On-site anker testen

Hilti kan de ontbrekende capaciteit van ankers in diverse ondergronden bepalen

Ontbreekt de combinatie van anker en ondergrond in de technische documentatie? Wilt u de installatiekwaliteit van bevestigingsmaterialen valideren en documenteren? Het testen van ankers op locatie door Hilti is de oplossing.

 Gerät für die Zugprüfung des Hilti Betonankers vor Ort

Als ingenieur heeft u misschien niet genoeg gegevens beschikbaar om de capaciteit van een achteraf geïnstalleerd anker te bepalen voor een veilig, efficiënt en kosteneffectief ontwerp. Goedkeuringsdocumenten of technische handleidingen zijn niet toepasbaar op alle ondergronden. Dit komt u hoogstwaarschijnlijk tegen bij renovatieprojecten met ouder, mogelijk beschadigd beton of metselwerk, maar ook bij natuursteen of poreuze materialen.

Als projectmanager moet u wellicht de installatiekwaliteit van achteraf aangebrachte ankers evalueren en dit documenteren als referentie voor de kwaliteitsmanager, projectmanager of een externe inspecteur.

Voor beide gevallen biedt Hilti trektesten op locatie aan. Onze ingenieurs werken samen met u ter plaatse en maken desgewenst een PDF-testrapport. Op verzoek kan een extra evaluatie met berekende capaciteit of een kwaliteitscontrole worden verstrekt (beide volgens officiële richtlijnen). 

Er kunnen echter geen tests ter plaatse met een of meer producten worden uitgevoerd om:

  • Een bestaand goedkeuringsdocument te vervangen of een bestaand goedkeuringsdocument ongeldig maken
  • Om te beoordelen welk product is "beter" is in vergelijking met een ander product

 

Promotional Video Hilti AnchorSiteTesting App NL

Welke ankertesten ter plaatse zijn mogelijk?

Geräte für Vor-Ort-Prüfungen von Mauerwerk-/Betonankern mit drahtloser Datenübertragung an ein Smartphone

Bepaling van de capaciteit

Als u een ingenieur bent en ankers moet specificeren, kan deze service u helpen bij het ontwerpen van het juiste bevestigingsmiddel in niet-standaard situaties. U kunt er zeker van zijn dat het metselwerk of het betonnen anker dat u opgeeft, zal presteren zoals u dat wenst.  

Doel:

Bepaling van de capaciteit van een anker in een bepaalde onbekende  ondergrond

Het testen van de capaciteit van het bevestigingselement in detail
Geräte für Vor-Ort-Prüfungen mit drahtloser Datenübertragung an ein Smartphone in einer Beton-Geschossdecke

Evaluatie van de kwaliteit van de installatie

Als u een projectmanager of kwaliteitsmanager bent, voorziet deze dienst u van testgegevens en documentatie zonder de voortgang op de bouwplaats te belemmeren. Het door ons verstrekte testrapport kan worden voorgelegd aan inspecteurs, klanten en bestekschrijvers.   

Doel:

Documentatie over de montagekwaliteit van achteraf geïnstalleerde ankers of wapening

Het testen van de installatiekwaliteit van het bevestigingselement in detail

Waarom zou u kiezen voor Hilti on-site testen?

Nauwkeurige en uitgebreide testresultaten, via digitale datatransmissie. On-site tests voor ankers kunnen helpen om de langzame en foutgevoelige stap van het handmatig registreren van testresultaten te vermijden. Hilti's nieuwste generatie testapparatuur voor ankers brengt de metingen, inclusief diagrammen van de lastverplaatsing, rechtstreeks over naar analysesoftware. Dit elimineert menselijke fouten. 

Deze combinatie helpt bij het voorkomen van frequente valkuilen tijdens het testen.  Net zoals Hilti bevestigingsmiddelen biedt voor elke denkbare toepassing, kunt u bij ons terecht voor het testen van ankers in de dagelijkse bouwwerkzaamheden, maar ook voor zeer gespecialiseerde technische werkzaamheden. Het evalueren van testresultaten, ongeacht waar uw project zich bevindt en onze technische expertise helpt u om te voldoen aan de lokale regelgeving en bouwvoorschriften. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

De bottom line: U krijgt de basis voor een efficiënt ontwerp en geteste, gedocumenteerde montagekwaliteit.

 

Wilt u meer weten over on-site testen voor ankers?