5 KEER HILTI VOOR MEER VEILIGHEID

Arbeidsveiligheid is van invloed op iedereen in de bouwsector. Met de volgende vijf producten, technologieën en software-oplossingen kunt u het dagelijkse werk veiliger maken

Samenstelling 5 dingen voor de veiligheid op het werk

September 2019  I  3 minuten  I  arbeidsveiligheid

 

 

Het dagelijks leven in de bouwsector is niet zonder gevaar. In feite is er nauwelijks een andere industrie die zoveel arbeidsongevallen als de bouwbranche vastlegt.

Het hoge risico op ongevallen is het gevolg van verschillende factoren: de meest voor de hand liggende bron van gevaar is het gebruik van zware, krachtige apparatuur. Apparaten die niet goed worden onderhouden of materiaal dat na de vervaldatum wordt gebruikt, worden een beveiligingsrisico - denk aan het losspringen van de slijpschijf bij een haakse slijper.

Gebroken schijf voor haakse slijpmachine

Minder aandacht wordt besteed aan schade op de lange termijn, hoewel dit minstens zo ernstig is. Het is namelijk zo dat 90% van de gemelde gevallen van musculoskeletale aandoeningen voortkomen uit de bouwsector.

Als uw bouwpartner is het voor ons belangrijk om uw risico's zo laag mogelijk te houden. In dit artikel hebben we vijf voorbeelden uit de Hilti-wereld samengesteld die veilig werken ondersteunen.

 

 

1. Productnieuws

 • Benzineslijper DSH 600-X

  De Hilti Benzineslijper DSH 600-X

  Naast zijn lage gewicht en groot vermogen scoort hij met een sterke bladrem.

  Product
  elektrische doorslijpmachine DCH 300-X

  De Hilti elektrische doorslijpmachine DCH 300-X

  De nieuwe natte zaagfunctie zorgt voor een effectieve stofreductie en verhoogt tegelijkertijd uw snijsnelheid. Met elektrische aandrijving minimaliseert de DCH 300-X ruis- en geurniveaus.

  Product

Sterke prestaties zorgen voor snelle vooruitgang - maar het brengt ook risico's met zich mee.

Om te zorgen dat krachtpatsers zoals onze nieuwe benzineslijpers op lange termijn geen problemen zullen veroorzaken aan de schouders en gewrichten, hebben we gewicht en ergonomisch ontwerp bij elkaar gebracht. Dit ondersteunt de veiligheid in het dagelijkse werk.

Bovendien moet de stofuitstoot zo laag mogelijk worden gehouden. Er is een hele reeks technologieën op het gebied van natte toepassing en stofafzuigsysteem die langdurige schade voorkomen. Onze twee nieuwe slijpmachines bieden u kracht en veiligheid.

 

 

Services

ON!Track

De alomvattende oplossing voor het eenvoudige en van de fabrikant onafhankelijk beheer van uw bedrijfsmiddelen.

Tool Service

Laat u zich overtuigen door onze alomvattende apparaatservice.

Fleet Management

De modernste apparaten gebruiken en tegelijk kosten reduceren. Profiteer van een op uw eisen afgestemde apparatenverzameling met altijd bedrijfsgerede en innovatieve apparaten.

2. Gepatenteerde technologieën

 


Gezondheid en veiligheid op het werk heeft een hoge prioriteit bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën bij Hilti.
Kent u de volgende gepatenteerde technologieën voor effectieve arbeidsveiligheid?

AVR Actieve vibratiereductie met de TE 2000 sloophamer

AVR – Active Vibration Reduction

AVR-technologie vermindert gevaarlijke trillingen met maximaal twee derde. Gezondheidsproblemen als gevolg van hand- en armtrillingen worden tot een minimum beperkt. Dus werken met Hilti-apparatuur is veel minder vermoeiend en vervelend.

ATC-technologie voor Hilti hamerboormachines en accuschroevendraaiers

ATC – Active Torque Control

Bij het werken met boorhamers, met name boven het hoofd, op ladders of steigers, neemt het risico op letsel snel toe. Veel Hilti-boorhamers en accuschroevendraaiers zijn daarom uitgerust met ATC-technologie. Hiermee wordt het apparaat gestopt als het binnen een fractie van een seconde is vastgelopen. Dit minimaliseert het risico van het verdraaien van de arm- of schoudergewrichten en ook het risico van vallen.

DRS-stofafzuiging met Hilti-combinatiehamer en bouwstofzuiger met DRS-stofzuiger

DRS – Dust Removal Systems

Stof kun je het best bestrijden daar waar het vandaan komt. Er zijn een aantal mogelijkheden. Holle boren verwijderen bijvoorbeeld het stof al direct in het boorgat. Een andere oplossing zijn stofzuigers voor de bouwplaats, die rechtstreeks op het gereedschap zijn aangesloten. Hilti heeft voor elk systeem en elke taak het juiste stofafzuigsysteem ontwikkeld. Dit beschermt gebruikers tegen langdurige schade, zoals astma of stoflongen, dat kan worden veroorzaakt door mogelijk gevaarlijk stof.

 

 

3. Veilige applicatiesystemen

 

Veiligheid op de bouw heeft betrekking op elke activiteit op de bouwplaats:
van de voorbereiding van de werkruimte tot de toepassing zelf, tot alle volgende stappen.

Hilti Safeset Systeem met verschillende apparaten en verbruiksartikelen

SafeSet-systeem

Om deze reden kijken we niet alleen naar het apparaat of de verbruiksartikelen tijdens de productontwikkeling vanuit het oogpunt van gebruikersveiligheid: het beeld is van toepassing op de hele applicatieketen.

Een goed voorbeeld hiervan is de SafeSet-methode voor de installatie van ankers en wapening. Het zorgt voor veiligheid bij elke stap: van betrouwbare berekening met de PROFIS-software tot stofreducerende holle boren tot het gebruik van veilige apparaten uitgerust met ATC en AVR. De ‘finishing touch’ is nauwkeurig gedoseerde chemische mortel.

 

 

 

 

4. Veiligheid door uitgebreid resource management

 

Veel veiligheidsmaatregelen zijn wettelijk vastgelegd. Dit omvat het verstrekken van veiligheidsgerelateerde informatie over uw apparaten.

Veilig gereedschap met ON!Track

Hilti ON!Track biedt u het juiste platform voor al deze documenten. Eke medewerker is altijd goed op de hoogte. En het management van het bedrijf kan op elk moment de volledige documentatie en verstrekking van alle veiligheidsrelevante documenten opvragen.

Risicobeoordelingen voor elke bouwplaats moeten voor alle medewerkers beschikbaar zijn. Een goed gedocumenteerde onderhoudsgeschiedenis en een lijst met aankomende testdata zorgen ervoor dat alle gebruikers altijd kunnen werken met kant-en-klare, veilige apparaten.

 

 

 

 

5. Training voor veiligheid op het werk

 

Voorkomen is beter dan genezen - dit is duidelijk van toepassing op elke klus op de bouwplaats.

Veiligheidsbril in uw handen

Opleidingen op het gebied van arbeidsveiligheid en het omgaan met apparatuur geeft uw werknemers de nodige knowhow om de gevaren op een betrouwbare manier te beoordelen en te minimaliseren.

 

 

 

 

Dit vindt u misschien ook interessant

Samenstelling 5 dingen voor brandbeveiliging

Top 5 van de brandveiligheid

September 2019  I  3 minuten  I  brandbeveiliging

De brandveiligheidsoplossingen van Hilti voor een installatie die aan de wet voldoet.

Lees verder
Hilti Trainer met studenten in de trainingsruimte

Beter plannen

September 2019  I  3 minuten  I  opleidingen

Maak gebruik van de nieuwste kennis over de voorschriften en een uitgebreide gebruikerservaring tijdens onze cursussen.

Lees verder
Werknemer tijdens de veiligheidstraining met haakse slijper en vonkvorming

Weet hoe: het voorkomen van ongevallen

September 2019  I  6 minuten  I  opleidingen

Alleen degenen die bekend zijn met de acute en lange termijngevaren van het werken op de bouwplaats, kunnen deze vermijden.

Lees verder
Mannen buitenshuis bij Hilti Training

Meer competentie, meer veiligheid

September 2019  I  2 minuten  I  opleidingen

Gebruikerstrainingen verminderen veiligheidsrisico's.

Lees verder