

Op de bouw

Onze solution consultant gaat tijdens de analyse in gesprek met medewerkers om na te gaan hoe het gereedschap wordt gebruikt, hoe veilig het gereedschap en de werkomstandigheden zijn en hoeveel stilstand er is door niet-productieve taken, zoals het vinden van gereedschap.

230927_Hilti_Full_Fleet_Timber_Illustration

Proces inventarisatie

Tijdens de inventarisatie analyseert ons solution consulting team hoe het gereedschapsbeheer vanuit verschillende afdelingen in het bedrijf is geregeld. Is het gereedschap allemaal vastgelegd, of is het niet duidelijk wat er in omloop is?Wat moet men doen als een machine kapot gaat? 

230927_Hilti_Full_Fleet_Timber_Illustration

Testen

We stellen een optimale proefset van gereedschap beschikbaar voor 1-2 weken. Zo kunnen jouw medewerkers testen welk gereedschap het fijnste werkt en welk type machine het beste is voor een toepassing. Zo kun je de mening van jouw medewerkers gemakkelijk meenemen in de  beslissing die je gaat maken. ​

230927_Hilti_Full_Fleet_Timber_Illustration

Advies

Na 12 weken maken we de balans op. We focussen tijdens de conclusie op de duurzaamheid, productiviteit, veiligheid en medewerkerstevredenheid. We laten je ook zien welke stappen je als bedrijf kunt nemen om jouw gereedschapsbeheer te optimaliseren en hoeveel je hiermee bespaart.

Image alt text (optional)

Gaat een machinepark analyse mijn bedrijf echt helpen?

Niet Hilti, maar de bedrijven voor wie wij een analyse hebben uitgevoerd, kunnen deze vraag het beste beantwoorden. Neem bijvoorbeeld installatiebedrijf Modderkolk.

Modderkolk had de wens om de processen rondom het gereedschapsbeheer te verbeteren en vooral makkelijker te maken.​

Benieuwd hoe Hilti heeft geholpen?

Veelgestelde vragen

Wat houdt een machinepark analyse in?

Hoe efficiënt is uw machinepark afgestemd op uw dagelijkse werkzaamheden? Heeft u de juiste machines voor uw behoeften? Onze machinepark analyse geeft een volledig overzicht van uw situatie. Op basis van individuele eisen/behoeftes maken wij een plan op maat voor de optimalisatie van uw machinepark.

Wat analyseren we tijdens een machinepark analyse?

Wij maken een analyse van:

  • Uw machinepark

Analyse van de omvang en een overzicht van de jaarlijkse kosten. Inventariseren van machines, levensduur en gebruiksfrequentie.

  • Uw productiviteit

Identificatie van de belangrijkste toepassingen en definitie van de meest productieve oplossing.

  • Uw kosten

Opsplitsing van processen en kostenposten. Aangepaste oplossing voor uw eisen.

Wat voor advies krijg ik concreet na een machinepark analyse?

Tijdens de eind presentatie bespreken we eerste de status quo. We laten onder andere zien hoe het gereedschap(sbeheer) en de processen er voorstaan als het gaat om productiviteit, duurzaamheid, veiligheid en medewerkerstevredenheid. Daarnaast krijg je inzicht in de totale kosten van het gereedschapsbeheer, ook de grijze kosten van bijvoorbeeld het tijdsverlies bij reparaties of het zoeken naar gereedschap. ​

Daarnaast geven we je tips en concrete handvaten hoe je de grijze kosten kunt verminderen, de processen kunt verbeteren en de productiviteit kunt verhogen. Deze adviezen zijn helemaal toegespitst op jouw bedrijf. Je krijgt bijvoorbeeld tips hoe je jouw gereedschap kunt standaardiseren om productiever te kunnen werken of hoe je technologische innovaties kunt inzetten om jouw gereedschap beter te beheren. Wil je een voorproefje van de concrete handvaten en tips die we je geven? 

Wat is de duur van een machinepark analyse?

Het traject van een machinepark analyse duurt gemiddeld 12 weken (afhankelijk van de omvang van het bedrijf).

Hoeveel tijd moet ik zelf investeren?

Een machinepark analyse duurt 12 weken en tijdens deze weken hoef je zelf in totaal maximaal twee werkdagen vrij te maken. In deze tijd zit bijvoorbeeld de eerste meeting om de verwachtingen en behoefte te bespreken en de advies presentatie inbegrepen. ​