HILTI VAN DICHTBIJ BELEVEN

De laatste innovaties van Hilti – toegespitst op uw behoeften

Wat zijn uw belangrijkste en meest voorkomende toepassingen? Met welke uitdagingen wordt u geconfronteerd tijdens het dagelijks werk? We nemen graag de tijd om u kennis te laten maken met de innovaties die speciaal voor u van belang zijn. Zo kunt u onze machines en technologieën van dichtbij meemaken samen met uw Hilti accountmanager voor al uw vragen. We kijken ernaar uit u te inspireren!

Image alt text (optional)

Hilti innovaties in de elektrotechnische installatie

Wij staan voor u klaar - van het ontwerp tot de uitvoering

Loading

Met Hilti heeft u een partner aan uw zijde die uw bouwprojecten in de elektrotechnische industrie van A tot Z ondersteunt met innovatieve producten en services. Het maakt niet uit wat uw positie is in het bedrijf: wij willen helpen bij de dagelijkse werkzaamheden - van geoptimaliseerde processen via beveiligde technologieën die uw mensen te beschermen tegen de gezondheidsrisico's, tot innovatieve apparaten- en machineoplossingen voor productief werk op de bouwplaats.

Projecten in de elektrotechnische bouwsector omvatten veelzijdige verantwoordelijkheden: voor de klassieke elektrotechniek, installatie van elektrische verwarmingsinstallaties en overspanningsbeveiliging wordt het verbinden van steeds complexere communicatie en datanetwerken en in toenemende mate smarthome-installaties steeds belangrijker.

Om aan de groeiende vraag naar gecompliceerde, hoogwaardige elektrische installaties te voldoen, moeten bedrijven in de elektrotechnische industrie hun productiviteit verhogen. Het vinden van competente, gemotiveerde professionals en zorgen voor gestroomlijnde processen en veilige arbeidsmachines van wereldklasse helpen u de efficiëntie te bereiken die u nodig hebt. 

Ontdek onze oplossingen voor een snelle, nauwkeurige en veilige projectuitvoering: van meten, sleuven maken en doorbreken tot passieve brandbeveiliging en projectdocumentatie. 

Onze innovatieve producten en oplossingen voor de elektrotechnisch installateur omvatten alle fasen in een project. Zo bieden we oplossingen voor het inmeten en uitzetten van een project, het boren van wandcontactdozen en het frezen van sleuven.  Ook bieden we ook productieve oplossingen voor de utiliteit zoals installatiesystemen, brandwerende afdichtingen voor kabelgoot en een breed assortiment clips om snel, stofvrij, geluidsarm en eventueel in ‘functiebehoud’ kabels en buizen te monteren.

 

 

Meten

Hilti afstandslaser PD-CS

Uw meet- en projectassistent - Hilti afstandslaser PD-CS

Of u nu een offerte voor een project wilt maken, materieel wilt kopen of gewoon uw project wilt opmeten: dat wat u wilt opmeten, wilt u ook snel delen met de andere partijen die bij uw bouwproject betrokken zijn. De afstandslaser PD-CS van Hilti combineert daarom beide functies. Hiermee kunt u met hoge precisie meten, uw meetbereik fotograferen en uw resultaten snel en gemakkelijk verzenden via Bluetooth of e-mail.

Wilt u meer weten?
Multilijnlaser

Beter zien is beter meten - Hilti-multilijnlaser PM40-MG

Op de verschillende projecten heeft de installateur te maken met verschillende lichtomstandigheden. De oppervlakken waarop uw laser wordt geplaatst, zijn niet altijd vlak. Dit is geen probleem met de Hilti PM 40-MG multilijnlaser: met twee verticale en een horizontale lijn bereikt de multilijnlaser 360 graden en stelt u in staat om eenvoudig hoogtes over te brengen. Het apparaat nivelleert zichzelf om in te meten en uit te zetten met één druk op de knop - zelfs op hellende oppervlakken. Daarnaast biedt groen laserlicht vier keer betere zichtbaarheid van de lijn, zelfs in daglicht.

Wilt u meer weten?
Hilti Totalstation

Meettechniek voor de digitale bouwplaats - Hilti-totalstation PLT-300

Het inmeten en uitzetten van punten met de Hilti totalstation PLT-300 is kinderspel, zelfs zonder specialistische kennis of voorkennis. U bedient de totalstation via een tablet. Dankzij digitaal opgeslagen bouwtekeningen weet het apparaat zelf waar het moet worden geplaatst voor de metingen. Eenvoudig, nauwkeurig en uiterst efficiënt meten tot 60 uitzetpunten per uur - met slechts één medewerker.

Wilt u meer weten?

Doorvoeren boren

Hilti combihamer TE 60 ATC/AVR

De krachtige maar lichte SDS-max combihamer

Bij het boren van doorvoeringen voor kabels en kabelgoten heeft u betrouwbare, sterke en veilige machines nodig. Met de nieuwe Hilti combihamer TE 60 kunt u snel en betrouwbaar stofvrij boren en hakken. Een nieuwe, afneembare kabel helpt u om storingen te voorkomen: in plaats van te wachten op een tijdrovende en kostbare reparatie, hoeft u alleen de kabel te vervangen. Natuurlijk beschikt de combihamer over innovatieve technologieën voor de veiligheid op het werk zoals ATC voor actieve bescherming tegen plotselinge rotatie van de combihamer en aanzienlijk verbeterde trillingswaarden door middel van de AVR-technologie.

Hier vindt u de geschikte accessoires

Hilti diamantboormachine DD 110-W

Stofvrij en schoon diamantboren

Gaten boren voor schakelaars en wandcontactdozen maken een groot deel uit van het werk in een nieuw gebouw: zelfs voor de gemiddelde eengezinswoning zijn rond de 150 gaten nodig. Voor deze toepassingen is de Hilti diamantboormachine DD 110 uw efficiënte machine, of u nu nat of droog boort. Ze boren stofvrij, snel en stil en in combinatie met het Hilti waterbeheersysteem WMS 100 houdt u uw bouwplaats ook goed schoon.

Hier vindt u de geschikte accessoires

STOFVRIJ WERKEN

Hilti Kombihammer TE 30-A36

Stof is overal op de bouwplaats en uiterst gevaarlijk voor uw werknemers: het is de meest voorkomende oorzaak van ernstig blijvend letsel op de bouwplaats, zelfs nog voor letsel door trillingen. Wij maken het u gemakkelijk om uw werknemers te beschermen: met de stofafzuigingsmachines van de VC-reeks bieden wij u krachtige, universeel inzetbare bouwstofzuigers voor natte en droge toepassingen. Met kabel, hybride en zelfs zonder kabel. En onze op zichzelf staande, koppelbare stofafzuigingssystemen  hebben geen stofzuiger nodig.

 

Sleuven zagen

Precisie bij vol vermogen

Hilti Diamant-Schlitzgerät DC-SE 20

Sleuven maken in beton, kalksteen of baksteenmuren vraagt ​​om uiterste precisie. Hiervoor hebt u machines nodig die u in staat stellen met millimeter nauwkeurigheid te werken met een krachtige prestatie. Hilti biedt u verschillende machines voor deze klus: bijvoorbeeld de krachtige Hilti-diamant-sleuvenzaagmachine DC-SE 20, waarmee u binnen enkele seconden de vereiste snelheid voor het maken van sleuven bereikt. Of de compacte, makkelijk wendbare Hilti haakse slijper AG 125-19 SE aangevuld met de sleuvenmodule, die u optimaal in krappe ruimtes ondersteunt - en, indien nodig, ook metaal doorzaagt. 

Beitelen

Gemakkelijk sleuven maken

Na het zagen van de sleuven worden deze gebeiteld en uitsparingen eventueel met de beitel gecorrigeerd. Afhankelijk van de toepassing en achtergrond kunt u misschien ook de vereiste sleuven rechtstreeks beitelen zonder een sleuvenzaagmachine of een haakse slijper te gebruiken. Ongeacht welk manier van sleuven maken u kiest: met de Hilti combihamer TE 6-A22 of de Hilti beitelhamer TE 300-A36 bent u bij het hakken zeker van uw zaak. En omdat beide machines op accu werken, bent u volledig flexibel met betrekking tot de plaats van gebruik en kunt u altijd gebruik maken van de accu van een andere machine met dezelfde spanning. Zo kunt u de hele werkdag productief blijven.

Hier vindt u de geschikte machines

Uitbreken en tegels verwijderen

De TE 500-AVR is de ideale hakhamer wanneer productiviteit net zo belangrijk is als veiligheid bij licht breekwerk en het verwijderen van tegels. Het apparaat is een echte kampioen in prestaties en beschermt uw gewrichten met de laagste trillingswaarden in zijn gewichtsklasse. Ook uitval en stilstand door kabelbreuken worden in de toekomst dankzij de uitwisselbare stroomkabel voorkomen.

Hier vindt u de geschikte accessoires

Zagen

Een zaagsnede door elk materiaal

Hilti Akku-Kreissäge SCM 22-A

Het in staat zijn om snel precies te kunnen zagen is essentieel op het werk. Van kabelgoten tot balustrades en draadstangen, de toepassingen voor zaagmachines zijn net zo divers als uw projecten. Met de zaagmachines van ons 22-volt-platform kunt u flexibel en veilig werken - van haakse slijpmachines tot accu-cirkelzagen. Met de veelzijdige Hilti haakse slijper AG 125-19 SE bieden wij u de sterkste doorslijpmachine in zijn klasse. De Hilti accu-cirkelzaag SCM  22-A zaagt probleemloos door metaal, buizen, metaalplaten, metaalgaas, metalen rails en profielen. Met deze compacte zaag kunt u ook in krappe werkgebieden flexibel, snel en vonk-arm werken.

Bevestigen

Efficiënte oplossingen voor directe bevestigingen

Geschoten montage is de eerste keuze bij het snel, veilig en stofvrij bevestigen. Met de accu-aangedreven Hilti schiethamer BX 3-ME kunt u comfortabel en snel bevestigen. Bijvoorbeeld voor het bevestiging van leidingen, kabels, verdeelkasten of lichtaansluitingen. Dankzij de smalle behuizing is de BX 3-ME ook toegankelijk in krappe ruimtes. Het grote voordeel van geschoten montage op accu is dat u niet wordt onderbroken tijdens uw werk door het vervangen van gas- of kruit-patronen. Bovendien werkt u nagenoeg zonder terugslag van de machine, geurloos en stil.

Productieve oplossingen voor het functiebehoud

Het functiebehoud redt levens in geval van brand en voorkomt economische schade. Componenten die dienen om de functionaliteit te behouden, worden meestal in grote hoeveelheden geïnstalleerd - en dat betekent dat ze ook efficiënt moeten kunnen worden geïnstalleerd. Onze Hilti metalen kabelklemmen X-EKB-FE MX zijn bouwkundig goedgekeurd voor het functiebehoud en overtuigen met een extreem snelle en betrouwbare bevestiging aan plafonds en wanden. Voor verticale en horizontale universele toepassingen staan ook onze betrouwbare Hilti montagerails ME-15 ter beschikking met sleufgaten en een gatenpatroon geoptimaliseerd voor montage.

 

Kabels knippen en kabelschoenen persen

Kabels knippen

Het knippen van kabels en geleiders wordt minder inspannend met de nieuwe hydraulische kabelschaar op accu. Met de kabelschaar voor koper en alluminium, NCT 53-A, kunt u Al/Cu-kabels tot 50 mm dik doorknippen en met de NCT 85-A tot een buitendiameter van 85mm. Voor de staalversterkte kabels of voor tuidraad is de NCT 25-A geïntroduceerd, welke ACSR-kabels tot 22mm kan knippen. De bek opent zich automatisch na het knippen van een kabel zodat de machines met 1 hand te bedienen zijn. Alle kabelscharen werken op het 22V platform.  

Naar de kabelscharen

Kabelschoenen persen

Pers gemakkelijk kabels en geleiders met de hydraulische perstangen op accu. Afhankelijk van de toepassing kiest u een doornperstang zonder inzetstukken, of juist een tang met inzetstukken. De NCR 60-A is de doornperstang van Hilti, welke tot 240mm2 kan persen. Voor het persen met inzetstukken is de NCR 120-A geschikt tot 400mm2. Daarnaast heeft Hilti nu ook een universele perstang, welke zowel kan knippen als kan persen. Al onze machines zijn uiteraard ISO-gecertificeerd en conform DIN/IEC.

Naar de perstangen

Universele perstang

Deze lichte en compacte perstang met 53kN perskracht kan zowel staal versterkte kabels tot 20mm knippen, als kabels van koper of aluminium tot 33mm. Daarnaast kan deze door het gemakkelijk te wisselen van de bek ook worden gebruikt als perstang met inzetstukken, voor het persen van bijvoorbeeld kabelschoenen tot 240mm2. De universele perstang is een perfecte oplossing voor het reguliere knip en perswerk.

Naar de universele perstang NUN 54-A

Fleet Management

Als onderdeel van Fleet Management zijn de jaarlijkse inspecties van de perstangen inbegrepen! Laat uw Hilti account manager u adviseren over onze perstangen.

1 / 2
Accu kabelschaar NCT 53-A

Kabelschaar op accu voor het knippen van aluminium (Al) en koper (Cu) kabels tot 50 mm.

2 / 2
Universele perstang NUN 54-A voor zowel persen en knippen

Universele 6-ton perstang voor zowel het knippen van kabels als het persen van kabelschoenen.

ACCESSOIRES VOOR KABELSCHAREN EN PERSTANGEN

Voor de kabelscharen en perstangen zijn er verschillende onderdelen beschikbaar om uw specifieke toepassing te kunnen uitvoeren, van verschillende bekken tot persinzetstukken en vervangsets voor de bladen van de kabelschaar. 

Persbekken

Het wisselen tussen knippen of persen is zeer eenvoudig. U kunt kiezen uit in totaal drie verwisselbare bekken voor de universele NUN 54-A: Een voor het persen (NCR J SU) en twee voor het knippen van ofwel Al/Cu-kabels (NCR J ALCU) of staalversterkte kabels en geleiders (NCR J ACSR).

Naar de persbekken

Persinzetstukken

Gebruik deze zeskantpersinzetstukken voor het persen van kabelschoenen conform DIN van aluminium en koper. De inserts zijn op maat gemerkt met NCR 6T en NCR 12T.

Naar de persinzetstukken

Vervangbare bladensets voor de kabelscharen

Snijbladen worden blootgesteld aan hoge belastingen. Om snel verder te kunnen werken, maken we het u gemakkelijk: u kunt alle NBK-messen voor het universeel gereedschap NUN 54-A en de staalsnijder NCT 25-A onafhankelijk van elkaar wisselen.

Naar de bladensets

Railsystemen

Hilti railsystemen MQ

Flexibele systemen voor plafondbevestigingen

Op de installatieprojecten moeten met installatiesystemen meestal middelzware tot zware lasten worden behaald. Het is daarbij belangrijk dat de systemen eenvoudig te monteren zijn. De afzonderlijke componenten kunnen middels prefab ook vooraf klaar voor gebruik worden gemonteerd. Een snelle en veilige installatie wordt zo gegarandeerd. En om flexibel te blijven, heeft u met schroefkoppelingen verschillende combinatie- en instellingsmogelijkheden met volledige stabiliteit.

Wilt u meer weten?
Hilti railsystemen MQ

De perfecte combinatie: MQ railsystemen en de Hilti schroefankers van de HUS-reeks

HUS schroefankers zijn ideaal voor snelle montage: het boren van een kleinere en minder diep gat vergemakkelijkt het werken boven het hoofd enorm. De MQ railsystemen zijn exact afgestemd op de HUS-schroefankers. Dit vergemakkelijkt de montage nog meer.

Wilt u meer weten?

Aarding en potentiaalvereffening

Bliksembeveiliging

Overspanningen, die door blikseminslagen worden veroorzaakt, kunnen voor gebouwen, apparaten en elektronische constructieonderdelen gevaarlijk worden. Om het risico op schadegevallen te reduceren, heeft men een effectief bliksembeveiligingssysteem nodig, afgestemd op de situatie en de plaatselijke omstandigheden.  Dit eindigt met een stafaardelektrode. Met onze Hilti breekhamer TE 3000 drijft u de stafaardelektrode bliksemsnel in de grond met een trillingsarme, comfortabel te bedienen machine.

Hier vindt u de geschikte accessoires

Aarding van machines en apparaten

Machines en circuits die een mogelijke gevaarlijke spanning voeren, moeten worden geaard. Dit gebeurt door een keten van aardkabels die via aardingspunten op stalen balken, kabelgoten of buizen kunnen worden bevestigd en leiden de overspanning naar het einde van de hoofdaardingsrail toe. Onze Hilti draadbouten S-BT beschadigen de stalen coating niet en kunnen met een accuboormachine of zelfs een moersleutel, zonder te lassen worden geplaatst. Dit bespaart u het lastige afwerken van de stalen coating.

Hier vindt u de geschikte accessoires

Brandbeveiliging uitvoeren

Bij Hilti weten wij dat echt goede brandveiligheid niet alleen een kwestie is van het beste product. Alleen de combinatie van goed onderbouwde, actuele kennis, betrouwbare en gemakkelijk te installeren producten en uitgebreide documentatie maakt uw project voor brandbeveiliging tot een zekere zaak. Wij begeleiden u met vele jaren ervaring in elk van deze drie fasen van uw bouwproject, van training, de juiste producten tot complete documentatie.

Passieve brandbeveiliging oplossingen

Flexibele brandbeveiligingoplossingen voor elke verbinding, elke doorgang voor kabelgoten of kabels die in de elektrische installatie wordt geboord, moet in het belang van de brandveiligheid weer veilig worden afgesloten. Dit geldt zowel voor renovaties als nieuwe gebouwen. Daarom bieden wij u een brede selectie van passieve brandbeveiligingoplossingen, van pluggen tot manchetten en manchetmodules tot brandwerende schuimen. Veel van onze oplossingen kunnen ook voor achteraf toegevoegde kabels opnieuw worden geopend en afgesloten. Al deze oplossingen hebben als gemeenschappelijk kenmerk dat ze gemakkelijk te plannen en te monteren zijn - en bieden u de flexibiliteit die u nodig hebt.

Naar de brandbeveiligingssystemen

Hilti documentatiebeheer CFS-DM

Brandbeveiligingsprojecten betrouwbaar documenteren Bij passieve brandbeveiliging is naast veilige, effectieve producten en goed opgeleide specialisten, uitgebreide documentatie van brandbeveiligingsplanning en -oplossingen vereist. Het werk van onderaannemers moet ook uitvoerig worden gedocumenteerd. Het Hilti documentatiebeheer CFS-DM helpt u om alles te overzien en op een complete, foutloze en efficiënte manier brandveiligheid te documenteren

Hilti documentatiebeheer