BIM Projecten

Bent u op zoek naar partijen om uw BIM projecten succesvol uit te voeren? Hilti heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in de projectaanpak in combinatie met BIM. Hierbij zijn wij vanaf een vroeg stadium al als partner betrokken bij de diverse projecten op de bouwproject om de uitvoering zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Dit heeft geleid tot succesvolle samenwerkingen. Een aantal hiervan delen wij graag met u. Deze staan onderaan de pagina beschreven.

Wilt u meer informatie? Laat dan geheel vrijblijvend uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op.

Renovatieproject Zuidas Amsterdam

Please enter alternative text here (optional)

Hilti heeft voor dit project de ophangconstructies uitgewerkt van alle verdiepingen. Hier is de multidisciplinaire ophanging gerealiseerd voor de installaties. De typicals zijn geprefabriceerd en gecodeerd per verdieping, om vervolgens per type op de bouw te zijn aangeleverd.

Het project staat op de Zuidas en is een renovatieproject. Het gebouw uit de jaren 80 wordt volledig gerenoveerd om dienst te kunnen doen als A-klasse kantoorgebouw.

Oosterdokseiland Amsterdam

Please enter alternative text here (optional)

Hilti heeft samen met Klimaatservice Holland B.V. uit Hardinxveld Giessendam de ophangconstructies uitgewerkt op de kelderverdiepingen. Samen hebben we hier het BIM model gebruikt om de ophangconstructies te optimaliseren en clashes vooraf te signaleren en tackelen.

 

Het project Oosterdokseiland, ODE, wordt het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com. 

European Patent Office (EPO) Rijswijk

Please enter alternative text here (optional)

Hilti heeft met een vaste engineer op de bouwlocatie van EPO in Rijswijk de engineering en al het modelleerwerk gedaan van de ophangmaterialen. Hierbij is er vanaf de grond een constructie gebouwd, waar alle leidingen en kabelgoten aan opgehangen kunnen worden. Dankzij het vooraf modelleren heeft Hilti de meest optimale constructie kunnen creëren en digitaal clashvrij kunnen maken.

Op het project EPO zit in de technische ruimte in de kelder. De hoogte van de kelder is 6,5 meter. De grootste uitdaging is dat er (bijna) niets aan het plafond gehangen mag worden. Door vooraf te modelleren is een volledig doorgerekend frame tot realisatie gebracht, zonder dat hier leidingen of constructies aangepast moesten te worden tijdens de uitvoering.