Image alt text (optional)

Een productief en veilig machinepark

In 12 weken een complete machinepark analyse

Bouwbedrijven besteden gemiddeld 100 uur per maand aan het opsporen van ontbrekende machines. Benieuwd hoeveel tijd en kosten jouw bedrijf kwijt is aan het beheer van het machinepark? Dat kunnen wij in kaart brengen door middel van een machinepark analyse.

Deze klanten gingen je voor...

Doel van een machinepark analyse

Verhogen van de productiviteit

Tevreden medewerkers realiseren

De veiligheid van de machines garanderen

De levensduur van het machinepark verbeteren

Stappenplan van een machinepark analyse

1. Kick off

Aan het begin van de analyse staan we samen stil bij de behoeftes en verwachtingen: waar loop je als bedrijf tegenaan en welke uitdagingen zijn er die opgelost moeten worden? We bespreken met elkaar op welke onderwerpen rondom het machinepark we meer focus moeten leggen, met wie we binnen het bedrijf moeten spreken en hoe de planning er voor de komende 12 weken uitziet. 

2. Proces inventarisatie

Tijdens de inventarisatie gaan onze Solution Consultants op verschillende plekken binnen het bedrijf het machinegebruik analyseren. Ze praten met de medewerkers en onderzoeken hoe het beheer van alle machines is geregeld. Zijn die allemaal vastgelegd, of is het niet duidelijk welke gereedschap er in omloop is? Stel dat de machine kapot gaat? Moet je dan eerst terug naar de zaak rijden voor nieuw gereedschap? Of wordt er vervangend gereedschap op de bouwplaats geleverd?

3. Testen

Om te helpen bij de juiste keuze van gereedschappen stellen we een optimale proefset samen. Deze kan één of twee weken getest worden. De snoerloze bouwplaats komt hiermee in zicht omdat alles op accu wordt geadviseerd aan de hand van het nieuwe Nuron accu-platform.

4. Advies

Na 12 weken wordt de balans opgemaakt. De conclusie van de analyse wordt gepresenteerd waarbij de jaarlijkse kosten, productiviteit, duurzaamheid en het topic veiligheid aan bod komen. Verder worden de stappen besproken die je als bedrijf kunt maken om het machinepark verder te optimaliseren.

Onze visie over machineparkbeheer

Meer weten over onze visie over machineparkbeheer? En de verschuiving naar lean managementprocessen en abonnementen voor machines?

Download de whitepaper

Veiliger werken met behulp van technologie

Een hogere veiligheid op de bouw is een kwestie van managementcultuur. Maar technologie kan daaraan bijdragen. Benieuwd naar het hele verhaal?

Download de whitepaper

Veelgestelde vragen

Wat houdt een machinepark analyse in?

Hoe efficiënt is uw machinepark afgestemd op uw dagelijkse werkzaamheden? Heeft u de juiste machines voor uw behoeften? Onze machinepark analyse geeft een volledig overzicht van uw situatie. Op basis van individuele eisen/behoeftes maken wij een plan op maat voor de optimalisatie van uw machinepark.

Wat analyseren we tijdens een machinepark analyse?

Wij maken een analyse van:

  • Uw machinepark

Analyse van de omvang en een overzicht van de jaarlijkse kosten. Inventariseren van machines, levensduur en gebruiksfrequentie.

  • Uw productiviteit

Identificatie van de belangrijkste toepassingen en definitie van de meest productieve oplossing.

  • Uw kosten

Opsplitsing van processen en kostenposten. Aangepaste oplossing voor uw eisen.

Wat is de duur van een machinepark analyse?

Het traject van een machinepark analyse duurt gemiddeld 12 weken (afhankelijk van de omvang van het bedrijf).