Nieuw binnen de bouw

#MijnNieuweHilti

Kruit geschoten montage makkelijk gemaakt: alles met één patroon.

DX 6 kruitschiethamer Hilti

Welke trends zien wij in de markt?

Kruit geschoten montage is nog altijd een veel geziene vorm van montage op bouwplaatsen. Het is immers geschikt voor verschillende standaardbevestigingen. Vanaf heden is er slechts één patroon nodig voor vrijwel alle toepassingen. Ook is de DX 6 kruit schiethamer simpeler te onderhouden. Dit biedt dus een aanzienlijke productiviteitswinst. Zodoende was het hoog tijd om onze kruitschiethamer te vernieuwen!

Ook zagen we dat in de praktijk veel spreidankers nog worden aangedraaid met een slagmoersleutel in plaats van met een momentsleutel. Hier wordt voor gekozen omdat productiviteit naast veiligheid een belangrijk thema is op de bouw. 

Echter is het voor de veiligheid belangrijk om bijvoorbeeld een kanaalplaatanker op het juiste moment aan te draaien voor de veiligheid van de schoorverankering. Met de update van de SI-AT module combineren we veiligheid en productiviteit voor het aandraaien van ankers.

Daarbij zien we dat de markt steeds meer inziet hoe belangrijk het is voor de gezondheid van medewerkers om stofvrij te werken. Daarom hebben we onze stofzuigers vernieuwd met een aantal interessante nieuwe functionaliteiten.

Deze VC 20/40 stofzuigers zijn nu bijvoorbeeld TNO gecertificeerd voor het bewerken van kalkzandsteen en betonVoor de VC 20-X en VC 40-X geldt een verantwoordelijk en veilig gebruik in kalkzandsteen van 6 uur en in beton zelfs 8 uur.

Ontdek de nieuwe innovaties

DX 6 kruitschiethamer Hilti
1 / 6
Vernieuwde kruitschiethamer

Veelzijdiger en simpeler door één patroon

kruitschiethamer Hilti
2 / 6
Zoals het schieten van isolatiemateriaal

kruitschiethamer Hilti
3 / 6
Het plaatsen van bekisting

DX 6 kruitschiethamer Hilti
4 / 6
Plaatsen van houten spatklampen op beton

veilig verankeren van schoren op kanaalplaatvloeren
5 / 6
Update van de SI-AT koppelmodule

Voor het veilig verankeren van schoren op kanaalplaatvloeren

Stofzuiger Hilti
6 / 6
Krachtige, vernieuwde stofzuigers

Veelgestelde vragen

Het onderhoud aan kruitschiethamers is complex!

De schiethamer geeft een melding wanneer hij onderhoud nodig heeft. Daarbij is er altijd online ondersteuning beschikbaar via de Connect App. 

Ik plaats mijn ankers altijd met een slagmoersleutel en ervaar geen problemen. Waarom zou ik de koppelmodule gebruiken?

Het aandraaien van kanaalplaatankers met een slagmoersleutel garandeert geen veiligheid. De SI-AT koppelmodule geeft exact aan wanneer het anker juist geplaatst is. Een slagmoersleutel alleen doet dat niet. 

Daarbij neemt de juiste manier van aandraaien, namenlijk met een momentsleutel, veel tijd in beslag en dat gaat ten koste van de productiviteit.

Bij filterreiniging kloppen Hilti stofzuigers doorlopend. Dat irriteert!

Onze oude M-klasse stofzuigers klopten elke 15 seconden om het filter schoon te maken. Onze nieuwe VC-X stofzuigers hebben een sensor waardoor het filter wordt gereinigd als dat nodig is

Bij minder intensieve reinigingstoepassingen kan dat betekenen dat de stofzuiger helemaal niet klopt. Terwijl bij zwaar intensieve stofzuigtoepassingen een hogere frequentie van filterreiniging plaatsvindt.

Ontdek de kruitschiethamer

Nog maar één patroon voor vrijwel alle toepassingen. Geen gestuntel meer met verschillende kleuren!

Bekijk het product