Versterken van breedplaten

Na de instorting van de parkeergarage in Eindhoven staat de veiligheid van vele betonnen vloeren in Nederland ter discussie. Uit onderzoeken van TNO en Ingenieursbureau Hageman blijkt dat de oorzaak ligt in de gebrekkige aansluiting tussen de prefab breedplaten en de in situ beton. In het verbinden van de breedplaat en de in situ beton ligt de oplossing voor gebouwen waar versterkingen nodig zijn.  Het bevestigen in beton is onze specialiteit. 

Op dit moment is Hilti betrokken bij verschillende versterkingsprojecten in het hele land en zitten wij samen met BAM Advies & Engineering, Ingenieursbureau Hageman, Van Rossum Raadgevende Ingenieurs en ABT in een taskforce die breed toepasbaar en spoedig openbaar gemaakt zal worden. 

Een goede oplossing moet niet alleen technisch afdoende, maar, economisch en praktisch zijn. Het overgrote deel van de gebouwen dat mogelijk versterkt moet worden is namelijk gewoon in gebruik. Het gaat dus niet alleen om de vraag welke anker je gebruikt maar ook over de vragen waar en hoe dit anker te plaatsen. Met onze unieke kennis van detectie, maatvoering, boortechnieken en verankering kunnen wij al deze vragen beantwoorden. Om die reden zijn wij door de jaren heen wereldwijd bij verschillende vergelijkbare versterkingen betrokken. 

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Heeft u een vraag met betrekking tot versterkingen neem dan direct contact op met onze expert Ir. Marjan Vos-Pols via 010 - 5191111

Contacteer ons
Contacteer ons