Het Hilti Magazine

5 tips om accu's langer te laten meegaan

Juli 2020  I  3 minuten  I  Batterijtechnologie

Zwakke accu's leiden tot vertragingen en problemen op de bouwplaats. Met deze 5 tips draagt u goed zorg voor uw accu's  – en geniet u met uw draadloze machines van een probleemloze, ononderbroken workflow.

Lees verder

Nieuwe ideeën, beter uitgevoerd

Juli 2020  I  4 minuten  I  Bedrijven, competentie

Producten en diensten verder ontwikkelen en professionele oplossingen bieden – dat heeft Hilti in 2019 opnieuw gerealiseerd en is daarbij trouw gebleven aan het principe:„Wij bouwen aan een betere toekomst“. De bijzondere momenten uit 2019 getuigen van met hoeveel hart en ziel er elke dag aan wordt gewerkt.

Lees verder

5 belangrijke bouwtrends

Mei 2020  I  4 minuten  I  Bouwtechniek

Deze 5 trends stimuleren de industrie: Van de drone tot zelfherstellend beton.

Lees verder

Beton wordt tegenwoordig gestikt

Mei 2020  I  7 minuten  I  Ondergrondmateriaal

Beton is wereldwijd een belangrijk materiaal in de bouwsector. Maar wie heeft het uitgevonden, welke nieuwe soorten bestaan er en hoe wordt het nu en in de toekomst verwerkt? Deze 5 feiten over beton zouden u wel eens kunnen verrassen.

Lees verder

Door tweemaal te bouwen, geld besparen

Mei 2020  I  4 minuten  I  Digitalisering, BIM, competentie, ankerspoor HAC

Wat onmogelijk lijkt, wordt met de BIM-projectservice werkelijkheid. Voorafgaand aan de reële bouwplaats wordt het gebouw digitaal gebouwd. Op deze manier kan veel worden geoptimaliseerd, wat later leidt tot een tijd- en materiaalbesparing tot 60 procent. Hoe dat precies in zijn werk gaat, leest u in het interview.

Lees verder

Die met de rode koffer

Mei 2020  I  3 minuten  I  Bedrijven, competentie

Al bijna 50 jaar worden de rode Hilti-koffers gebruikt op bouwplaatsen over de hele wereld. Ze bevatten niet alleen gereedschap, maar ook een groot stuk bedrijfsgeschiedenis. Lees verder en ontdek hoe de koffer zo beroemd is geworden en welke kleur hij vroeger had.

Lees verder

Arbeidsveiligheid in de bouwsector

April 2020  I  5 minuten  I  Arbeidsveiligheid

Gezondheid en veiligheid in de bouwsector: Het risico op arbeidsongevallen is in de bouwsector groter dan in andere sectoren van de economie.

Lees verder

Digitalisering – een gemeenschappelijk project

April 2020  I  6 minuten  I  Digitalisering, BIM, competentie

Hoe kan de digitalisering in de bouwsector slagen? De BIM-methode biedt zowel kleine als grote bedrijven de mogelijkheid om hun productiviteit te verhogen en beter samen te werken.

Lees verder

Expert Forum BIM – Digitalisering van de bouwplaats

April 2020  I  3 minuten  I  Digitalisering, BIM, competentie

De bouwprojecten moeten transparanter en productiever worden. Dit vereist nieuwe technologieën, nieuwe normen, nieuwe processen en nieuwe vormen van samenwerking.

Lees verder

Een middel tegen het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten

Maart 2020  I  4 minuten  I  Bedrijf & Mensen

De situatie is ingewikkeld: Terwijl de ordersituatie op een recordhoogte ligt, vinden steeds meer bedrijven niet genoeg werknemers. Maar er is één kans: interne training. Met deze tips vindt u weer genoeg stagiaires die enthousiast zijn over uw bedrijf.

Lees verder

5 TOP-meetoplossingen voor uw project

Maart 2020  I  5 minuten  I  Batterijtechnologie, meettechnologie

Welk meetinstrument is het meest geschikt voor uw kerntaken? Hier ontdekt u 5 topoplossingen voor elke fase van het bouwproject.

Lees verder

Hoe blijft u aantrekkelijk als werkgever?

Maart 2020  I  4 minuten  I  Bedrijf & Mensen

Wanneer is een werkgever aantrekkelijk? Het antwoord verandert met een nieuwe generatie medewerkers. Lees hoe u zich kunt positioneren als een gewenste werkgever in tijden van een tekort aan vaardigheden.

Lees verder

Goede bedrijfscultuur

Maart 2020  I  4 minuten  I  Bedrijf & Mensen

Talent ontwikkelen en samen naar de toekomst kijken – zo bouwt u een sterke medewerkersloyaliteit op. Lees het interview met Mandy Thumm, Hilti Employer Branding, om erachter te komen hoe werkgevers deze uitdaging concreet kunnen aanpakken.

Lees verder

Teamwork in een netwerk

Maart 2020  I  3 minuten  I  software

Met PROFIS Engineering ontwerpt u veilig en economisch – en geniet u van een foutloze, snelle informatie-uitwisseling in het projectteam. Hier kunt u lezen hoe het werkt.

Lees verder

Totale controle over boren en beitelen

Maart 2020  I  2 minuten  I  staal- en metaalbouw

Bereik de grootst mogelijke veiligheid bij het boren en beitelen door middel van de competentie van de medewerkers en met gereedschappen die zijn ontworpen met het oog op veiligheid. Zo beschermt Hilti uw medewerkers.

Lees verder

Een team van specialisten

Februari 2020  I  3 minuten  I  metaalbewerking, staal- en metaalconstructie

Het snijden van metaal is niet moeilijk – als u het juiste gereedschap bij de hand hebt. Hier maakt u kennis met onze metaalsnijders.

Lees verder

Een dag met de accu perstang

Februari 2020  I  5 minuten  I  accutechnologie

Begeleid een SHK-specialist door het dagelijkse leven op de bouwplaats met de Hilti accu perstang.

Lees verder

Hoe kunnen wij zorgen voor een duurzame toekomst?

Februari 2020  I  3 minuten  I  milieu, duurzaamheid

Verantwoord ondernemen betekent verantwoordelijkheid nemen voor het milieu. Daarom maken recycling, groene technologieën en verminderde CO2-uitstoot deel uit van de duurzaamheidsstrategie van Hilti. Wat heeft onze nieuwe koffer ermee te maken? Lees het hier.

Lees verder

De schuurprofessionals

Januari 2020  I  3 minuten  I  staal- en metaalbouw

Afhankelijk van de toepassing stelt het schuren van metaal verschillende eisen aan de gebruiker. Ontdek hier hoe u elke toepassing voor het schuren van metaal kunt uitvoeren met Hilti machines.

Lees verder

Accutechnologie in een nieuwe dimensie

Januari 2020  I  2 minuten  I  accutechnologie

Draadloos, zelfstandig en veilig werken. Als de prestaties goed zijn, wordt de volgende stap naar een draadloze bouwplaats gezet. Hier kunt u lezen hoe de TE 60-A36 accuschroefboormachine deze balans beheerst.

Lees verder

De bouwplaats is tegenwoordig draadloos

Januari 2020  I  3 minuten  I  accutechnologie

Zijn hoge prestaties het belangrijkste als het gaat om accu’s? Nee: Afhankelijk van de toepassing kunnen andere criteria doorslaggevend zijn. Maak kennis met onze 3 accu-platforms die uw machines van precies het juiste vermogen voorzien.

Lees verder

7 feiten over accu's die u nog niet wist

Januari 2020  I  6 minuten  I  accutechnologie

Zwavel, kalk en spinnenbloed - zijn dit de accu’s van de toekomst? Hoe klein is precies de kleinste accu ter wereld en hoe groot is de grootste? Hier zijn 7 feiten over accu’s die u nog niet wist.

Lees verder

Volle kracht vooruit – zonder onderbrekingen

Januari 2020  I  2 minuten  I  accutechnologie, geschoten montage, gipsplatenbouw

Volle kracht vooruit – zonder onderbrekingen. Het Hilti BX 3-L 02 instelgereedschap op batterijen zorgt voor een soepele, snelle en eenvoudige workflow.

Lees verder

Persoonlijk advies in plaats van kopen op het internet

Januari 2020  I  5 minuten  I  Hilti Stores

Waarom zou je naar de Hilti Store gaan als alles beschikbaar is op het internet? Het is heel eenvoudig: hier ligt de focus op persoonlijk advies en praktijkervaring. Lees hier hoe klanten en medewerkers hun Hilti Store ervaren.

Lees verder

Geen angst voor overspanning

Januari 2020  I  3 minuten  I  staal- en metaalbouw

Bij blikseminslag, kortsluiting, stroomuitval: Hilti bevestigingsoplossingen voor staal helpen u gebouwen, machines en staalconstructies te beschermen tegen overspanning.

Lees verder

Klinknagel- en spijkerbestendig – in elke situatie

December 2019  I  3 minuten  I  staal- en metaalbouw

In het tweede deel belichten we de bevestigingen op bestaande staalconstructies. De meest uiteenlopende toepassingsgebieden stellen de meest uiteenlopende eisen aan bevestigingsoplossingen – van trillingen tot corrosie.

Lees verder

Draaimomentsleutel – tot ziens!

December 2019  I  2 minuten  I  draadloos werken

Bent u meer bezig met veiligheid of productiviteit bij het installeren van boutankers? Geen twijfel mogelijk: Beide zijn essentieel – en perfect compatibel met de SI-AT module.

Lees verder

Met Hilti van ruwstaal tot de afgewerkte machine

November 2019  I  3 minuten  I  staal- en metaalbouw

Staal is een van de meest veelzijdige materialen ter wereld. In dit eerste deel van de serie „Bevestiging aan staal“ presenteren we goed doordachte oplossingen in de staalproductie.

Lees verder

Topprestaties op de gletsjer

November 2019  I  2 minuten  I  accutechnologie

Hard werken op 3100 meter – Hilti-technologieën ondersteunen een van de beste trainingsfaciliteiten voor freeskiers en snowboarders op de Stubaier gletsjer.

Lees verder

Digitaal plannen gemakkelijk gemaakt

November 2019  I  2 minuten  I  meettechniek, BIM

Digitale meetmethoden in combinatie met de BIM-to-Field werkwijze helpen u om een exacte overdracht van het plan en de meetpunten naar de bouwplaats en terug naar het digitale project te garanderen, vooral bij complexe projecten waarbij meerdere vakgebieden betrokken zijn.

Lees verder

Het succesduo voor meer productiviteit

Oktober 2019  I  4 minuten  I  diensten, competentie, interview

Alleen al goed, samen nog beter: velen vertrouwen in het machinebeheer reeds op de combinatie van het bedrijfsmiddelenbeheer ON!Track en het machineparkbeheer. Welke problemen daarmee worden opgelost, berichten klanten in een interview.

Lees verder

Brandveiligheid made in Germany

September 2019  I  3 minuten  I  brandbeveiliging, competentie

Zo werken ontwikkeling en productie bij Hilti samen. 

Lees verder

Aan de zekere kant van de brandveiligheid

September 2019  I  4 minuten  I  brandbeveiliging

Bij brandveiligheid gaat het erom dat de wettelijk vastgelegde regels worden opgevolgd – en ook dat dat kan worden bewezen. Daarbij helpt de brandveiligheids-documanager, zoals bij een groot project in Stettin in Polen.

Lees verder

Modulair bouwen

September 2019  I  5 minuten  I  houtbouw

Seriële prefabricage voor meer efficiëntie in de bouwbranche.

Lees verder

Planning maken? Dit werkt het beste digitaal

September 2019  I  4 minuten  I  logistiek, digitalisering

In de logistiek, in de fabriek of op uw bouwplaats – digitale processen garanderen een betrouwbare resourceplanning.

Lees verder

Virtuele werelden nagenoeg grijpbaar

September 2019  I  2 minuten  I  BIM, competentie

Hilti opent het BIM Experience Center in Rotterdam.

Lees verder

Hout groeit in nieuwe hoogten

September 2019  I  6 minuten  I  houtbouw

Hout wordt weer populairder als materiaal. Dit geldt ook voor gebouwen met meerdere verdiepingen. Maar hoe zit het met het risico op brand?

Lees verder

5 keer Hilti voor meer veiligheid

September 2019  I  3 minuten  I  arbeidsveiligheid

Arbeidsveiligheid is van invloed op iedereen in de bouwsector. Met de volgende vijf producten, technologieën en software-oplossingen kunt u het dagelijkse werk veiliger maken.

Lees verder

De ankerverbeteraars van het chemielaboratorium

September 2019  I  3 minuten  I  deuveltechnologie, competentie

Van onderzoek tot productie: zo ontwikkelt Hilti chemische ankers.

Lees verder

Beter plannen

September 2019  I  3 minuten  I  opleidingen

Maak gebruik van de nieuwste kennis over de voorschriften en een uitgebreide gebruikerservaring tijdens onze cursussen.

Lees verder

Weet hoe: het voorkomen van ongevallen

September 2019  I  6 minuten  I  opleidingen

Alleen degenen die bekend zijn met de acute en lange termijngevaren van het werken op de bouwplaats, kunnen deze vermijden.

Lees verder

Top 5 van de brandveiligheid

September 2019  I  3 minuten  I  brandbeveiliging

De brandveiligheidsoplossingen van Hilti voor een installatie die aan de wet voldoet.

Lees verder

Meer competentie, meer veiligheid

September 2019  I  2 minuten  I  opleidingen

Gebruikerstrainingen verminderen veiligheidsrisico's.

Lees verder