BATTERSEA POWER STATION, LONDEN VERENIGD KONINKRIJK

Een cultureel icoon stutten met 40.000 pluggen

Hilti jobsite reference battersea power station London UK

De uitdaging

Hilti jobsite reference battersea power station London UK

De Battersea Power Station is een van de grootste en meest visionaire bouwprojecten van Londen.

Het is een iconisch gebouw met vier enorme schoorstenen en vormt het middelpunt van een nieuwe gemeenschap van 17 hectare aan appartementen, winkels, cafés, kantoren en ruim 7 hectare aan openbare ruimte.

Het is een belangrijk project voor Londen, waarbij een ooit verlaten waterkant aan de Theems compleet wordt getransformeerd. Het project kostte £ 8 miljard en bestaat onder andere uit een nieuw metrostation en uitbreiding van een ondergrondse spoorlijn.

Het feit dat de kolencentrale al ruim 30 jaar verlaten was, vormde een grote uitdaging. De bakstenen muren onder de schoorstenen moesten worden versterkt met meer dan 40.000 ankers. Deze werden in de basis tussen de bestaande bakstenen muur en de nieuw gegoten muren van gewapend beton geplaatst.

Onze Hilti oplossing

Hilti was al in een vroeg stadium betrokken bij het project. Wij werkten samen met de Battersea Group, J. Coffey Construction Ltd en de architecten.

Wij stelden voor om voor deze klus onze Hilti M22 zeefhulzen te gebruiken. De wanden van 600 tot 700 mm dik hadden veel holtes. We wilden ook zorgen voor gelijke verdeling van de hoeveelheden hars. De geïnstalleerde ankers waren toereikend voor verschillende soorten basismateriaal.

De aannemers gebruikten ook onze Hilti TE 80-AVR Combihamers om de gaten te boren en onze Hilti HIT injectie chemische ankersystemen.

PRODUCTEN GESCHIKT OF GEBRUIKT VOOR DEZE OPLOSSING

GERELATEERDE SOFTWARE

VRAAG HET EEN INGENIEUR