Innovaties voor de gevelbouw

Hilti gevelsystemen voor verwerkers, monteurs, planners en architecten

Vind voor elke geventileerde gevel het juiste systeem 

Geventileerde gevels maken indruk dankzij de grote speelruimte in termen van esthetiek. Maar het is ook belangrijk om een betrouwbare, sterke bevestigingsoplossing te hebben die de hoogste kwaliteit van afwerking, stabiliteit en optimale thermische isolatie garandeert.

U zit aan de veilige kant met de flexibele Hilti bevestigingssystemen voor geventileerde gevels. Door hun constructie zijn de afzonderlijke componenten in staat om hoge belastingen bij een laag eigen gewicht te dragen.

Wij ondersteunen u van ontwerp tot optimalisatie en uitvoering op de bouwplaats.

Voor verwerkers & monteurs

VAN HET ONTWERP TOT DE VOLTOOIING

1. GEVEL ONTWERPEN

De eisen van de verordening betreffende energiebesparingen zijn bepalend voor de keuze van het type achterconstructie.

Wij ondersteunen u vanaf het ontwerp tot de selectie en uitvoering van uw gevel. U ontvangt een oplossing gemaakt op basis van uw wensen en met geoptimaliseerde kosten.

2. OPMETEN EN UITLIJNEN

Vastleggen van de bevestigingspunten: een gedetailleerd beeld van de gevel kunt u heel eenvoudig maken met de Total Stations van Hilti zoals de Hilti Robotik Total Station POS15

Profielen opzetten: voor de belangrijkste toepassing op het gebied van meettechniek biedt Hilti u en uw medewerkers een afgestemd assortiment van roterende lasers, zoals bijvoorbeeld de Hilti rotatielaser PR 30-HVS die met name geschikt is voor gevels.

3. CONSOLES VERANKEREN

Het verankeren van consoles kan een uitdaging zijn, afhankelijk van het project. Voor de verankering van de wandsteun zijn verschillende systemen beschikbaar: afhankelijk van het ondergrondmateriaal en de conditie worden mechanische of chemische ankers, onze beproefde directe bevestiging of speciale schroeven ingezet. Met onze veelzijdige bevestigingssystemen en de bijbehorende machines die u verankert u altijd veilig en productief. Kom meer te weten over onze bevestigingsoplossingen speciaal voor geventileerde gevels. 

4. ISOLATIE BEVESTIGEN

Thermische isolatie tot 200 mm kan eenvoudig en efficiënt aan beton worden bevestigd door middel van directe montage. De isolatiebevestigingssystemen X-IE en de plunjerschiethamer DX 5 stellen hoge normen op het gebied van veiligheid en snelheid.

De DX 5 is ergonomisch en met weinig terugslag - en waarschuwt u via een display wanneer deze moet worden onderhouden of gereinigd.  Natuurlijk bieden wij ook de passende anker- of schroefoplossing voor isolatiebevestiging bij alle oppervlakken.

Naar plunjerschiethamer DX 5

5. DE ACHTERCONSTRUCTIE MONTEREN

De juiste schroef voor elke toepassing: hoe vind ik de juiste schroef voor de verbinding van mijn onderbouwelementen? Het antwoord op alle vragen over de juiste schroefbevestiging vindt u in onze schroeven-selector.

Efficiënt en veilig aan elkaar schroeven: verkort de tijd die nodig is om schroefverbindingen te maken. De handzame Hilti ST1800 schroevendraaier maakt indruk met zijn hoge snelheid - dit is hoe u altijd snel vooruitgang kunt boeken.

Naar de schroevendraaier ST1800

6. PANELEN BEVESTIGEN

Opdrachtgever en architect bepalen gezamenlijk welk materiaal wordt gebruikt voor de vormgeving van de gevel. Samen met de bekledingfabrikanten werken we aan bevestigingsoplossingen die uw montage efficiënter en veiliger maken. 

Onze schroeven-selector biedt u het nodige overzicht voor deze en andere schroefverbindingen. De juiste schroeven zijn te vinden in onze schroeven-selector.

Naar de schroeven-selector

Zagen en doorslijpen

Het tijdrovende zagen en doorslijpen op de bouwplaats wordt geminimaliseerd met onze Hilti accu-cirkelzaag SCM A-22 voor het koud zagen van metalen. Ook onze universele probleemoplosser, de nieuwe Hilti accu-decoupeerzaag SJ 22-A, ondersteunt u bij al uw zaagprojecten. En aangezien beide machines op hetzelfde accu-platform worden gebruikt, kunt u ook de accu's uitwisselen - dit zorgt voor orde in het magazijn en op de bouwplaats. 

Voor planners & architecten

Services

Services die u helpen uw project te optimaliseren

Technisch advies in de ontwerpfase

Hilti BIM: eenvoudiger, nauwkeuriger en comfortabeler is nauwelijks mogelijk. Vanuit de Hilti BIM/CAD-bibliotheek kunt u Hilti-oplossingen toevoegen aan uw 3D-gebouwmodel met slechts een paar muisklikken. Alle producten zijn inclusief de technische gegevens in 2D-formaat en voor u ingesteld als 3D-objecten.

Naar de BIM/CAD-bibliotheek voor gevelsystemen 

U-waardeberekening: op basis van de projectspecifieke parameters maken wij een U-waardeberekening van de substructuur voor uw gevel.

Services ingenieurs

Statische meting en montageplannen: alle benodigde documentatie voor de substructuur, inclusief de selectie van de benodigde bevestigingsmiddelen voor uw gevelproject. 

De statische berekening is gebaseerd op de paneelconfiguratie en de respectievelijke windbelastingvereisten. U ontvangt een verifieerbare, statische meting met alle goedkeuringen voor de relevante Hilti-producten en bijbehorende standaard constructiedetails. Montageplannen worden op verzoek verstrekt samen met de profielzaaglijsten.

Product

Gekleurde profielen: Hilti bedekt de profielen in de kleur van uw keuze. De kleuren worden door middel van poedercoaten aangebracht op het aluminium profiel.

Zagen: wij leveren de gezaagde profielen volgens uw specificaties klaar voor installatie op uw bouwplaats.

Speciale oplossingen: u hebt een speciaal ontwerp in gedachten of statische vereisten buiten de normen? Geen probleem, wij ontwikkelen, berekenen en produceren speciale componenten voor uw gevel.

Machinebeheer

Hilti ON!Track: Met de ON!Track Software kunt u uw bedrijfsmiddelen eenvoudig en efficiënt beheren.

Fleetmanagement: concentreer u op uw kernactiviteiten - wij zorgen voor uw machinepark.

Naar Fleetmanagement

Hilti Tool Service: gerepareerd in drie dagen - anders is het gratis. Onze reparatieservice is uitzonderlijk snel en heel eenvoudig.

Naar Hilti Tool Service

Bewerking op de bouwplaats

Belastingtests: wij voeren de goedgekeurde plug-outtesten in metselwerk voor u uit.

Levering op de bouwplaats: wij bezorgen aan u persoonlijk op de bouwplaats.

Veiligheid en gezondheid: onze uitstekende oplossingen beschermen u in het dagelijks leven. Hilti heeft altijd groot belang gehecht aan de technische ontwikkeling van de veiligheid van machines.

Training en advies

Trainingen voor gebruikers en installateurs: de bevestigingssystemen zijn de afgelopen jaren aanzienlijk geëvolueerd via de ETA (Europese technische goedkeuring). De prestaties en het spectrum van de toepassingen zijn aanzienlijk toegenomen - en daarmee ook de eisen voor de monteurs. Bovendien vereist het DIBt gespecialiseerde instructies voor het plaatsen van een goedgekeurd anker. Met onze bevestigingstraining brengen we uw monteurs en u op de hoogte van de nieuwste technologie.

Naar de trainingen

ENERGIE-EFFICIËNTIE

De trend ontwikkelt zich in de richting van verhoogde thermische eisen.

Dit betekent dat duurzaamheid en energie-efficiëntie van het grootste belang zijn voor het ontwerpen en de constructie van gevels.

Please enter a subline

Please enter link

Please enter a subline

Please enter link

Please enter subline here (optional)

Please enter text here (optional)

Referenties

Haus der Wirtschaft in Oostenrijk
1 / 8
Haus der Wirtschaft in Oostenrijk

Bekledingsmateriaal: Vezelcement | Paneelfabrikant: Rieder | Oppervlakte: 1900 m² | Hilti geventileerd gevelsysteem: MFI.

Dr. Hertha Firnberg middelbare school in Oostenrijk
2 / 8
Dr. Hertha Firnberg middelbare school in Oostenrijk

Bekledingsmateriaal: Composietmateriaal, vezelcement | Hilti geventileerd gevelsysteem: MFI.

Sloveense scholen in Oostenrijk
3 / 8
Sloveense scholen in Oostenrijk

Bekledingsmateriaal: Vezelcement | Paneelfabrikant: Eternit | Hilti geventileerd gevelsysteem: MFI.

Wooncomplex Bednar Park Oostenrijk
4 / 8
Wooncomplex Bednar Park Oostenrijk

Bekledingsmateriaal: vezelcement | Paneelfabrikant: Eternit | Hilti geventileerd gevelsysteem: MFI.

Wooncomplex Sonnwendviertel in Oostenrijk
5 / 8
Wooncomplex Sonnwendviertel in Oostenrijk

Bekledingsmateriaal: vezelcement | Paneelfabrikant: Eternit | Hilti geventileerd gevelsysteem: MFI.

Gerber kwartier in Duitsland
6 / 8
Gerber kwartier in Duitsland

Bekledingsmateriaal: gips | Paneelfabrikant: Knauf | Hilti geventileerd gevelsysteem: tweelaags MFI-systeem.

Clientis Bank Leerau in Zwitserland
7 / 8
Clientis Bank Leerau in Zwitserland

Bekledingsmateriaal: HPL | Paneelfabrikant: Fundermax | Oppervlakte: 1000 m² | Hilti geventileerd gevelsysteem: MFI-systeem - Agraffen.

Vulkaan in Zwitserland
8 / 8
Vulkaan in Zwitserland

Bekledingsmateriaal: VSG-glas | Oppervlakte: 13200 m² | Hilti geventileerde gevelsysteem: FOX T.

Goedkeuringen en certificaten

Risico's minimaliseren bij maximale veiligheid

Bij Hilti streven wij ernaar om onze klanten de hoogste kwaliteit producten en diensten te bieden. Daarom werken wij voortdurend aan de naleving van Europese en nationale voorschriften. Talrijke tests met betrekking tot statica, aardbevingen, thermische isolatie, levensduur en brandbeveiliging werden met succes doorstaan door ons geventileerde gevelsysteem.

CE-markering

De CE-markering dat is gebaseerd op het EN 1090-certificaat, is in de EU verplicht voor veel staal- of aluminiumonderdelen. Het controleert de ontwikkeling, berekening, productie en eigenschappen van de producten volgens de specificaties van de fabrikant. Volgens de EU-verordening inzake bouwproducten moet elk bouwonderdeel deze markering permanent dragen.

EN 1090-certificaat aanvragen 

ISO 9001 Standaard

ISO 9001 is de wereldwijd erkende standaard voor de certificering van kwaliteitsmanagementsystemen. Ons kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de voorschriften uiteengezet in ISO 9001. 

ISO 9001-certificaat aanvragen

Innovatie-uur

HILTI van dichtbij ervaren

Een uur vol innovaties - afgestemd op uw behoeften

Wat zijn uw belangrijkste en meest voorkomende toepassingen? Met welke uitdagingen wordt u geconfronteerd in het dagelijks leven? Wij nemen de tijd om u kennis te laten maken met de innovaties die voor u van bijzonder belang zijn. U kunt dus onze machines en technologieën van dichtbij meemaken en de juiste contactpersoon is ter plaatse om al uw vragen te beantwoorden. Wij kijken ernaar uit, om u te inspireren!

NU EEN INNOVATIE-UUR BOEKEN